reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Oj Emilchen ja też z tym karmieniem mam problem, niby leci, ale słabo.. po 15 minutach z każdej piersi w butelce jest ok 60 ml czasem mniej.. A w szpitalu niektóre babki po 5 minutach z jednej piersi miały całą butlę pełną :-( Chciałabym bardzo karmić tylko piersią bo jest to wygodne, ale nie chcę małego męczyć, także za dnia staram się go trochę przystawiać, ale w nocy wolę żeby po prostu się najadł i daję butlę. Działam z laktatorem ale kiedy się rozkręci coś bardziej to nie wiem..

reklama
Emilchen mi polozna w pkerwszy dzien powiedziala o chusteczkach jak zobaczyla rumien
Dzis podczas kapieli zobaczylam ze maly ma odpazone troszke pod pachami wiec od razu zasypalam

Indi na mojego tez wsio za duze a wazy juz 3300g :p

Emilchen moj tez juz przyzwyczajony do nas
Dzis w dzien spal mi na brzuchu :-) poki co nie przejmuje sie bo chce by mial w 100% okazywana milosc i w ogole
Najwyzej bedxie synus mamusi :p

Jenn co Ty sie martwisz ml? Ja czytalam ze 60ml to z kilku odciahniec soe uzyska
I ja u siebie z obu cyckow mam maks 30ml
Nigdy 60ml nie odciagnelam w jednej "sesji"

Jezyk ja wylam z bolu
Lzy lecialy ciurkiem
Z teraz jestem dumna ze dalam rade i ciesze sie na ma,sa :-) ze sie udalo

jenn to ja laktatorem podobnie wyciągałam... mój rekord to 120 ml (po ściągnięciu z obu piersi, tez po 15 minut jak ty) ale tylko jednorazowo i to po długim okresie nieściągania...

teraz piszę jedną ręką na laptopie a drugą podtrzymuje Kurczaczka. po całym dniu na piersi jest mega głodny:-( przed chwila krzyczał wręcz rozpaczliwie :-( gryzł pieluchę, wkładał raczki do buzki...

no i się popłakałam :-( nie mam siły walczyć o wyłączne karmienie piersią, nie mogę patrze c jak on jest głodny :-(

Nulini, jezyk - dalej dalej ;-) cały czas na was czekam :p :-D

Emilchen jak widać większość ma więc się nie martw jakoś w końcu się unormuje ;-)

agulqa tego mleka to on tak mało wypija z piersi..Nie wiem może leci kiepsko. Położna przychodzi we wtorek to będę z nią rozmawiać. Mam nadzieję, że pierś będzie mu wystarczała.
Jutro muszę małego zapisać na usg bioderek i pozałatwiać formalności w pracy.. No i pierwszy raz od powrotu do domu z małym będę musiała wyjść na godzinę. A to będzie nasze pierwsze rozstanie ;-) Z tatą zostanie to chyba sobie poradzą :-)

Hej laski, w końcu weekend Sue kończy. Ola jest cudowną starszą siostrą ale na krok mnie nie zostawia i dlatego ciężko cokolwiek pisać. Stachu ma wecwszystkich wyje.bane cały czas śpi ostatnio tylko co 3h wstsje na żarcie i dalej do spania.

Próbowałam cyckowac stacha ale oboje tego nie lubimy i on jest tak leniwy ze po 5min ssania zasypia i ma w pompie żarcie. Za to odciaganie mojego mleka i dawanie w butli to jest to on najedzony a ja wyspana. Zarlok straszny z niego i potrafi wypić 60ml a to taki młodzian ale ola tez tak wypijalala wiec luz.
Moje cycki szaleją z produkcją bo co 3h odciągam do uczucia ulgi i tam 160ml z obu wiec nie chce wiedzieć co by było gdybym do zera wysysala.

LayDeeK gratulacje!

Jezyk mam nadzieje ze to juz to u ciebie i dziś w nocy napiszesz ze rodzisz :)

Zabrzmi to dennie ale cholera jestem tak szczęśliwa ze to się nie dzieje aż nie wierzę w to szczęście :)

reklama
femme no wlasnie miałam wrazenie, ze większość takich problemów nie ma - tak z obserwacji ;-) najbardziej mnie dobija to, ze mam kilka koleżanek - fanatyczek kp które usilnie mnie namawiają, żeby walczyc, wiec walcze ale chyba nie mam siły na to.. męczę się i ja i on.. będę dawac mu piers, ale chyba w dzień tez dopajac butla, bo mi się dziecko zapłacze.

agulqa czym zasypałas?
kasiek mączką ziemniaczaną zasypywać?czy w jakim sensie krochmal?

jezyk dzięki za te słowa... kciuki za szybki poród:-) - dla pozostałych dziewczyn tez oczywiscie

Do góry