reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Susel mi kazal jeszcze wypis ze szpitala (z pierwszego porodu). Wiec tez spakowalam.

Doggi ja tez tylko w torbie grzebie:D Heh przy porodzie z zaskoczenia przynajmniej to odpada;p

No to szykuje się gruba impreza ;) ja mam nadzieję, że cc mi zrobią dopiero we wtorek... z kilku powodów:
1. Od 2 dni jestem na antybiotyku- zapalenie gardła i zatok, więc boję się intubacji i kaszlu
2. Od wczoraj mam opryszczke na ustach- może do wtorku zejdzie
3. W nocy zaczęła mnie boleć ósemka- jeśli nie przejdzie to wyrwe się po cichu ze szpitala i pojadę do dentysty
4. Jeśli urodze we wtorek to wypuszcza mnie dopiero w sobotę a mój Mąż zdąży zrobić w piątek pepkowe
5. Jutro urodziny ma była mojego Męża ;)

nieobecna, teraz to już może być tylko lepiej! :tak:
agulqa, a Twój młody nie traktuje cyca jak smoczka? Ciągle je? Bo moją to słychać kiedy je, a kiedy cycmoli... ;-)

Właśnie doczytałam, że ułożenie twarzyczkowe, w jakim urodziła się moja córka to kwalifikuje się typowo pod cc i znacznie utrudnia poród. Dobrze, że nie wiedziałam, że jest tak ułożona. Właściwie muszę powiedzieć, że nie było źle. W książeczce małej jest napisane 12 min parcia.

Nieobecna ten powód nr 5 wygrywa ze wszystkimi innymi ;) za nic bym tego terminu nie chciała :p

Agulqa_b myślę tak jak McPearl ze Robert sobie z ciebie smoczek zrobił, z reszta juz o tym pisałam ;)

McPearl nie miałaś usg przed porodem?

reklama
McPearl, moj syn też był ułożony twarzyczkowo - to się nazywa jakoś odwrócony mechanizm ... bo podczas porodu dziecko się kręci w drugą strone czy coś :-D:-D:-D

ale u mnie przy pierwszym porodzie to było milion powodów do cc, a ordynator o ułożeniu twarzyczkowym dzień przed cc nic nie pwoiedział, chpociaz robił usg.

Spakowałam się zaraz ostatnie żronko, tak zeby do 22 się najeść i chyba w coś pogram, żeby zająć myśli :)))

Do góry