reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

Jezyk no cycolimy ... Pamela sie moze schowac przy mnie :D teraz to tylko angaz w jakims fat patrol i gitara ;)
Dzieki za podpowiedz z Hippem do rozpuszczania w wodzie mineralnej!! Dwa dni laktacja pieknie ruszyla!!! Nawet chyba za pieknie ;)

Ktos urodzil?

reklama
Mówicie że to można w wodzie mineralnej?to już w ogóle super.po tej przespanej w miare nocy czuje sie praktycznie nowonarodzona,szwy bolą tylko przy wstawaniu,wykompałam aiw już,umyłam włosy,nawet ogoliłam.no i prawie nie mam brzucha.w nocy miałam mały kryzys,troche popłakałam bo tesknie za starsza córką ale jest już dobrze.musze po prostu zrobić wszystko by jutro wyj$ć do domu.

Susel ja pokarm mam, a mlody jak ma problem zlapac to przez to ze jest go za duzo i brodawki robia sie twarde

Laydeek o mamo!! Wspolczuje puchniecia

&& za te co chca rodzic i za te co chca do domku

Suseł u nas też z cycoleniem nie idzie jakbym chciała.
Nie wiem czy ja mam tak mało tego mleka czy co, ale młoda wisi na mnie i wisi, a i tak jeszcze butla trzeba ją dopchać.
Jedynie dziś w nocy zjadła z DWÓCH cycków o 23 i przebudziła się po 3 tylko, że wtedy już trzeba było dokończyć butla.
Później jeszcze pomolestowała mi cycka po 5 i śpi nadal.
Oczywiście najlepiej jej się je z tego cycka, którego mi mega pogryzła :p
Pije herbatkę na laktacje więc mam nadzieję, że niedługo butla pójdzie do lamusa.
A i w ogóle nie wiem czy ja odciągnąć pokarmu nie umiem czy co, ale wczoraj chciałam pobudzić cycki laktatorem to mało co mi odciągnął :-/

Agulqa takie wiadomości zawsze są przykre :-(

LayDeek o matko!
Aż się dziwię Twojej gin, że nie reaguje, strasznie Ci te stopy puchną

No to kto dzisiaj rodzi?
Żeby nam się zastój nie zrobił na forum :-D

Ja od 30 min mam skurcze. Jedne słabsze, drugie mocniejsze. Są jeszcze nieregularne. Co7-8 minut, czasami szybciej. Ide do wanny :-)

Boże! Tak bym chciała, żeby to juz było to!!!! Niech się rozkręca!!!

Miałam wczoraj ambitny plan Was nadrobić co nieco, i d.upa.
Ledwo weszłam na forum córa w ryk i tak do godz. 2 z nerwem na cycku wisiała. Padła w końcu,pospała do 6, w międzyczasie budziła się ze 3 razy, żeby pomarudzić i od 6 już ma oczy jak 5zł.
Teraz wykąpana, najedzona z butli, podłączona do pompy infuzyjnej leży i próbuje wenlfon złapać.
Ja też nie mam za bardzo pokarmu, jak położna pocisnęła tak, że mi oczy na wierzch wyszły to kropelka poszła.
Jak przynieśli mi mała pierwszy raz z wenflonem to jak długo schodził antybiotyk tak długo ja ryczałam, dla mnie to był straszny widok.

Może uda nam się jutro wyjść, ja mam już dość, tydzień w szpitalu, to zdecydowanie za dużo, ja mogłam już wyjść w czwartek, ale ze względu na podwyższone prc (białko) u Natalki musimy siedzieć.
Mała ma podawany 2 razy dziennie antybiotyk.
Lekarz mnie opierniczył po porodzie, że to moja wina, że mała ma podwyższone prc, bo pewnie miałam jakąś infekcje, ale jej nie wyleczyłam, z takim wyrzutem jakbym pewnie nawet w ciąży do lekarza nie chodziła, badań nie robiła. A mąż wyczytał, że to może też być od tego, że mała opiła się przy porodzie sporo wód.

Może dziś uda się coś chociaż troszkę poczytać co u Was, bo jestem bardzo ciekawa :-) Brakuje mi zaglądania na forum tak z 5 razy dziennie :-)

Wszystkim zmęczonym ciążą szybkiego ujrzenia maleństw.
Walczący w szpitalach szybkiego powrotu do domku.
Tym co się nie śpieszy radości z oczekiwania.
No i mamusią już maleństwami w domu spokojnych chwil, oby było ich jak najwięcej:-)

Miłego weekendu mamuśki

Alecta ja mam elektryczny laktator canpola i w zaleznosci od dnia
Ostatnio moglam spokojnie z jednego cycka odciagnac 30ml na raz
A wczoraj z dwoch cyckow tylko 20mi wyszlo...

Mlody od 6.40 do 8 mial 3 razy zmieniana pieluche, zawsze zas.rana :p
I jadl juz 2 razy od tego czasu :p
Na szczescie teraz grzecznie lezy wiec moge zjesc w spokoju sniadanie

No i dzien bede miaka mega dlugi, dawno o 8 nie bylam po karmieniu,wykapana i po sniadaniu :p

Goferek ja jak widzialam Robsona z wenflonem w glowke to tez myslalam ze sie zarycze.
A ł... dawno nie widzialam go tak przybitego

Uwaga chwale sie!:p
Jeszcze 5kg i wroce to wagi sprzed ciazy ;-)

My mamy pierwsza noc za sobą.. Uff przebudzeń w sumie o 2, kolejne o 5 no i teraz o 8.. Tez walczyłam z piersiami, pokarm mam już ale w nocy daję butlę, bo wtedy wiem, że mały się najadł :) Teraz dałam mu pierś no i zobaczymy co i jak. Dobrze że wynaleziono nakładki laktacyjne.. Uratowały mi życie bo małemu było cieżko złapać bez.
Jedynie nie wiem jak go ubierać na noc.. I czym przykrywać. Dzisiaj miał body z długim a na to śpiocha, owinelam go w kocyk polarowy no i w rożek jeszcze.. Hm jak wy sobie z tym radzicie? I mały tak trochę pocharkuje.. Nie wiem czy to katar bo niby oddycha przez nos..

reklama
Nulini- ja nie wiem, że Ty jako moderator pozwalasz na taką samowolę :p

Spoko! Prowadzę kajecik i na zlocie zrobię jesień średniowiecza :-D

licja, ja remont robiłam w ciąży z Tosią, ale we wcześniejszym stadium i brzucha w ogóle nie miałam :-D

LayDeeK, pomysł z numerkami super!!! No i można dowolną ilość osób na dzień wcisnąć, więc fajnie :-D
To kto dzisiaj ze mną rodzi? :-D

Żelka, to działka Doggi, więc pewnie trzeba poczekać, aż dojdzie do siebie ;-)

agulqa, aaa! Co to jest 5kg!!! SUPER!!! :-D

WIESIOŁEK - CHU.JOŁEK!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Po wczorajszej wieczornej aplikacji nic a nic, nawet nie drgnęło, po seksie też nic, nawet pół skurczyku....
Dzisiaj zapodałam i to samo - zero reakcji.

Ja się wykończę z tym dzieckiem, kolejny uparciuch po tatuśku!

Do góry