reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Jezyk &&& super ordynator!

Ja po sciągnieciu szwow. Blizna identyczna jak po pierwszej ciązy wiec mnie wiecej nie rozcieli:) Polozna zrobila mi masaz macicy bo ponoc jeszcze wysoko.

reklama
Jeżyk powodzenia! obyś szybko Frania miała :)

dziewczyny ja też tu w kolejce do porodu czekam! jeśli nie urodzę, jutro idę do doktorka zobaczymy co powie...
Mommy trzymaj się :*

Emilchen moj jak sporo uleje to sam sie dopomina o jeszcze

Aob zawzieta baba za mnie i nie odpuszcxe :p

Mlody spal o 22 do 2.40 pozniej pobudki co 2h
Nir spal od 6 do 8, zjadl troche i spi gdzies od 9 wiec wykapalam sie i zjadlam sniadanie a teraz odciagam mleko na pozniej

Glowa boli odkad wstalam :-\ jeszcze kumpel ma przyjevhac za 2h a wieczorem na dzien babci idziemy do tesciowej

Cześć Kobietki, ja podobnie jak inne Mamusie czytam, nawet regularnie, ale z odpisywaniem kiepsko....
Na początek trzymam kciuki za dwupaczki a dziś szczególnie za Języka, oby to ten dzień, piękna data!
Nie wiem czemu ale nie mogę podziwiać Waszych dzieciaczkow, dlatego nic nie piszę, bo nie dam rady w żaden sposób otworzyć zdjęć! :/
Jeśli chodzi o karmienie piersią, to ja karmię od 8 do 16 a potem od 19 do 6 , a w pozostałych godzinach to święty czas, dla mojej starszej córki, i wtedy karmię albo tym co ściągnę jeśli co mi zostanie albo mm. Zgadzam się z Wami, ze po mm jest bardziej syte, dziecko dłużej śpi, ale...mam bardzo fajna położna , która doradzila mi, aby dwa do trzech posiłków pod rząd karmić z jednej piersi, bo mleko nasze składa się z trzech części: piciu, zupka i drugie danie, nawet jak się sciągnie do butelki to widać trzy warstwy i ta ostatnia jest bardzo syta dlatego dziecko będzie najedzone i będzie spalo dłużej spokojne a tak jak zmieniemy co jakiś czas to za każdym razem dostaje picie.
Powiem Wam jeacze, ze jestem zakochana w.swojej corce! Mam tyle miłości i cierpliwośc, może dlatego, ze jest bardzo grzeczna, przesypia noce od około 22:30 do 7 rano, jak cos to ja ją budzę na cyca. Nie płacze, do szczęścia potrzebuje tylko leżeć na cycu to ja uspokaja. W związku z tym mam mega wyrzuty sumienia co do Laury, ze byłam dla niej gorsza mama a teraz nie mam tyle czasu ...dodam, ze jak ją urodziołam, byłam zupełnie nie gotowa emocjonalnie na dziecko, to był koszmar, miałam długo depresje poporodowa no i doznałam szoku poporodowego jak mi ja na klacie położyli, zero jakiejkolwiek reakcji o karmieniu piersią też nie było mowy, szczerze tego nienawidziłam zreszta Laura tez wolała mleko mm z butli. Ech
Aqula podziwiam za wytrwalosc i ściskam kciukasy za potok mleczny! Zresztą wszystkie dziewczyny walczcie ale pamiętajcie, nie za wszelką cenę i nie zajedzcię się!
Miłego dnia Kochane

Jezyk &&& powodzenia!!! Pewnie , że już nie ma na co czekać!

Od rana latam, na zakupach byłam, nadzwigałam się ale co musiałam to kupiłam....

W rossmanie też byłam kupiłam te herbatki na laktacje ale do parzenia bo tej w granulkach jak zobaczyłam skład to odłożyłam ;-) i koperkową no i małe opakowanie mleka w razie W....

Dzieciate dziewczyny jakie mleczka wasze dzieciaczki piły?

Wiecie co to nie o ciążę chodzi, nie o poród a o męża.... :-( Żle się czuł ostatnio psychicznie....to nie jest człowiek co się łamie ale coś w nim pękło (wiele rzeczy się na to złożyło w sumie pewnie najmniej ten czas i stres związany z zmianą w naszym życiu w postaci dziecka - no ale mniejsza) no i wczoraj byliśmy u lekarza... No i co, depresja nadająca się do leczenia.... Jest mi ciężko, nawet sam w domu nie chce zostawać i ja też nie chcę żeby był sam, boję się co będzie jak do szpitala pójdę.... Co będzie póżniej bo już głupie myśli mu się pojawiały, chyba nie muszę pisac jakie....

miłego dzionka babeczki kochane:happy2:

jeżyk aby łatwo poszło i Franuś był cudną nagrodą &&&&:-)

za karmienie dla Wszystkich kciukasy,u mnie też ciężko,mały często płacze i ciągle na rękach oszust mały,ja ciągle karmię swoim odciągniętym mlekiem,najgorzej w nocy ,bo wszyscy śpią a ja bzyczę laktatorem,a też bym pospała ;-)jutro idziemy się zwarzyć do przychodni ,ale widać,że przybiera bo pućki mu się zrobiły na buźce
agulqa G też w nocy co 2 godziny,no max. 3 chce jeść :sorry2:

mnie położna w szpitalu poleciła NAN pro H.A. 1 i takie kupiłam ,ale jest drogie 31 zł,tak żeby na stałe go używać,na razie mam na wszelki wypadek

Mommy trzymam kciuki za męża.
Depresja to ciężka sprawa, na pewno teraz potrzebuje dużo Twojego wsparcia.

My dla Lilki mamy w razie w Bebilon w małych buteleczkach.
W sumie teraz rzadko ją dokarmiamy więc dla nas są idealne.
A jak zdecyduje się skończyć kp to przejdziemy na bebiko.
Przy Tymku nam się sprawdziło i cenowo też najlepiej wychodzi.

Miłego dnia!

Jeżyk kciukasy!!!

U nas kikucik od pępka odpadł wczoraj :-D Wisiał już na włosku jakiś czas, ale nie ruszałam. W szpitalu psikali i wycierali dookoła a w domu nie ruszałam go niczym.
U nas od urodzenia spanie max 2h, w nocy to nawet co 1h wstaję ale póki zasypia od razu po karmieniu to mogę wstawać, nad ranem ląduje w naszym łóżku (wygodniej mi się śpi bez dziecka choć trzeba wstać, coś za coś :-D ).
Młody też sporo ulewa. Czasem całą porcję mam wrażenie, czasem wcale. Jak mu się odbije to potem ulanie i czkawka murowane, dziwny typ:confused: Ale co uleje to docycka i jest ok.Czasem mam wrażenie, że cycka z pustych piersi, bywa, że podaję jedną, drugą i tak w kółko. Coś tam jednak napływa cały czas, bo jak wypluwa sutka to mleczko na ustach ma ;-)

reklama
Mommy, strasznie współczuję :-( Depresja jest straszna, bo osoba chora wymaga ciągłej opieki, wsparcia i często "ściąga na dno" współmałżonka :-( Oby udało się mężowi szybko z tego wyjść!!! Moja mama całe życie zmaga się z depresją i jak ma nawroty, to jest dramat :-(

Do góry