reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Cześć Mamuśki :-D Muszę zacząć was nadrabiac co by mi rażniej było....

A więc bilans taki - 1 nocki nie przespane ,jedna spoko ;-) Po pierwszej nocy usiadłam i płakałam. Marudny nieraz jest, jakby go brzuszek bolał? Jakby prykać nie mógł sama nie wiem.... Tak to dziecko anioł a jak zaczyna wariować to nie wiem o co mu chodzi. Pielucha czysta, najedzony a i tak nie śpi tylko kwili, popłakiwać zaczyna i tak... I tule go, nosze, kłade na boczku, na brzuszku, do odbicia biorę-nic nie pomaga wtedy i sama nie wiem czy coś źle robię czy co.....

reklama
Moja dalej nie łapie cyca. Pociumka chwile przez kapturek i koniec. Karmiona moim mlekiem, ale z butli. Wkurza mnie juz to odciaganie.

Lay my na mm jesteśmy. Jak wróciliśmy do domu dostał enamfil i jazda w nocy była-kupa od razu brzydka, problemy. Szybko wróciliśmy do mleka co w szpitalu dostawał..... Mi laktacja coś tam ruszyła ale i tak nie wykarmiłabym tym małego za dużo je no i wogóle nie chce cycka. Już do butli się przyzwyczaił.

Ahh przy okazji dziewczyny dziękuję za gratulacje :-)

Kąpiecie maluszki codziennie? Nam oczko ropieje i chyba na 2 zaczyna przechodzić :-/ Na razie solą fizjologiczną przemywam ile się da i jak często trzeba ale jutro położna receptę przyniesie na maść albo kropelki to zadziałamy.

O pępuszek jak dbacie? W szpitalu kazali nam pielęgnacje na sucho robić a położna zeby octeniseptem robić no to robimy i patczkami przecieramy.... Oby jak najszybciej ten kikut odpadł bo się nim stresuje, zresztą czym się nie stresuje... Już nocą nawet kolejną :szok:

LayDeek też mam dosyć odciągania, tym bardziej że u mnie te ilości mleka naprawdę nie powalają :( Ale jestem uparta i chcę karmić piersią..I tak w nocy wygrywa mm, no ale co zrobić..
Mommy ja kąpię codziennie, niech ma od początku dobre nawyki ;)

Ja kąpie co drugi dzien. Jak trochę podrośnie to bedziemy kąpać codziennie.
Pępek odpadł nam w piątek. Smarujemy teraz codziennie fioletem. Super sie goi.
Póki co pokarmu mam sporo, ze wystarcza na kamienie pełne. Ale mała je coraz wiecej. Dzis zjadła chyba ze 100ml albo i wiecej a potem sie porzygala. Zeby bylo śmiesznie, dalej chciała jeść.

My od 2 dni zaczęliśmy codzienne kąpiele-jakby małego ze skóry kto obdzierał tak krzyczy. Nie lubi się myć ;-)

Pępuszek-3 razy dziennie nam położna kazała i wycierać patyczkiem,mam nadzieję , że szybko odpadnie...

Jezyk lepiej, dużo lepiej. Teraz za miesiąc mamy się stawić na wizycie. Małż twierdzi, że czuje się już jak wcześniej, że po narodzinach małego mu przeszło ale leki dalej przez miesiąc bierze tak jak lekarka kazała. Oby było ok i żeby mógł je odstawić bo w nocy to tylko na siebie mogę liczyć..... W ciągu dnia też zamulony po nich trochę jest. W nocy jak już nie wyrabiam to poproszę chociaż żeby mleko zrobił i zrobi.

No a co do ciąży - wiecie co brakuje mi brzuszka. Bardzo, aż codziennie się na tym łapię , że o nim myślę jak fajnie było i łzy mi same lecą. 4kg do wagi sprzed ciąży mi zostało no ale brzucho mam jeszcze i te rozstępy. No ale wiadomo wchłonie się brzuszek, trzeba będzie trochę pracy nad nim no i przedewszystkim nigdy nie miałam płaskiego brzucha ;-)

reklama
Mommy- to trzymam kciuki żeby leki pomogły.
U nas też młody płakał przy kąpieli, a raczej wył, a teraz od dwóch dni się pięknie myje. Chyba się przyzwyczaił. ;)

Do góry