reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

I ja z córka starsza śpiewamy i tańczymy; )

Potrzebuje rady dziewczyny. Moje dziecko zasypia i na drzemki i na noc tylko przy cycu jak jesteśmy w domu, wieczór to koszmar! Wisi na mnie od 21.do około 23:30 nie mogę jej odłożyć bo się budzi, tak się dzieje nawet gdy jest najedzona i popita , co zrobić żeby ja oduczyć traktowania mnie jak smoczka!!!! Jak ją odstawić os tego cycka? Jak usypiacie wasze dzieci zwłaszcza w dzień? Help! Na sama myśl o wieczorze mdli mnie;(

reklama
Mysza, a smoczka nie chce?
Powiem Ci jak ja mojego usypiam w dzien jak juz jest megamarudny I nic na niego nie dziala. Poprostu wkladam go do lozeczka I jak sie drze to drze, wkoncu zasypia, albo jak juz jest megauparty to na chwile go wezme na siebie, a potem odkladam jak juz jest taki polspiacy.

Ja daje smoczek so zasypiania i włączam muzyke.dziecko niby powinno sie odkładać tak na pół śpiące jeszcze to wtedy większa szansa że zaśnie w łóżeczku.

Mój jest bujany, czasem wolałabym by wisiał przy cycu heheh A skoku jakiegoś nie ma skoro tak wisi? Teraz wypada jakiś kolejny. Może zęby...
Może smoczka właśnie spróbuj, albo bujania jak ja :-D Pośpiewaj, ponoś, przytul, połóż.. Możesz się bawić w te metody odkładania i podnoszenia, choć ja nie polecam bo bym rady nie dała, nie mówiąc o tym, że mnie to nie przekonuje ;-)

Ps. Nie robi sobie z Ciebie smoczka, bo to smoczek jest zamiennikiem piersi a nie odwrotnie, to smoczek jest ułatwiaczem życia :-D

moj zasypia bujany w lezaczku bujaczku ;) a w nocy jak usnienprzy cycuvodkladam go na poduszke rogala bo wtedy to jakos delikatniej idzie- bez rogala tez mi sie budzil (jak go odloze to rogala zabieram z pod glowki i spi na plasko)

Ostatnia edycja:
Nasze dziecko usypia samo w dzień, wkładam go do łóżeczka , trochę marudzi, porzuca zabawkami, aż w końcu przytuli się do misia albo kocyka i usypia. Ja jest bardzo źle to biorę go na ręce chwilę ponoszę i odkładam. Tak samo wygląda usypianie wieczorne.
Wróciliśmy niedawno z terapii, nie jest tak źle tak jak myślałam :)

A ja tam się cieszę że moi rodzice są te 250km od nas ;) po pierwsze nie mogłabym mieszkać blisko nich bo są zbyt wscibscy i mają same złote rady (rzygam) a po drugie mogę im sprzedać dzieci na wakacje co dla nich też atrakcja bo zupełnie inne miejsce a dla mnie maska tlenowa :D

Amen!

Lila usypia zazwyczaj w lezaczku.
Jakos nam tak wygodnie, ale jak ja poloze kolo siebie w lozku to tez zasnie bez problemu

Ostatnia edycja:
Mój Dominik zasypia cały czas przy cycu, niezmiennie. Ewentualnie jeśli nie ma cyca, to na rękach bujany ale rzadziej, no bo zazwyczaj jest cyc w pobliżu :-)

Nadal nie siedzi i jakoś znowu wróciły moje lęki związane z możliwymi niedoborami żelaza itp., w końcu zaraz kończymy 8 miesięcy! Więc jakoś mniej blw ostatnio a więcej zupek, podawanych łyżeczką. Zupki robię sama, dodaję już do każdej mięso, na razie tylko z kurczaka. Zjada nadal mało, nie mam pojęcia jak dziecko może zjeść cały słoiczek :szok: mały zje max. kilka łyżeczek, próbuje trochę sam więc bajzel wkoło ale cóż...

Zmiana diety soowodowała, że kup mamy trochę mniej np. wczoraj tylko jedna :szok::-D dzisiaj już 3 ale i tak w porównaniu do tego co było to malutko.

Kupiliśmy puzzle podłogowe i na nich mały jakby próbuje pełzać, co prawda nie wychodzi mu ale próbuje chociaż i trochę jakby czasem uda się przemieścić do tyłu. Zawsze to coś :-)

emilchen mój Gniewko tak jak Twój Dominik je po kilka łyżeczek różności,a czasem odmawia zupełnie,jak czytam,że u dziewczyn dzieciaczki zjadają dużo to też już bym tak chciała,ale cóż :sorry:

reklama
Do góry