reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Jezyk no cycolimy ... Pamela sie moze schowac przy mnie :D teraz to tylko angaz w jakims fat patrol i gitara ;)
Dzieki za podpowiedz z Hippem do rozpuszczania w wodzie mineralnej!! Dwa dni laktacja pieknie ruszyla!!! Nawet chyba za pieknie ;)

Ktos urodzil?

reklama
Mówicie że to można w wodzie mineralnej?to już w ogóle super.po tej przespanej w miare nocy czuje sie praktycznie nowonarodzona,szwy bolą tylko przy wstawaniu,wykompałam aiw już,umyłam włosy,nawet ogoliłam.no i prawie nie mam brzucha.w nocy miałam mały kryzys,troche popłakałam bo tesknie za starsza córką ale jest już dobrze.musze po prostu zrobić wszystko by jutro wyj$ć do domu.

Susel ja pokarm mam, a mlody jak ma problem zlapac to przez to ze jest go za duzo i brodawki robia sie twarde

Laydeek o mamo!! Wspolczuje puchniecia

&& za te co chca rodzic i za te co chca do domku

Suseł u nas też z cycoleniem nie idzie jakbym chciała.
Nie wiem czy ja mam tak mało tego mleka czy co, ale młoda wisi na mnie i wisi, a i tak jeszcze butla trzeba ją dopchać.
Jedynie dziś w nocy zjadła z DWÓCH cycków o 23 i przebudziła się po 3 tylko, że wtedy już trzeba było dokończyć butla.
Później jeszcze pomolestowała mi cycka po 5 i śpi nadal.
Oczywiście najlepiej jej się je z tego cycka, którego mi mega pogryzła :p
Pije herbatkę na laktacje więc mam nadzieję, że niedługo butla pójdzie do lamusa.
A i w ogóle nie wiem czy ja odciągnąć pokarmu nie umiem czy co, ale wczoraj chciałam pobudzić cycki laktatorem to mało co mi odciągnął :-/

Agulqa takie wiadomości zawsze są przykre :-(

LayDeek o matko!
Aż się dziwię Twojej gin, że nie reaguje, strasznie Ci te stopy puchną

No to kto dzisiaj rodzi?
Żeby nam się zastój nie zrobił na forum :-D

Ja od 30 min mam skurcze. Jedne słabsze, drugie mocniejsze. Są jeszcze nieregularne. Co7-8 minut, czasami szybciej. Ide do wanny :-)

Boże! Tak bym chciała, żeby to juz było to!!!! Niech się rozkręca!!!

Miałam wczoraj ambitny plan Was nadrobić co nieco, i d.upa.
Ledwo weszłam na forum córa w ryk i tak do godz. 2 z nerwem na cycku wisiała. Padła w końcu,pospała do 6, w międzyczasie budziła się ze 3 razy, żeby pomarudzić i od 6 już ma oczy jak 5zł.
Teraz wykąpana, najedzona z butli, podłączona do pompy infuzyjnej leży i próbuje wenlfon złapać.
Ja też nie mam za bardzo pokarmu, jak położna pocisnęła tak, że mi oczy na wierzch wyszły to kropelka poszła.
Jak przynieśli mi mała pierwszy raz z wenflonem to jak długo schodził antybiotyk tak długo ja ryczałam, dla mnie to był straszny widok.

Może uda nam się jutro wyjść, ja mam już dość, tydzień w szpitalu, to zdecydowanie za dużo, ja mogłam już wyjść w czwartek, ale ze względu na podwyższone prc (białko) u Natalki musimy siedzieć.
Mała ma podawany 2 razy dziennie antybiotyk.
Lekarz mnie opierniczył po porodzie, że to moja wina, że mała ma podwyższone prc, bo pewnie miałam jakąś infekcje, ale jej nie wyleczyłam, z takim wyrzutem jakbym pewnie nawet w ciąży do lekarza nie chodziła, badań nie robiła. A mąż wyczytał, że to może też być od tego, że mała opiła się przy porodzie sporo wód.

Może dziś uda się coś chociaż troszkę poczytać co u Was, bo jestem bardzo ciekawa :-) Brakuje mi zaglądania na forum tak z 5 razy dziennie :-)

Wszystkim zmęczonym ciążą szybkiego ujrzenia maleństw.
Walczący w szpitalach szybkiego powrotu do domku.
Tym co się nie śpieszy radości z oczekiwania.
No i mamusią już maleństwami w domu spokojnych chwil, oby było ich jak najwięcej:-)

Miłego weekendu mamuśki

Alecta ja mam elektryczny laktator canpola i w zaleznosci od dnia
Ostatnio moglam spokojnie z jednego cycka odciagnac 30ml na raz
A wczoraj z dwoch cyckow tylko 20mi wyszlo...

Mlody od 6.40 do 8 mial 3 razy zmieniana pieluche, zawsze zas.rana :p
I jadl juz 2 razy od tego czasu :p
Na szczescie teraz grzecznie lezy wiec moge zjesc w spokoju sniadanie

No i dzien bede miaka mega dlugi, dawno o 8 nie bylam po karmieniu,wykapana i po sniadaniu :p

Goferek ja jak widzialam Robsona z wenflonem w glowke to tez myslalam ze sie zarycze.
A ł... dawno nie widzialam go tak przybitego

Uwaga chwale sie!:p
Jeszcze 5kg i wroce to wagi sprzed ciazy ;-)

My mamy pierwsza noc za sobą.. Uff przebudzeń w sumie o 2, kolejne o 5 no i teraz o 8.. Tez walczyłam z piersiami, pokarm mam już ale w nocy daję butlę, bo wtedy wiem, że mały się najadł :) Teraz dałam mu pierś no i zobaczymy co i jak. Dobrze że wynaleziono nakładki laktacyjne.. Uratowały mi życie bo małemu było cieżko złapać bez.
Jedynie nie wiem jak go ubierać na noc.. I czym przykrywać. Dzisiaj miał body z długim a na to śpiocha, owinelam go w kocyk polarowy no i w rożek jeszcze.. Hm jak wy sobie z tym radzicie? I mały tak trochę pocharkuje.. Nie wiem czy to katar bo niby oddycha przez nos..

reklama
Nulini- ja nie wiem, że Ty jako moderator pozwalasz na taką samowolę :p

Spoko! Prowadzę kajecik i na zlocie zrobię jesień średniowiecza :-D

licja, ja remont robiłam w ciąży z Tosią, ale we wcześniejszym stadium i brzucha w ogóle nie miałam :-D

LayDeeK, pomysł z numerkami super!!! No i można dowolną ilość osób na dzień wcisnąć, więc fajnie :-D
To kto dzisiaj ze mną rodzi? :-D

Żelka, to działka Doggi, więc pewnie trzeba poczekać, aż dojdzie do siebie ;-)

agulqa, aaa! Co to jest 5kg!!! SUPER!!! :-D

WIESIOŁEK - CHU.JOŁEK!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Po wczorajszej wieczornej aplikacji nic a nic, nawet nie drgnęło, po seksie też nic, nawet pół skurczyku....
Dzisiaj zapodałam i to samo - zero reakcji.

Ja się wykończę z tym dzieckiem, kolejny uparciuch po tatuśku!

Do góry