reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Hej hej u nas wszystko dobrze ;-) dzieci grzeczne, mąż też w miarę :-D :-D to i ja zadowolona chodzę :p wiosnę już czuć powoli :-)

Sprite haha nieźle sobie radzisz z wózkiem :-D

LAYDEEK super ze Wercia grzeczna i że z cycowaniem postęp ;-) biedna tylko z tą dupka :-(

Aza gratuluję zakupu ;-) oby służył!

Doggi jak ja uwielbiam tekst "mamo nudzę się" :-D u mnie wtedy działa "to chodź poćwiczyć pisanie" od razu znajduje sobie zajęcie :-D

Alecta tak jak Nulini pisze mocne geny macie bardzo podobna jesteś do mamy ;-) no i wiecznie młode widzę :-D

BADA gratuluję zakupu autka!

Kurcze wszystkie auta zmieniają :-D aż mi się zachciało :p

Aza Alicja też ma taki nalot delikatny na całym języku plesniawki to chyba takie grubsze i punktowo :sorry:

reklama
Czyli ten nalot to norma, dzięki :)))

Femme
muszę zapamiętać Twój tekst i od września będę go wykorzystywać :)))

Jenn mój rano i wieczorem dłużej usypia i też jakiś lekko marudny.

Bada, gratki autka :-)
Jenn, kąpiel potrafi pobudzić i pewnie dlatego. Moja też ostatnio potrafiła po kąpieli marudzić do 23-24 i ciągle na cycku. Tylko, że ona później mi śpi do 5-6. Nie wiem jak będzie dzisiaj bo zasnęła o 21.

Aza, możesz spróbować trochę zetrzeć tego nalotu. Jak zacznie krwawić to podobno pleśniawki, a jak nie to mleko.

U nas z genami tak jak u alecty. Mój M często mi dogaduje, że nie wie czy Mikołaj jego bo kompletnie do niego niepodobny :-p zawsze mu odpowiadam, że to co najważniejsze ma przecież po nim :tak:

Femme, świetny sposób. Mój zawsze twierdzi, że się nudzi jak chce bajkę oglądać

Femme- u mnie jak u Ciebie. Jak tylko mówię żeby Cypek poćwiczyl np.głoskowanie to już się nie nudzi :p

Aza- biały jęzor to po mleczku.

Alecta- też w pierwszej chwili myslalam że pomylilaś zdjęcia na FB. A siostra też tak młodo wygląda?

Nulini dokladnie.
Alecta czysta mama

Ja w pt widzialam sie z kolezanka i mowi ze R czysty Ł i specjalnie wstawilam fotke gdziw maly do mnie podobny :p

Aza moj tez ma

Jenn moj ciagle marudny

Femme pociesze- my auta nie zmieniamy i to jeszcze dluuuugo ;-)

Hej laski wczoraj moja mama czytała komentarze na fb i zęby do laptopa suszyła więc teraz któraś musi napisać, że myślała, że to prababcia :p

Lila miała pobudke o 3.30 i 6 więc całkiem spoko, a teraz niby śpi, ale stęka i stęka.
Ok idę się szykować i potwory do przedszkola odwieźć, a tak mi się wstawać nie chce :p

Alecta no mama faktycznie wygląda jak siostra. .w życiu bym nie powiedziała że to mama.
U nas była pobudka po 3 i potem po 6, teraz młody na mamusi sobie leży po odciagnieciu katarka

Jagoda też ma biały nalot na języku od mleka.była wczoraj na dworze prawie 3 godziny,tzn połowe na spacerze a potem na balkonie sie wietrzyła.i potem do konca dnia spa£a z przerwami na jedzenie.wieczirem też szybko zasn€ła bo przed 20,pobudka o 0.30 i niestety wtedy sie jej obserwator włączył,niespała ponad godzine...kolejna pobudka przed 5.teraz znowu sie budzi.dzisiaj usg bioderek,trzymajcie kciuki.

Jakos sie nie moge ostatnio za pisanie zabrac.
Beda, gratuluje auta. Moja kolezanka miala zafire I byla baaaardzo zadowolona. Bardzo dobrze jej sluzyla przez wiele lat.

Aza, moj tez ma taki nalot, ale wydaje mi sie, ze to od mleka. Ostatnio z mezem myslelismy nad tym, czy by mozna uxyc takiej szczoteczki co sie na palec zaklada, ale nie wiem czy mlody by tak dlugo trzymam otwarta paszcze.

Ja bym wozka na klatce nie zostawila, serio balabym sie ze wyparuje. Juz nam kiedys ktos ukradl stol z ogrodka, a to byl naprawde brzydki STOL I do tego straszne Ciezki. Tez wlasnie wozek zostawiam w aucie pod blokiem.

Nasz sie budzi w nocy rowno co 2 godz. Masakra jakas, a za kazdym razem sie nazera do pelna. Nie wiem, czy on to tak szybko trawi czy co? Wydaje mi sie, ze to za czesto.

Moj dziec przechodzi chyba etap btcia mamincyckiem. Czasami wyje bez powodu I nic mu nie pomaga, jest najedzony, przebrany, w bujaczku albo na hustawce nie chce, u starego nie chce tylko u mamy na rekach. Serio, polac wodki temu, co wymyslil chusty :)

reklama
Indi jak je pierś to nie ma stałej pory, jedne dzieci trawią szybciej, inne dłużej. Poza tym skład mleka się zmienia, w nocnym z czasem jest więcej składnika pomagającego spać, co też oczywiście nie gwarantuje przesypiania nocy :-D Mój dopiero od tygodnia budzi się co 3h, wcześniej duzo częściej.

Suseł &&&

My mamy wózek na klatce, ale mamy blok 6-mieszkaniowy :-)

Do góry