reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Doggi, super, ze juz sie troche epiej czujesz psycicznie. A co do obrazania sie, to napewno jak Ci tlko dadza Stacha d przytulenia to Ci foch przejdzie jak reka odjal :)

Alecta, dobrze, ze Ci wreszcie dali jakies przeciwbolowce, ktore dzialaja. Teraz juz bedzie tylko lepiej.

Trzymam kciuki za dzisiejsze porody.

Jenn, tez zauwazylas? :) Polowa stycznia a juz malo brzuchatek zostalo :p Mi sie juz tak strasznie dluzy, na porod sie nie zanosi, czuje, ze moj maly leniwiec sie za bardzo rozgoscil we mnie :)

reklama
Ja juz kur.wa nie wiem co robić. Od 5 nie śpię bo skurcze, teraz są co 3,5-4,5 min i trwają około 45sec bolą tak że nie wiem jak siedzieć, leżeć, stać wyginam się ala grzbiet kota. I juz nie wiem. Wcześniej już były co 3-4 min i poszłam pod prysznic, wyszłam i były 2-3 min po czym po godzinie zaczęły być rzadsze tak co 6-8 min. Teraz juz te 3-4 min i nie wiem czy szpital czy dom czy co :/
Boję się jechać do szpitala bo jak znów mnie odesla to znów 2 dni zalamki :/
No i między skurczami czyści mnie. Ale przy oli tego nie miałam wiec nie wiem czy zbieg okoliczności czy co.

Ostatnia edycja:
Sprite probowalam zatkac nos i tez lipa
Kuzwa zeby nie to ze mamy z ł ostatnie 50zl do konca miesiaca to bym zamowila ten katarek
Jednak z frida nie daje sobie rady, tylko sie wkurzam i ja i maly

Doggi wspolczuje z cqlego serca

Moj maly placze od 8 rano jak tylko go odloze do lozeczka
Juz nie wiem co robic
Oczy mi sie zamykaja a na niego nic nie dziala... ehh

DOGGI - ja bym pojechała w końcu u Ciebie to już dzień terminu ! skoro masz skurcze to masz rodzić ja z Niną tak pojechałam i jak mi powiedzieli że skurcze są ale rozwarcia nie ma to im powiedziałam że nie będę jeździć w tą i z powrotem przez całe miasto i mają mi jakoś to rozwarcie zrobić dali zastrzyk i rozwarcie było ;-) jedź a jak będą chcieli Cię odesłać to zrób zadymę że już ciąża jest donoszona i mają Ci pomóc urodzić bo dłużej już nie dasz rady zaprzyj się nogami i rękoma i tyle ! JEDŹ I WYGOŃ JUŻ TEGO STACHA ! :-) :-D 3mam kciuki !

Doggi moze spróbuj jeszcze raz pod prysznic jak nic sie nie zmieni to jedz na IP. Trzymam mocni kciuki zeby juz sie zdecydowal wyjść Stachu!

Agulqa_b moj byl nieodkladalny. Spiacy jak nie wiem a zasnac nie mógł. U nas pomagalo bujanie a później to nawet juz bujanie nie było tylko telepanie. Parę razy juz nie mialam sily to skakalam.po łóżku z nim na rękach :)

Agulqa a nie możesz od kogoś pożyczyć na ten katarek..szkoda waszych nerwów i przede wszystkim maluszka, bo się męczy. .robisz te nebulizacje? Ja Kubie przed odciagnieciem zawsze psiksm wodą morską, ona jest pod dość dużym ciśnieniem i fajnie rozrzedza ten katar i pitem ładnie schodzi.

moją Ninę np, wkurzało jak ją za długo bujałam :-p ona najlepiej zasypiała jak ją kładłam do łóżeczka i nie ruszałam tylko byłam obok :-) próbowałaś tak AGULQA ? o ile się nie zanosi płaczem a tylko sobie popłakuje to czasami warto 10min poczekać nie bujać nie ruszać i w końcu zaśnie ;-) a smoczka używasz ?

Elutka nie wiem jak nebulizacje robic, tzn dzis progowalam, trzymalam mu maseczke i kilka min byl spokojny, i tak nic z nosa nie wyszlo. Przed odciaganiem wkrapiam sol fizjologiczna i tez nic
Slychac jakby charczal przy tym wszystkim

Femme smoczkiem pluje dalej niz widzi

reklama
Agulqa kupcie sobie wodę morską w sprayu. Jak psikniesz to ona głębiej się dostanie. Nebulizacje tak jak puszesz, przykladaj do noska i tak chwilę niech sobie Robson wdycha :-)
Mój póki vi raczej tylko przy cycu zasypia ewentualnie odkladam go na polspiocha;-) smoczkiem tak samo pluje. .no kilka razy zassal ale to na moment.
Tym razem postanowiłam, że nue będę bujac..pozyjemy zobaczymy :-D

Do góry