reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

A ja mimo, że więcej dzieci mieć nie będę, to wcale nie celebruję tego okresu...
Nie cierpię takiego małego dziecka, wolę, jak już siedzi, raczkuje, chodzi, doczekać się nie mogę tych etapów...
I strasznie mi się czas wlecze, chociaż najgorsze były te pierwsze 3 miesiące, miałam wrażenie, że czas stoi w miejscu, teraz trochę jakby przyśpieszył :-D

reklama
Amnie czas leci błyskawicznie jakoś,przy pierwszym tak nie było.nie wiem jeszcze czy bedziemymieć kiedyś trzecie dziecko,czas pokaże...we wrocku rano lało,szłyśmy do przrdszkola to zmokłam od stóp do głów,teraz już nie pada.truskawki wcinam.

i u mnie czas leci błyskawicznie ;)
u nas spore zmiany przez ostatnie dni - Tymko odkrył swoje stopy i nauczył się przekręcać z pleców na brzuch - strasznie śmiesznie to robi bo tak zarzuca nogi na bok a później ciągnie resztę ciałka.
Wczoraj mój H wreszcie mi się oświadczył! Byłam w ciężkim szoku, nie spodziewałam się ;) a pierścionek jest przepiękny ! <3

i my też wozimy się w spacerówce ale do tego to Tymon mnie zmusił - takie cyrki robił w gondoli że to głowa mała. W spacerówce wozimy się dopiero parę dni ale póki co jest git no i oby tak zostało ;)

zdrówka dla chorych dzieciaczków !

Licja serdeczne gratulacje.Jagoda zjadła wczoraj swój pierwszy kleik ryżowy,pare łyżeczek ale chyba jej smakował.wypiła też troche mleka z butli ale ile wrzasku przy tum było..dziewczyny do dzisiaj jest promocja na obiadki w rosmannie,ceny są dobre wiec jak któraś sama nie gotuje to polecam kupić.ja mam zapas chyba na miesiąc.

Megami - mija słonecznie i gorąco. Czy jak mały skonczy 6 m bedziesz go dopajac czy nie?

Byłam z Oskarkiem na kontroli, kazali nam kupić inhalator i jak coś nas zaniepokoi w jego głosie czy płaczu to inhalować. Mały przez 2 tygodnie przybrał 500 g także teraz ma 8,5 kg. Za pół kilo wyrośnie mi z leżaczka i gondoli bo obie rzeczy są do 9 kg.

U nas też dzisiaj pogoda wmiare.mała dalej ma katar wiec chciałam odwołać szczepienie a położna do mnie że przy katarze można szczepić...podziekowałam i powiedziałam że chce przełożyć i tak...

Suseł, pewnie! Nigdy nie wiadomo co katar za sobą niesie, a dziecko zdrowe być musi. Potem pielęgniarka w razie 'w' konsekwencji ponosić nie będzie...

Karpanna na pewno do jedzonka wodę dostanie, a czy będzie chciał pić to się okaże :-)

Młody coraz więcej fika, położyłam go na łóżku siostry to by menda spadła bo się doczołgał/doskoczył do końca barierki i obrócił :-D Na miejscu usiedzieć nie chce, jak nie śpi a nie mam go gdzie bezpiecznie zostawić to muszę cwaniaka nosić...

reklama
Do góry