reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Indi tak płyny do 4 miesiąca, po czwartym miesiącu stopniowo wprowadza się warzywa po 5tym gluten a po 6 żółtko czy jakoś tak mam dokładną tabele gdzieś

Doggi no to Stachu miał wielki dzień ;-)

Jezyk Alicja to samo :p

LAYDEEK zdrówka dla męża!

My w niedzielę byliśmy na basenie :-) mała zachwycona, muszę teraz poszukać takich konkretnych zajęć dla niemowlaków :-) a wczoraj swietowalismy 10 rocznicę bycia razem, 3 różnice ślubu i rok małej :-D bo rok temu została zmajstrowana :-D więc takie 3w1 ;-) z tej okazji zrobiłam tort makowy pierwszy raz :-D pierwszy wylądował w koszu ale później Nulini poratowala przepisem i wyszedł :-)

A tu moja pływająca rybka ;-)

Załączniki

• 1431413262949.jpg
    1431413262949.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 70
Na mm niby po 4 ale:
Wprowadzanie produktów uzupełniających należy rozpocząć po ukończeniu 17 tygodnia życia i nie później niż w 26 tygodniu” ponieważ wtedy „Dzieci nabywają umiejętności siedzenia z podparciem, osiągają dojrzałość nerwowo-mięśniową pozwalającą na kontrolowanie ruchów głowy i szyi oraz na jedzenie z łyżeczki. W okresie tym zanika odruch usuwania z ust ciał obcych, typowy dla okresu noworodkowego i wczesnoniemowlęcego..”
Czyli? Pierwsze posiłki uzupełniające podajemy dzieciom POMIĘDZY końcem 4 a końcem 6 miesiąca życia! A nie NATYCHMIAST po ukończeniu czterech miesięcy. Chyba, że Wasze dziecko siedzi stabilnie w wieku 4 miesięcy i niewypycha językiem podawanego jedzenia..?
Czym się różni cztery od sześciu ? Czyli o tym kiedy rozszerzać dietę niemowlęcia? | Małgorzata Jackowska

Indi kaloryczne tzn? No cięższe na pewno, więcej pracy układ pokarmowy wykonać musi.

Nulini zazdroszczę entuzjazmu :-) ja póki co nawet nie myślę o tym.

Lay zdrówka!

Femme cudna rybka!!!

Ostatnia edycja:
Przegapiłam jedna stronę teraz dopiero zauważyłam :-D

Bada sto lat dla Mikusia :-)

Kusicie tymi fotelikami :p przy Ninie nie miałam... Hymmm będę patrzeć jak się coś trafi to może i ja zakupie :-D

LAYDEEK śliczna spacerówka

Oho i mała wstała ;-) miłego dnia!

miłego dnia :happy: dzięki za życzenia -przyjęcie udane ,synek zadowolony ;-)

Lay spacerówka śliczna ,chyba icoo ,tak? trochę droga,ale cóż ;-)

krzesełko naprawdę polecam korzystamy cały czas :tak: wzięłam się za pranie i zmianę pościeli (bo tej mojej potliwości w przeziębieniu) a pogoda piękna więc korzystam

poza tym wkurzyłam się ,bo 29 kwietnia sprzedałam karuzelę fisher price,wysłałam na drugi dzień i babeczka dziś pisze,że nie otrzymała :-p pierwszy raz tak mi się zdarzyło

Megami, coprawda ten artykul jest bardziej bazowany na kp, ale wlasnie tez Ostatnio Babka na grupie mowila o tym stabilnym siedzeniu. Tutaj w ogole trabia o tym, zeby wprowadzac pokarmy od 6 mca, a nie wczesniej.

Hej.

Dziś Oskarek miał szczepienie. Waży 7800 g. chłop wielki nie zmieścił się już prawie na wadze niemowlęcej hahaha

Megami - ja chcę karmić małego wyłącznie piersią przez pół roku, potem wprowadzać warzywa no i gluten.

Pediatra dziś do mnie z tekstem że jak mały wejdzie w 5 miesiąc mam wprowadzać warzywa a w 6 gluten. I upierała się że to są najnowsze zalecenia, natomiast doradca laktacyjna opowiada się za wyłącznym karmieniem piersią 6 m.

Kiedy ty wprowadzisz warzywa no i gluten??

reklama
karpanna super przyrosty :happy: my idziemy w czwartek i tez podejrzewam,że mój "kolosek" tyle będzie ważył ;-) a co do rozszerzania diety to nasza pediatra,też zaleca przy kp rozszerzanie diety od 5 miesiąca (Ala szwagra ma 8 miesięcy i cały czas na kp i też rozszerzali od 5 m) pewnie co lekarz to opinia
Lay dzięki

Do góry