reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

To u nas jest jakoś inaczej, bo my idziemy na zwykłą wizytę do ortopedy, a on za każdym razem robi usg. Ja to z tych, co wolą dmuchać na zimne, tak sobie myślę, że tyle kasy wydaje się co dzień na głupoty, że grzechem byłoby oszczędzać na zdrowiu dziecka. Wiem, że temat szczepionek jest kontrowersyjny, ale zapytam... czy szczepiłyście swoje maluszki od rotawirusa ?

reklama
Jak ze starszą córką byłam u ortopedy to tylko badał. A że wizytę mieliśmy dość późno (chyba w 3 miesiącu) i podobno nie mógł już dokładnie zbadać bioderek (?) to zrobił usg. Wszystko było ok i powiedział, że kontrola jak dziecko zacznie chodzić.

Tatiana55 to ja mialam jedna wizyte u ortopedy, wlasnie usg i to trwalo nie wiec niz 5 min ;) to chyba zawsze tyle trwa bo nie ma tam zbyt wiele do ogladania ;)
ja chcialam szczepic od rota ale nie zdazylam bo Malej caly czas cos bylo. Chcialam ja zaszcepic 5w1 plus rota i pneumo a na razie zdazylam tylko zoltaczke... Ale dzisiaj pediatra powiedziala zeby przyjsc za tydzien to moze da rade.
U was tez sa takie kolejki do poradni dzieci zdrowych? Jak 1.04 chcialam zarejesteowac sie na najblizszy mozliwy termin to byl 05.05.... Ale na szczescie pediatra dala swoj prywatny nr i przymuje mnie miedzy dziecmi chorymi a zdrowymi. I dzisiaj mala cotygodniowe wazenie- Werka przybrala 40g...
Niedlugo maja byc jakies Targi Mama i ja w Gdansku, byl ktos na tym w zeszlym roku?

Units, moj mial dzisiaj druga dawke na rotawirusa, przy piprzedniej nic sie zlego nie dzialo.

Dziewczyny, moj dziec nie chce jesc.Od 3 dni jakos je coraz mnuej, a dzisiaj to juz calkiem moze przez caly dzien zhadl 120 ml tak na sile. Jest marudny, zamiast jesc to odwraca glowe, albo wypycha jezykiem butle albo przygryza smoczek. Nie wiem co jest grand, wczesniej mial nieograniczony spust na zarcie a teraz niejadek :(

reklama
Megami, wwdlugskokowego rozkladu jazdy to chyba faktycznie ma skok, ale przy wczesniejszych jakakolwiej by sie nie stawal maruda z piekla rodem, to apetytu my nic nie ruszalo :) my juz piwoli przechodzimy calkowicie na mm. Cycka dostaje tylko o 23 I to juz tylko lewego bo w prawym susza.

Jezyk apetyt my sam wraca?

Do góry