reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Dziewczyny, nie wiem czy Weronika nie ma gorączki. Pisząc nie wiem mam na myśli fakt, iż mam dupny termometr. Na pewno on zawyża, ale potrafi pokazać i 38,9.
Jak jej dotknę, to czuje uderzające ciepło od niej. Glowka z każdej strony ciepła. Mam Pedicetamol, ale boje sie podać...

reklama
A jak sie zachowuje?je normalnie?płacze więcrj niż zwykle?przy takiej temperaturze to może już być ospała.a może płajała przez dłuższy czas?fmdzieciom potrafi wzrosnąć temoeratura od tego.poobserwuj ją trochę jeszczei jeżeli sie utrzyma to podałabym syrop.

Je normalnie. Zjadła 170 ml mleka. Nie płacze. Aczkolwiek jest marudnawa. Smoczek jej wypadnie to zaczyna trzepotac raczkami i płakać. Podasz smoczek, spokoj. Na pewno ma stan podgorączkowy. Ale słyszałam, ze syrop podaje sie dopiero powyżej 38. Mąż pojechał po termometr na podczerwień. Zobaczymy.

G kupił nowy termometr. Wg niego nie ma temp. Wydaje sie byc wiarygodny. Na opakowaniu jest napisane ze pomiar moze byc omylny o max 0,2 stopnia.

LayDeeK mi kiedyś przy oli pediatra mówiła ze przy takich maluszkach temp nie jest stała i bardzo skacze w ciągu dnia. I inaczej reagują na temp pomieszczenia niż dorośli. I temp może się wahać od 35-38 stopni
170ml?! Wow Stachu ledwo 110 ciągnie. Ale Olka też zarloczna była ciągle jej mało było :p

Alecta serio to twoja mama na insta i fb???? Ile ma lat jeśli można zapytać? Aż wierzyć Sue nie chce :p

Ostatnia edycja:
Alecta, dobre geny masz w takim razie :-)))
Ej powiedzcie mi... Temp na czole 36,8 a na skroni 37,9. I bądź tu człowieku mądry :p

Alecta wow to się nieźle trzyma kobitka

LayDeeK wszystko w normie :) ale najlepiej po środku czoła im bliżej ucha tym temp wyższa a w uchu juz w ogóle najwyższa u maluchów przynajmniej bo potem już można (pod pachą tez się nie mierzy ale nie pamiętam dlaczego)

reklama
Do góry