reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Karpanna a widzisz myślałam że Nulini przed tobą jest :p

Nulini mój też w brzuchu nirpokorny a jsk Sue urodził to grzeczny jsk jego sis :) Młody będzie super nie bój żaby :)

LayDeeK spokojnie możesz dać bebilon, wg mnie to jest najlepsze mleczko. Ola je piła i wyrosła mi na dużą i Zdrową panienke :)

Agulqa_b leżaczki Fisher price które ha mam są niedrogie a naprawdę super, Stachu dziś nawet zaliczył chwilę leżenia w nim hak robiłam sobie śniadanie bo akurat nie spał a on towarzyski i lubi być wśród ludzi wiec się bujal i oglądał co robię a ja zrobiłam sobie kaszkę, zjadłam i pozmywalam a ten zadowolony ze nie leżał sam w kołysce z psem tuż obok (Sheldon ma chyba instynkt macierzyński bo siedzi i pilnuje a jak tylko zaczyna piszczec to ten lata jak poparxony żeby ktoś podszedł do stacha- psia niania)

Karpanna pozyczyc nie mam od kogo a kupic nie kupke bo mamy doline finansowa :-\
Smoczkiem pluje strasznie, jedynie czasem wieczorem przed snem pomemla chwile

Licja tak. Dwa dni bylo ok. Dzis na widom chusty wpadl i histerie. Ewidentnie nic mu dzis nie pasuje

Aza nie, probowalam tylko jednego. Ogolnie nie chcialam by mial smoka wiec nie wpycham na sile

Lay sliczna cora!

Alecta chodz do robsona, zapraszam :-D

Mlody odpukac zasnal o 11.50 alleluja!!! Odlozylam go do lozeczka i poki co spi ale ciezko bylo

W 10min z dwoch cyckow odciagnelam 60ml, szalu nie ma :-\

Doggi - świnią nie będę jak Nulini się zepnie to ją wpuszczę, może mnie wtedy pociągnie za sobą :-). super że Stachu taki grzeczny.

Jeny ja chyba okres dostanę dziś :-D no tak się czuję. Ale sprzątam ostro bo w weekend wszystko mnie wkurzało i nie zniosłabym żeby mój małż sprzątał a on zawsze ta to długo robi. Został mi tylko duży pokój ale tu najgorzej bo dywan z wysokim gęstym włosiem. Jak mały wyjdzie z pieluch zaraz go wymienię na coś innego.

Dopiero co 10 min temu odłożyłam młodą od 9 jak wstała. Jak nie cycek to kupa, jak nie kupa to ulała i tak w kółko.
agulqa, ja tak jak ty, włosy umyte ale już na suszenie opcji nie było bo młoda w ryk.
Ogólnie mam doła. M wrócił z rozmowy o pracę i nic się nie wyjaśniło...nie wiadomo jaką podjąć decyzję by było dobrze.

Kurcze nie wysłało mi posta???

Super dziewczyny, że idziecie do domu.

Agulqa- a co to za argument że szkoda koleżanki???!!! Nie rozumiem, ciekawe czy koleżanka by go żałowała.
Wiem że u Ciebie kasy brak, ale jak będziesz miała przypływ gotówki to pomyśl nad leżaczkiem-bujaczkiem. Nam bardzo pomógł.

U mnie ktg... Piękne. Aż jeden skurcz, którego nie czułam. W środę znowu ktg a w piątek szpital.

Doggi przypomnij ktory masz?
Nie wiem, pogadam z ł ale watpie bo oni prawdopodobnie tych premii nie beda miec, poza tym kupilismy te pralke, siostry wesele i co chwile cos...

Mcpearl pocieszylas mnie ze nie tylko R ma dzis himery
No i powiem Ci jeszcze ze mi udalo sie ogolic jedna noge :-D na druga i reszta czasu nie starczylo
Co do pracy nie pomoge, to zawsze trudne decyzje

Lay niby jak często przystawiasz to laktacja powinna się rozkręcić, bo u /Ciebie jeszcze jest bardzo wcześnie po porodzie :tak:
agulqa my w sumie nie mamy problemów z karmieniem oprócz tego, że nie spełnia swojej najważniejszej funkcji czyli mały się nie najada :sorry2: w domu nauczył się dobrze ssać także nie mam problemów z cyckami,nie są pogryzione czy coś, jedynie mleka mało.:-(

Co do płaczu to mój włąśnie tak ma jak Robson dzisiaj... najczęściej zdarza się mu to w nocy - płacze, niespokojny, szybki oddech, usypia czasem na rękach ale łóżeczko parzy w du.pkę ;-) też czasem już nie mogę z bezsilności tym bardziej, że nocą padam ze zmęczenia, głowa mi sama opada, w dzień jakoś da się wytrzymać...

Dzisiaj w nocy pobudki na karmienie co 3 godziny i między 4a 6 nie spał wcale tylko właśnie marudził i płakał i robił kupę i jadł i ulewał i zasypiał na 3 minuty po czym trzeba go było przebrać i znowu się rozbudzał itd.
I UWAGA w nocy pobiliśmy nasz rekord w ilości zmienianych pieluszek - w ciągu 1,5 godziny zeszło 5 pampersów, bo na początku przebrałam przed karmieniem a potem poszły 4 kupy :baffled::-D

reklama
Do góry