reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
Karpanna a widzisz myślałam że Nulini przed tobą jest :p

Nulini mój też w brzuchu nirpokorny a jsk Sue urodził to grzeczny jsk jego sis :) Młody będzie super nie bój żaby :)

LayDeeK spokojnie możesz dać bebilon, wg mnie to jest najlepsze mleczko. Ola je piła i wyrosła mi na dużą i Zdrową panienke :)

Agulqa_b leżaczki Fisher price które ha mam są niedrogie a naprawdę super, Stachu dziś nawet zaliczył chwilę leżenia w nim hak robiłam sobie śniadanie bo akurat nie spał a on towarzyski i lubi być wśród ludzi wiec się bujal i oglądał co robię a ja zrobiłam sobie kaszkę, zjadłam i pozmywalam a ten zadowolony ze nie leżał sam w kołysce z psem tuż obok (Sheldon ma chyba instynkt macierzyński bo siedzi i pilnuje a jak tylko zaczyna piszczec to ten lata jak poparxony żeby ktoś podszedł do stacha- psia niania)

Karpanna pozyczyc nie mam od kogo a kupic nie kupke bo mamy doline finansowa :-\
Smoczkiem pluje strasznie, jedynie czasem wieczorem przed snem pomemla chwile

Licja tak. Dwa dni bylo ok. Dzis na widom chusty wpadl i histerie. Ewidentnie nic mu dzis nie pasuje

Aza nie, probowalam tylko jednego. Ogolnie nie chcialam by mial smoka wiec nie wpycham na sile

Lay sliczna cora!

Alecta chodz do robsona, zapraszam :-D

Mlody odpukac zasnal o 11.50 alleluja!!! Odlozylam go do lozeczka i poki co spi ale ciezko bylo

W 10min z dwoch cyckow odciagnelam 60ml, szalu nie ma :-\

Doggi - świnią nie będę jak Nulini się zepnie to ją wpuszczę, może mnie wtedy pociągnie za sobą :-). super że Stachu taki grzeczny.

Jeny ja chyba okres dostanę dziś :-D no tak się czuję. Ale sprzątam ostro bo w weekend wszystko mnie wkurzało i nie zniosłabym żeby mój małż sprzątał a on zawsze ta to długo robi. Został mi tylko duży pokój ale tu najgorzej bo dywan z wysokim gęstym włosiem. Jak mały wyjdzie z pieluch zaraz go wymienię na coś innego.

Dopiero co 10 min temu odłożyłam młodą od 9 jak wstała. Jak nie cycek to kupa, jak nie kupa to ulała i tak w kółko.
agulqa, ja tak jak ty, włosy umyte ale już na suszenie opcji nie było bo młoda w ryk.
Ogólnie mam doła. M wrócił z rozmowy o pracę i nic się nie wyjaśniło...nie wiadomo jaką podjąć decyzję by było dobrze.

Kurcze nie wysłało mi posta???

Super dziewczyny, że idziecie do domu.

Agulqa- a co to za argument że szkoda koleżanki???!!! Nie rozumiem, ciekawe czy koleżanka by go żałowała.
Wiem że u Ciebie kasy brak, ale jak będziesz miała przypływ gotówki to pomyśl nad leżaczkiem-bujaczkiem. Nam bardzo pomógł.

U mnie ktg... Piękne. Aż jeden skurcz, którego nie czułam. W środę znowu ktg a w piątek szpital.

Doggi przypomnij ktory masz?
Nie wiem, pogadam z ł ale watpie bo oni prawdopodobnie tych premii nie beda miec, poza tym kupilismy te pralke, siostry wesele i co chwile cos...

Mcpearl pocieszylas mnie ze nie tylko R ma dzis himery
No i powiem Ci jeszcze ze mi udalo sie ogolic jedna noge :-D na druga i reszta czasu nie starczylo
Co do pracy nie pomoge, to zawsze trudne decyzje

Lay niby jak często przystawiasz to laktacja powinna się rozkręcić, bo u /Ciebie jeszcze jest bardzo wcześnie po porodzie :tak:
agulqa my w sumie nie mamy problemów z karmieniem oprócz tego, że nie spełnia swojej najważniejszej funkcji czyli mały się nie najada :sorry2: w domu nauczył się dobrze ssać także nie mam problemów z cyckami,nie są pogryzione czy coś, jedynie mleka mało.:-(

Co do płaczu to mój włąśnie tak ma jak Robson dzisiaj... najczęściej zdarza się mu to w nocy - płacze, niespokojny, szybki oddech, usypia czasem na rękach ale łóżeczko parzy w du.pkę ;-) też czasem już nie mogę z bezsilności tym bardziej, że nocą padam ze zmęczenia, głowa mi sama opada, w dzień jakoś da się wytrzymać...

Dzisiaj w nocy pobudki na karmienie co 3 godziny i między 4a 6 nie spał wcale tylko właśnie marudził i płakał i robił kupę i jadł i ulewał i zasypiał na 3 minuty po czym trzeba go było przebrać i znowu się rozbudzał itd.
I UWAGA w nocy pobiliśmy nasz rekord w ilości zmienianych pieluszek - w ciągu 1,5 godziny zeszło 5 pampersów, bo na początku przebrałam przed karmieniem a potem poszły 4 kupy :baffled::-D

reklama
Do góry