reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Ja mam cichą nadzieję, że mój też się znudzi tym wstawaniem w nocy. W dzień już dawno się nie domaga, ale wieczorem, po kąpieli sam buźkę otwiera, a ja nie mam sumienia, a w nocy czasem dla świętego spokoju mu dam, bo wtedy szybciej zasypia. No ale zdarzają się noce, że już nie chce więc nadzieja na polubowne załatwienie sprawy jest;)

reklama
Ja jak Oli idstawialam nocną butle to były dwa dni histerii po 10 i 5 min a trzeciego dnia już tylko wstała na nocnik i wody chciała łyknąć, ale pierwszego dnia myślałam że nie dam rady jak mi w histerii rzucała się po podłodze po ścianach latala pod łóżko wchodziła furiatka jakaś ale zavisnelam zęby i się nie poddalam i ciesze się no pewnie gdybym uległa nie poszło ny tak szybko bo cwana bestia miałaby zakodowane ze uległam ;)

Dżizas normalnie zapałki w oczy se wsadzę.
Młodemu coś się chyba śniło, bo całą noc słyszałam tylko "nieee, nieeee" i "mamuś, mamuś".
Po przytuleniu przechodziło.
A młoda to chyba we śnie na maratonie była, bo odwiedziła każdy kąt łóżka.

W ogóle to tak mi od rana niedobrze.
Przy poprzednich dwóch ciążach mnie ominęły, ale jak to się mówi, do trzech razy sztuka...

AZA77 a na kiedy wylaczyles sobie termin albo ty i lekarz albo lekarz ;)

alecta ja zauważyłam że mam mdłości co drugi dzień :/ i wtedy też cycki bardziej bolą i częściej siusiam (może tak moje ciało reaguje na wzrosty hcg) ale z ola miałam okrutne mdłości ale na szczęście bez wizyt kibelkowych ale nic jest nie mogłam ;(

Ja przy pierwszej ciąży mdłości nie miałam wcale. Tylko senność mi dokuczała, ale mogłam się wyspać więc nie bardzo. A teraz objawy przychodzą falami. Raz są, raz nie ma, raz mniej, raz bardziej. Ale wymiotów niet;)

Doggi mi z kalkulatora wyszedł 12 styczeń. Za tydzień mam zrobic 2 raz betę aby zobaczyć jak rośnie bo w lutym poroniłam. Choć to nie z powodu hormonów tylko jakaś grypa mnie złapała a to bardzo częsty powód poronienia.

Wiecie co, wszystkie Was piersi bolą a mnie wcale. Ja tak jednak miałam przy obu ciążach. Jakaś inna jestem hehe...

Ostatnia edycja:
AZA77 znów mam stres ja mam termin na 14 wyłączony a we wtorek betę miałam niecałe 50 i niby przyrosło nawet ponad 100% to teraz mam lęk bo ty 2000 to duuuza różnica :/ i wiem ze każda kobieta ma inaczej i normy są baaaardzo szerokie ale jednak mam stres ;(

Doggi Ty się nie stresuj bo beta w ciągu kilku dni zmienia się w ogromnym tempie. Możesz mieć we wtorek 50 a w sobotę już 2000. owszem u każdego jest to sprawa indywidualna. Najważniejsze, że masz powyżej 5 to oznacza, że ciąża jest :)))

AZA77 dzięki :) ale postresuje się zapewne tak długo aż lekarz nie powie "eee lala wszystko gra" :)

Słuchajcie ja mam już serio serio brzuch!!!!! Jak mi koleżanka powiedziała ze jej "oponke" wywaliło jak była w drugiej ciąży 3tyg i kilka dni to ja wysmialam a teraz sama mam aż wam zaraz fotkę pokaże! 3dni temu jej nie było!

reklama
Do góry