reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Doggi, super, ze juz sie troche epiej czujesz psycicznie. A co do obrazania sie, to napewno jak Ci tlko dadza Stacha d przytulenia to Ci foch przejdzie jak reka odjal :)

Alecta, dobrze, ze Ci wreszcie dali jakies przeciwbolowce, ktore dzialaja. Teraz juz bedzie tylko lepiej.

Trzymam kciuki za dzisiejsze porody.

Jenn, tez zauwazylas? :) Polowa stycznia a juz malo brzuchatek zostalo :p Mi sie juz tak strasznie dluzy, na porod sie nie zanosi, czuje, ze moj maly leniwiec sie za bardzo rozgoscil we mnie :)

reklama
Ja juz kur.wa nie wiem co robić. Od 5 nie śpię bo skurcze, teraz są co 3,5-4,5 min i trwają około 45sec bolą tak że nie wiem jak siedzieć, leżeć, stać wyginam się ala grzbiet kota. I juz nie wiem. Wcześniej już były co 3-4 min i poszłam pod prysznic, wyszłam i były 2-3 min po czym po godzinie zaczęły być rzadsze tak co 6-8 min. Teraz juz te 3-4 min i nie wiem czy szpital czy dom czy co :/
Boję się jechać do szpitala bo jak znów mnie odesla to znów 2 dni zalamki :/
No i między skurczami czyści mnie. Ale przy oli tego nie miałam wiec nie wiem czy zbieg okoliczności czy co.

Ostatnia edycja:
Sprite probowalam zatkac nos i tez lipa
Kuzwa zeby nie to ze mamy z ł ostatnie 50zl do konca miesiaca to bym zamowila ten katarek
Jednak z frida nie daje sobie rady, tylko sie wkurzam i ja i maly

Doggi wspolczuje z cqlego serca

Moj maly placze od 8 rano jak tylko go odloze do lozeczka
Juz nie wiem co robic
Oczy mi sie zamykaja a na niego nic nie dziala... ehh

DOGGI - ja bym pojechała w końcu u Ciebie to już dzień terminu ! skoro masz skurcze to masz rodzić ja z Niną tak pojechałam i jak mi powiedzieli że skurcze są ale rozwarcia nie ma to im powiedziałam że nie będę jeździć w tą i z powrotem przez całe miasto i mają mi jakoś to rozwarcie zrobić dali zastrzyk i rozwarcie było ;-) jedź a jak będą chcieli Cię odesłać to zrób zadymę że już ciąża jest donoszona i mają Ci pomóc urodzić bo dłużej już nie dasz rady zaprzyj się nogami i rękoma i tyle ! JEDŹ I WYGOŃ JUŻ TEGO STACHA ! :-) :-D 3mam kciuki !

Doggi moze spróbuj jeszcze raz pod prysznic jak nic sie nie zmieni to jedz na IP. Trzymam mocni kciuki zeby juz sie zdecydowal wyjść Stachu!

Agulqa_b moj byl nieodkladalny. Spiacy jak nie wiem a zasnac nie mógł. U nas pomagalo bujanie a później to nawet juz bujanie nie było tylko telepanie. Parę razy juz nie mialam sily to skakalam.po łóżku z nim na rękach :)

Agulqa a nie możesz od kogoś pożyczyć na ten katarek..szkoda waszych nerwów i przede wszystkim maluszka, bo się męczy. .robisz te nebulizacje? Ja Kubie przed odciagnieciem zawsze psiksm wodą morską, ona jest pod dość dużym ciśnieniem i fajnie rozrzedza ten katar i pitem ładnie schodzi.

moją Ninę np, wkurzało jak ją za długo bujałam :-p ona najlepiej zasypiała jak ją kładłam do łóżeczka i nie ruszałam tylko byłam obok :-) próbowałaś tak AGULQA ? o ile się nie zanosi płaczem a tylko sobie popłakuje to czasami warto 10min poczekać nie bujać nie ruszać i w końcu zaśnie ;-) a smoczka używasz ?

Elutka nie wiem jak nebulizacje robic, tzn dzis progowalam, trzymalam mu maseczke i kilka min byl spokojny, i tak nic z nosa nie wyszlo. Przed odciaganiem wkrapiam sol fizjologiczna i tez nic
Slychac jakby charczal przy tym wszystkim

Femme smoczkiem pluje dalej niz widzi

reklama
Agulqa kupcie sobie wodę morską w sprayu. Jak psikniesz to ona głębiej się dostanie. Nebulizacje tak jak puszesz, przykladaj do noska i tak chwilę niech sobie Robson wdycha :-)
Mój póki vi raczej tylko przy cycu zasypia ewentualnie odkladam go na polspiocha;-) smoczkiem tak samo pluje. .no kilka razy zassal ale to na moment.
Tym razem postanowiłam, że nue będę bujac..pozyjemy zobaczymy :-D

Do góry