reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Cześć mamuśki!

U nas dalej walka z odparzeniem... Codzienna kąpiel w krochmalu, zmiana pieluszek, wietrzenie itp. Nie ma czasu na nic. Zaczęłam mała przystawiac do cyca i powiem Wam, że jest progres bo sie najada :-) Co prawda póki ma odparzenie karmie ja naprzemiennie-cyc a potem mm Enfamil. Robię to po to by zminimalizować jej ilośc kleksów. Niestety przy odparzeniu, powodują one nawrót. Jak tylko sie pupa wygoi, wracam tylko na cyca.
Co do basenu... Też chciałabym. Ale u nas taki basen, to koszt z rzędu 400zl za 10 wejść. Czyli pojedyncze wejście 40 zł. Jest to koszt ogromny, biorąc pod uwagę że nie mam macierzyńskiego. Zastanowimy się jeszcze...
Poza tym Weronika jest przekochana! Jak ja nakarmimy ok 20 to potrafi do 2 pospać. I o dziwo zaczęła sypiać rownież w dzien. No i potrafi juz zasnąć na brzuszku, w pozycji na żabkę. Jest to fajna pozycja akurat do wietrzenia tyłka :-)

reklama
LayDeek gratuluję postępów :-)

Lila właśnie odpływa na leżaczku, Ł już pojechał :-( a dzieciaki grają w balona z babcią i moją siostrą.
Ładna pogoda dzisiaj więc może później na spacer się wybierzemy :-)

Hey,
my wczoraj wróciliśmy z autem późno i do 1 w nocy mieliśmy gości bo mąż auto opijał. Dobrze, że od rana dziećmi się zajmował :) Ja teraz piję kawkę w piżamce ale trzeba się brać za porządek bo sajgon mam w domu :)))

Hej ja ostatnio czasu na neta nie mam. W Małopolsce ferie to mąż calymi dniami siedzi na stoku i uczy więc ja mam maly sajgon z chlopakami. Starszy cały czas mi wybudza mlodego wiec jest wrzask no i takie zwariowane te dni są. Nie nadrobie chyba zaleglosci hehe. U nas tez piekna pogoda to na spacer jakis sie wybiore.

Elutka gdzie na basen sie bedziesz wybierala? Ja sie zastanawiam nad Lemon fitness tam sa zajęcia dla maluszków fajne

Jagoda nie śpi odkąd sie obudzi£a o 9....zaraz na spacer idziemy może zaśnie...unas basen reż drogi,30 z£ za zajęcia ale trudno,woda jest super dka bobasów.może nawet ja bede chodzić z Jadźką a nie M jak z Niną.

U nas zajęcia na basenie 400 zł za 16 wejść. Ale wolałabym zajęcia pojedyncze za 35 zł bo to nigdy nie wiem czy będę mogła jechać czy nie. Tu dziecko może być chore, ja z okresem...wyjdzie drożej ale przecież zajęcia mogą się nam nie spodobać. Mój M wczoraj jak wracał z basenu zarobił mandat :-p na szczęście tylko 100 zł.

Lay- polecam zajęcia na basenie w budowlance. Karnet 10 wejść 300zł, a pojedyncze wejście 35. W cenie są już pieluchy do wody i na basen wchodzi 2 opiekunów a nie 1 jak to jest zwykle. Basen super wyremontowany a prowadzący do każdej pary z dzieckiem podchodzą indywidualnie. I nie musisz być punktualnie na daną godzinę. Czas zajęć też nie jest określony- jak dziecko chce 15 minut to tyle jesteś, jak 1,5h to też możesz być.

Nieobecna u nas też są zajęcia specjalne dla takich maluszków ale w cenie 40-50 za 45min i uważam, że to trochę za dużo a nic extra się nie dowiem..podstawowe pojęcie mam jak się z takim małym bablem obchodzić w wodzie ;-)

Gosiane planuje AGH ale zobaczymy jeszcze :-)

reklama
Bada omnomnom zjadłabym wszystko :)

Nieobecna wow ze jej się spać nie chciało tyle czasu, mój Sue budzi kolo 5.30-6 na jedzenie oczy jak 5zl a w momencie kiedy wypija ostatni łyk oczy same się zamykają i dalej kimono ;)

Nulini wow! Ignaś dał czadu niezły strzelec ;)

LayDeeK a stosowałas na tyłek clotrimazolum? U nas rewelacyjnie pomogło, gdzie sudocrem inne cuda zawiodły

AZA ja mam dziś dzień lenia i nic nie sprzątam ;) ale nie ukrywam ze dom w potrzebie strasznej mimo że wczoraj sprzątane :p jsk ola jest cały dzień w domu to sajgon nie do opanowania :/

My dziś gnijemy w domu. Olka dziś miauczy cały dzień i tylko słyszę "maaaammmooo nuuuuudze się! Ja się zaraz wykończę!" i mówi to oglądając bajkę i malując babajaga.
Wczoraj była z babcia na nartach nawet trochę pozjezdzaly ;)
Stachu już od 3ech h śpi na tarasie ;) ja zDazylam dzięki temu ugotować obiad, zjeść go pobiegać na biezni a teraz siedzę i oglądam jak wytresować smoka, ale muszę go już wybudzic bo dam na żarcie nie wstanie na dworze :p

Do góry