reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

My też nie odbijamy już.dziś nad ranem o 4 dałam Jagodzie wody,wypiła pół butli i poszła spać.budziłam ja po 7 na mleko już.

reklama
Miłego dnia kobietki:happy:

Żelka,Mommy ale duże Wasze bobasy :-) śliczne

Ja w tym tygodniu muszę trzymać się za kieszeń :baffled : jutro teściowa ma imieniny i urodziny,w sobotę moja mama a w niedzielę babcia 80 lat kończy ( to już trzecia 80 w tym roku,wszystkie nasze babcie z tego samego rocznika :-D)

A mój wydziwiak nie chce rozszerzać,ani moje dania ani słoiczki ,jak jednego dnia zjadł cały jogurcik to teraz nawet pół nie wciągnie.Jedynie soki i troszkę podziubie z nami to co akurat jemy,ale też nie zawsze :-p

My już nie odbijamy,ale jeszcze zdarza mu się beknąć po jedzeniu

Ostatnia edycja:
Miłego dnia :))

Bada to masz imprezowy lipiec. Super że Babcie się trzymają :)) pol jogurcika to dobry wynik, z resztą najlepsiejsze zawsze jest to co mama zajada :)))

U nas taki imprezowy jest październik, nasza rocznica ślubu, moje urodziny, urodziny tesciowki i urodziny tescia :D

Co do odbijania, to mi się zdaża odbić, jak młoda po jedzeniu się wierci i jest niespokojna i widać ze coś jej przeszkadza :)

Stscha odbijać nie muszę bo jak tylko kończy jeść ciśnie soczystego beka a Ola na to "Stachu jestem z ciebie tak bardzo dumna"... Dziwne rzeczy jej imponują :p
Stachu od kilku dni jest dzieckiem podmienionym! Tzn dalej ładnie śpi w nocy i mało je ale jest tak wredny że go nie poznaje. Nic mu się nie podoba, wszystko go wkurza i ogólnie całe dnie na fochu. I co mu po siedzeniu, on siedzieć nie będzie, czołgac też się nie chce zaczął stawać ba nogach i koniec i ten gad ma tak silne nogi że sam się na nich podnosi, wystarczy że da mu się ręce to już hop i stoi, masacra ten etap to koszmar, bo kuźwa chyba jeszcze za mały na stanie jest i jak go tylko kładę do leżenia lub siedzenia to afera na cały zgorzelec.
Najgorszy czas gdy dziecko staje się mobilne ale samo jeszcze nie umie. Już pamiętam czemu przy oli na tym etapie tak bardzo schudłam :p

Doggi niemów mi o chudnieciu...ja ubieram sie w sklepach dzieciecych bo mało gdzie jest rozmiar 34...w sierpniu ide na wesele i nie mam gdzie sukienki kupić...pyranie-czy wszystkie dostałyście już okres?ja nie karmie od 3 tygodni i jeszgze nic...

Indi naszą pediatra mówiła że po roku można próbować dawać dziecku wodę zamiast mleka w nocy.

Franek też rzadko beka. Już mamy to za sobą. Szybko zlecialo.

Q czwartek 3 szczepienie. Aż się boję

Susel ja na razie nie chudne pomimo diet i ćwiczeń kit wie dlaczego. Ja okres dostałam 6tyg po porodzie i miałam cały czas ale to tylko takie plamienia były, 2tug temu dostałam taki już prawdziwy prawdziwy z bólem brzucha że dwa dni chodziłam zagięta w pół :p

ehh no to mój znowu w tyle :-D:rofl2: bo musimy odbijać bo jeśli jest za szybko w pozycji poziomej to ulewa, zresztą inaczej tez ulewa ale pionowo to przynajmniej kontrolowanie i leci na podloge/niego/nas i nie krztusi się...

Suseł ja nie mam okresu i gin po usg powiedziała, ze ani widu ani słychu, jajniki śpią :sorry: tyle, że ja wciąż kp i to intensywnie hehe

reklama
Suseł ja miałam może 2 okresy i teraz długa cisza.

Młody po karmieniu ląduje na brzuchu, czasem beknie, czasem nie, często po takim masażu to i trochę zwraca ;-)

Indi dokładnie, ja po roku próbowałam zastępować mleko wodą o ile była współpraca :D wcześniej bez szans. Mam wrażenie, że w UK przesadzają... Klinika snu? Dla niemowląt? Rozumiem starsze dzieci czy dorośli z problemami, ale niemowlę? Pogrzało ich równo........ Dawaj mu mleko wg potrzeb i kichaj na nich :D

Robię dziś na obiad frytki z batatów. Zobaczymy czy młody zechce skosztować :-)

Ostatnia edycja:
Do góry