reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Megami u nas to samo z tym strachaniem ... dziś kichnęłam (tak normalnie cicho) i jak sie mala rozwrzeszczała ... a ja zamiast utuilić najpierw dziecko to oczywiście niekontrolowany wybuch śmiechu :p
Tymko dwie dolne jedyny przyliczył w czwartym miesiącu, dwie górne na pół roku, a później nie pamiętam :)

Co do gryzienia młodej też się zdarza miętolić suta i go "gryźć"

Gniewciu gratki ząbala!!

Ostatnia edycja:
reklama
U nas problemy brzuszkowe juz minely, robi kupy codziennie czasem nawet 2 razy, ale zazwyczaj jest raz.

Nulini, moze zabkowanie nie bedzie takie zle, mam taka nadzieje, po 3 miesiacach darcia sie juz chyba gorzej byc nie moze

U Oli masacra była przy pierwszym zębie ja pierdziele tydzień calonocnych placzow bez chwili przerwy za dnia też marudna i pp tyg jak ręką odjal i potem kolejne już bezobjawowo

Ja sie troche tego Boje, chociaz nasz I tak co chwila placze o byle gowno, wiec moze placz przy zabkowanou jakos sue wtopi w tlum :)

U nas najstarszy ząbkował najgorzej,ryczał całe dnie ( mój m ma traume po jego zębach :szok:) przy M jak pisałam patrze,stukam i ze zdziwieniem stwierdzam są 2 zęby,teraz G trochę marudzi i źle sypia w nocy,ale tak jak pisze Indi po trudnym początku (dopiero się skończył ten początek) to ząbkowanie to pikuś :-p

A u nas problemy brzuszkowe nie minęły,choć jest trochę lepiej :sorry2: nawet wzywaliśmy prywatnie lekarkę (byłą naszych starszaków) bo podejrzewam nie tolerancje mleka krowiego(brzuch+problemy skórne) i mamy wypróbować Bebilon pepti,ale aż siè boje wykupić,bo jak to jest takie ***** jak nutramigen to obawiam się że G będzie wolał nie jeść wcale :dry:

Dobranoc

bada bebilon pepti jest z mleka krowskiego tylko ona jest bardzie z hydrolizowane czy hydrocostam ... znaczy juz tak jakby czesciowo przetrawione i dlatego jest lzejsze mniej uczula i łatwiej się wchłania. A Nutramigen to juz chyba sojowe ?

Miłego dzionka :happy: u nas pogoda kiepska wieje i raz pada deszcz a raz świeci słońce :dry:

Żelka nie miałam do czynienia z tym Bebilonem,a Nutramigen wcinał mój M do 6 miesięcy i nie dość że jest okropne w smaku to jeszcze śmierdzi ,a czy jest sojowe to nie wiem na opak. Jest info że to preparat mlekozastępczy :tak:
Sojowe moi starsi pili od 6 miesięcy do 2,5 oraz 4,5 lat Isomil 2 i bardzo im pasowało ,zresztą próbowałam i jest ok. W smaku-słodkie nawet bardziej niż normalne mm

Hej. Odwiedzam Was znowu po dluzszym czasie, caly czas walcze ze skora Malej, wyglada jak potwor ;(
Jenn- napisalam dluga odpowiedz i mi usunelo ;( a propos podnoszenia sie bez raczek - syn mojej szwagierki sie tak zawsze podnosi (5.5 miesiaca) i na rehabilitacji mowili im ze to niedobrze. Jakies napiecie miesni grzbietowych czy jakos tak nie pamietam dokladnie... Cos ze przez to nie ma jak sie przewracac z brzuszka na plecki
Bada-mojej bebilon smakowal ;) znaczy sie jej wszystko smakuje ale zadnej poprawy po nim nie ma

Ostatnia edycja:
reklama
Ale mnie tu dawno nie było :-D Cześć i czołem :rofl2:

Widzę już pierwsze ząbki się pojawiają ;-) Gratulacje, ja cały czas kikam i na razie ani widu ani słuchu.

Muszę się pochwalić, w końcu w wielki piątek dopadł nam kikut :szok: skubaniec trzymał się długo.... W nocy mały śpi już po 6h i 5h. Tzn idzie spać ok 19-20, po 6h na jedzonko się budzi i później po 6. Chociaż padł rekord - 7 h... szkoda , że w godzinach od 19.... :-D Na bioderkach bylliśmy 2 raz i wszystko ok, do kontroli już jechać nie musimy. W czwartek kolejne szczepienie :baffled: co zrobić. Problemów z brzuszkiem żadnych nie mamy, na szczęście co to kolka, zaparcia (prócz tego początku z powrotu ze szpitala) nie wiemy, więc jak dziewczyny mm róźnie próbujecie to polecam szczerze nasze mleko hipp comfort combiotic+krople biogia ;-)

Codziennie na spacery latamy, dzisiaj tylko odpuściłam , wietrzysko takie , że szok.... Ja zabrałam się za siebie i zaczęłam dietę i treningi bo aż żal patrzeć mi było na siebie :-D

Do góry