reklama
femme fatal
Mama Ninki :)
Doggi no to Stachu miał wielki dzień ;-)
Jezyk Alicja to samo
LAYDEEK zdrówka dla męża!
My w niedzielę byliśmy na basenie :-) mała zachwycona, muszę teraz poszukać takich konkretnych zajęć dla niemowlaków :-) a wczoraj swietowalismy 10 rocznicę bycia razem, 3 różnice ślubu i rok małej bo rok temu została zmajstrowana więc takie 3w1 ;-) z tej okazji zrobiłam tort makowy pierwszy raz pierwszy wylądował w koszu ale później Nulini poratowala przepisem i wyszedł :-)
A tu moja pływająca rybka ;-)
Jezyk Alicja to samo
LAYDEEK zdrówka dla męża!
My w niedzielę byliśmy na basenie :-) mała zachwycona, muszę teraz poszukać takich konkretnych zajęć dla niemowlaków :-) a wczoraj swietowalismy 10 rocznicę bycia razem, 3 różnice ślubu i rok małej bo rok temu została zmajstrowana więc takie 3w1 ;-) z tej okazji zrobiłam tort makowy pierwszy raz pierwszy wylądował w koszu ale później Nulini poratowala przepisem i wyszedł :-)
A tu moja pływająca rybka ;-)
Załączniki
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Na mm niby po 4 ale:
Indi kaloryczne tzn? No cięższe na pewno, więcej pracy układ pokarmowy wykonać musi.
Nulini zazdroszczę entuzjazmu :-) ja póki co nawet nie myślę o tym.
Lay zdrówka!
Femme cudna rybka!!!
Czym się różni cztery od sześciu ? Czyli o tym kiedy rozszerzać dietę niemowlęcia? | Małgorzata JackowskaWprowadzanie produktów uzupełniających należy rozpocząć po ukończeniu 17 tygodnia życia i nie później niż w 26 tygodniu” ponieważ wtedy „Dzieci nabywają umiejętności siedzenia z podparciem, osiągają dojrzałość nerwowo-mięśniową pozwalającą na kontrolowanie ruchów głowy i szyi oraz na jedzenie z łyżeczki. W okresie tym zanika odruch usuwania z ust ciał obcych, typowy dla okresu noworodkowego i wczesnoniemowlęcego..”
Czyli? Pierwsze posiłki uzupełniające podajemy dzieciom POMIĘDZY końcem 4 a końcem 6 miesiąca życia! A nie NATYCHMIAST po ukończeniu czterech miesięcy. Chyba, że Wasze dziecko siedzi stabilnie w wieku 4 miesięcy i niewypycha językiem podawanego jedzenia..?
Indi kaloryczne tzn? No cięższe na pewno, więcej pracy układ pokarmowy wykonać musi.
Nulini zazdroszczę entuzjazmu :-) ja póki co nawet nie myślę o tym.
Lay zdrówka!
Femme cudna rybka!!!
Ostatnia edycja:
femme fatal
Mama Ninki :)
Przegapiłam jedna stronę teraz dopiero zauważyłam
Bada sto lat dla Mikusia :-)
Kusicie tymi fotelikami przy Ninie nie miałam... Hymmm będę patrzeć jak się coś trafi to może i ja zakupie
LAYDEEK śliczna spacerówka
Oho i mała wstała ;-) miłego dnia!
Bada sto lat dla Mikusia :-)
Kusicie tymi fotelikami przy Ninie nie miałam... Hymmm będę patrzeć jak się coś trafi to może i ja zakupie
LAYDEEK śliczna spacerówka
Oho i mała wstała ;-) miłego dnia!
bada m.
Fanka BB :)
miłego dnia dzięki za życzenia -przyjęcie udane ,synek zadowolony ;-)
Lay spacerówka śliczna ,chyba icoo ,tak? trochę droga,ale cóż ;-)
krzesełko naprawdę polecam korzystamy cały czas wzięłam się za pranie i zmianę pościeli (bo tej mojej potliwości w przeziębieniu) a pogoda piękna więc korzystam
poza tym wkurzyłam się ,bo 29 kwietnia sprzedałam karuzelę fisher price,wysłałam na drugi dzień i babeczka dziś pisze,że nie otrzymała pierwszy raz tak mi się zdarzyło
Lay spacerówka śliczna ,chyba icoo ,tak? trochę droga,ale cóż ;-)
krzesełko naprawdę polecam korzystamy cały czas wzięłam się za pranie i zmianę pościeli (bo tej mojej potliwości w przeziębieniu) a pogoda piękna więc korzystam
poza tym wkurzyłam się ,bo 29 kwietnia sprzedałam karuzelę fisher price,wysłałam na drugi dzień i babeczka dziś pisze,że nie otrzymała pierwszy raz tak mi się zdarzyło
Hej.
Dziś Oskarek miał szczepienie. Waży 7800 g. chłop wielki nie zmieścił się już prawie na wadze niemowlęcej hahaha
Megami - ja chcę karmić małego wyłącznie piersią przez pół roku, potem wprowadzać warzywa no i gluten.
Pediatra dziś do mnie z tekstem że jak mały wejdzie w 5 miesiąc mam wprowadzać warzywa a w 6 gluten. I upierała się że to są najnowsze zalecenia, natomiast doradca laktacyjna opowiada się za wyłącznym karmieniem piersią 6 m.
Kiedy ty wprowadzisz warzywa no i gluten??
Dziś Oskarek miał szczepienie. Waży 7800 g. chłop wielki nie zmieścił się już prawie na wadze niemowlęcej hahaha
Megami - ja chcę karmić małego wyłącznie piersią przez pół roku, potem wprowadzać warzywa no i gluten.
Pediatra dziś do mnie z tekstem że jak mały wejdzie w 5 miesiąc mam wprowadzać warzywa a w 6 gluten. I upierała się że to są najnowsze zalecenia, natomiast doradca laktacyjna opowiada się za wyłącznym karmieniem piersią 6 m.
Kiedy ty wprowadzisz warzywa no i gluten??
reklama
bada m.
Fanka BB :)
karpanna super przyrosty my idziemy w czwartek i tez podejrzewam,że mój "kolosek" tyle będzie ważył ;-) a co do rozszerzania diety to nasza pediatra,też zaleca przy kp rozszerzanie diety od 5 miesiąca (Ala szwagra ma 8 miesięcy i cały czas na kp i też rozszerzali od 5 m) pewnie co lekarz to opinia
Lay dzięki
Lay dzięki