reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Indi odkąd młody skończył 7 tyg. jest rehabilitowany. Niestety zaniedbanie okołoporodowe lekarza prowadzącego :crazy: Na szczęście teraz już jest bardzo dobrze, ale był nieciekawie, miał wzmożone napięcie mm, asymetrię ciała prawostronną, niedowład prawej ręki i rotację miednicy w lewą i jeszcze do tego drżenia kończyn... Teraz jeszcze pracujemy nad prostym utrzymywaniem głowy, bo czasami nawykowo ustawia ją w pochyleniu w prawo i mm kręgosłupa. Teraz nas to ząbkowanie spowolniło, ale już wrócił do formy. Ogólnie neurolog dziecięcy i fizjoterapeuta nie polecają dla wszystkich dzieci nosidełek, leżaczków - dlatego to wszystko oddaliśmy, chodzików tylko z aktywnych form są przede wszystkim zabawy na podłodze - jak najwięcej pełzać, raczkować i wspinać się. No i się do tego stosujemy żeby dawać mu czas i niczego nie przyspieszać ani nie prowokować żadnych czynności i młody raczkuje, prawie siada (na razie siedzi, ale w siadzie klęcznym), klęczy podtrzymując się jedną ręką i podejmuje próby wstawania.

reklama
Doggi Stachu chodzi?? :szok:

Zuza
i dobrze, na płaskiej podłodze najzdrowiej ;) A dziecko i tak się nauczy w swoim czasie.

Ostatnia edycja:
Nie,no to mój mleka pije bardzo dużo, co prawda nie obliczę ile bo z piersi :-pale praktycznie tyle razy się przysysa co wcześniej, czyli co 3-4 godziny, więc wychodzi 7-8 karmień na dobę. bada Gniewko chyba też musi dużo pić skoro tak mało je jak mój?

indi może jak D w końcu siądzie to dam więcej blw bo to zajmuje dużo czasu a ja muszę go na razie na kolanach trzymać... Przy zupce też trzymamy no ale to co innego, idzie szybciej :sorry:
zuza to ładnie mały nadrobił!

Obawiam się, że mój nawet na te 8 miesięcy nie usiądzie :confused2:

Megami dlatego dałam na luz i cierpliwie czekam :)

Emilchen tego bym nie była pewna, bo nawet nie wiesz kiedy Cię maleństwo zaskoczy i z dnia na dzień usiądzie :)

Ostatnia edycja:
Megami sam jako sam nie ale ostatnio tylko za jedną ręke chodzi, wolałabym z nim tak nie chodzić ale jak ja z nim nie będę chodzić to sam próbuje iść a jako dzikus to wiadomo jak się kończy, już nie mówię o tym Ci nie daje mi spać, bo ten dziad próbuje z łóżeczka wychodzić, nasz kuźwa życie mu niemiłe.

Zuza wow no to super postępy!!!! Dzielny berbec!!!!

Mnie wzdryga na blw za dużo bałaganu z tym, nie na moje i tak rozszarpane nerwy. Choć stachu wykazuje chęć samokarmienia jedziemy na dwie łyżeczki jedna stacha druga moja a dodam że butelki nadal sam nie trzyma bo mleko traktuje jako karę chyba i nie będzie swoim oprawca :p

Super te nasze noworoczne bobas :-)

Emi tak G dużo mleka pije (no ostatnio przez upały dużo mniej, ale za to woda i herbata w mega ilości )w nocy 2×150 mm i 100 ml picia to norma,pije mm max po 150 ml.
Jest pulchniutki jak to bobas,podjadę od nas różności ale jest głównie mleko i nabiało lubny.

Od piątku byliśmy sami z Gniewkiem, starszaki pojechały z moimi rodzicami na krótki wypad,więc odżyliśmy jak młoda para :happy: dziś wracają

G siedzi,raczkuje ,wstaje i idzie mu 8 ząb :-p moje dzieci wszystkie szybkie były -chodzili A jak miał 9 m,a M jak miał 10.

Ostatnia edycja:
Bada Już tyle zębów?! Wow szalony Gniewko!!! Ola też Szybka była z chodzeniem, ale ona była bardzo ostrożna zanim puściła się mebli najpierw musiała stać przez pół godziny żeby mieć pewność że utrzymuje równowagę, dopiero wtedy po malutku kroczkami do przodu, a stachu... Osiwieje przy nim!
Często biorę go na ręce i podrzucam i mówię "oddaj mojego aniołka ty czorcie! Gdzie jest mój grzeczny synek, oddaj grzecznego synka ty czorcie nasienie" no i ten oczywiście wpada w swój czorci śmiech a matka poważnie mówi ;P

Doggi, u Ciebie chociaz czasem jest grzeczny synek a moj jaki diabel byl taki jest. Moj potrafi usiasc na podlodze, zerzygac sie I jeszcze sie smiac z tego w glos :D

Bada to Gniewko zanim skonczy roczek bedzie mial caly garnitur zebow, szal!
Nasz ma narazie tylko 4, moze to I lepiej, przynajmniej sobie nie wybije :)

Indi grzeczny tylko w wózku na spacerze. Pół godziny temu zrzucił z szafki dekoder od nc+ i roztrzaskal a jakieś 15min temu zerwał mi zasłonę dumny z siebie :( więc wiesz :p
Stachu ma jednego zęba ale mało go widać ale w końcu się przebił bo długo nie mógł

reklama
Do góry