reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Oj Emilchen ja też z tym karmieniem mam problem, niby leci, ale słabo.. po 15 minutach z każdej piersi w butelce jest ok 60 ml czasem mniej.. A w szpitalu niektóre babki po 5 minutach z jednej piersi miały całą butlę pełną :-( Chciałabym bardzo karmić tylko piersią bo jest to wygodne, ale nie chcę małego męczyć, także za dnia staram się go trochę przystawiać, ale w nocy wolę żeby po prostu się najadł i daję butlę. Działam z laktatorem ale kiedy się rozkręci coś bardziej to nie wiem..

reklama
Emilchen mi polozna w pkerwszy dzien powiedziala o chusteczkach jak zobaczyla rumien
Dzis podczas kapieli zobaczylam ze maly ma odpazone troszke pod pachami wiec od razu zasypalam

Indi na mojego tez wsio za duze a wazy juz 3300g :p

Emilchen moj tez juz przyzwyczajony do nas
Dzis w dzien spal mi na brzuchu :-) poki co nie przejmuje sie bo chce by mial w 100% okazywana milosc i w ogole
Najwyzej bedxie synus mamusi :p

Jenn co Ty sie martwisz ml? Ja czytalam ze 60ml to z kilku odciahniec soe uzyska
I ja u siebie z obu cyckow mam maks 30ml
Nigdy 60ml nie odciagnelam w jednej "sesji"

Jezyk ja wylam z bolu
Lzy lecialy ciurkiem
Z teraz jestem dumna ze dalam rade i ciesze sie na ma,sa :-) ze sie udalo

jenn to ja laktatorem podobnie wyciągałam... mój rekord to 120 ml (po ściągnięciu z obu piersi, tez po 15 minut jak ty) ale tylko jednorazowo i to po długim okresie nieściągania...

teraz piszę jedną ręką na laptopie a drugą podtrzymuje Kurczaczka. po całym dniu na piersi jest mega głodny:-( przed chwila krzyczał wręcz rozpaczliwie :-( gryzł pieluchę, wkładał raczki do buzki...

no i się popłakałam :-( nie mam siły walczyć o wyłączne karmienie piersią, nie mogę patrze c jak on jest głodny :-(

Nulini, jezyk - dalej dalej ;-) cały czas na was czekam :p :-D

Emilchen jak widać większość ma więc się nie martw jakoś w końcu się unormuje ;-)

agulqa tego mleka to on tak mało wypija z piersi..Nie wiem może leci kiepsko. Położna przychodzi we wtorek to będę z nią rozmawiać. Mam nadzieję, że pierś będzie mu wystarczała.
Jutro muszę małego zapisać na usg bioderek i pozałatwiać formalności w pracy.. No i pierwszy raz od powrotu do domu z małym będę musiała wyjść na godzinę. A to będzie nasze pierwsze rozstanie ;-) Z tatą zostanie to chyba sobie poradzą :-)

Hej laski, w końcu weekend Sue kończy. Ola jest cudowną starszą siostrą ale na krok mnie nie zostawia i dlatego ciężko cokolwiek pisać. Stachu ma wecwszystkich wyje.bane cały czas śpi ostatnio tylko co 3h wstsje na żarcie i dalej do spania.

Próbowałam cyckowac stacha ale oboje tego nie lubimy i on jest tak leniwy ze po 5min ssania zasypia i ma w pompie żarcie. Za to odciaganie mojego mleka i dawanie w butli to jest to on najedzony a ja wyspana. Zarlok straszny z niego i potrafi wypić 60ml a to taki młodzian ale ola tez tak wypijalala wiec luz.
Moje cycki szaleją z produkcją bo co 3h odciągam do uczucia ulgi i tam 160ml z obu wiec nie chce wiedzieć co by było gdybym do zera wysysala.

LayDeeK gratulacje!

Jezyk mam nadzieje ze to juz to u ciebie i dziś w nocy napiszesz ze rodzisz :)

Zabrzmi to dennie ale cholera jestem tak szczęśliwa ze to się nie dzieje aż nie wierzę w to szczęście :)

reklama
femme no wlasnie miałam wrazenie, ze większość takich problemów nie ma - tak z obserwacji ;-) najbardziej mnie dobija to, ze mam kilka koleżanek - fanatyczek kp które usilnie mnie namawiają, żeby walczyc, wiec walcze ale chyba nie mam siły na to.. męczę się i ja i on.. będę dawac mu piers, ale chyba w dzień tez dopajac butla, bo mi się dziecko zapłacze.

agulqa czym zasypałas?
kasiek mączką ziemniaczaną zasypywać?czy w jakim sensie krochmal?

jezyk dzięki za te słowa... kciuki za szybki poród:-) - dla pozostałych dziewczyn tez oczywiscie

Do góry