reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Aladynka - dzwoń szybko do lekarza, albo i jedź do szpitala - tam bez problemu z plamieniami lekarz Cię zbada. Jeśli wszystko będzie ok, to prawdopodobnie przepisze Ci progesteron i będzie kazał jak najwięcej leżeć. To może być objaw, że coś złego się dzieje ale równie dobrze, może się okazać, że miałaś jakiegoś niewielkiego krwiaka na macicy i on się "wypłukuje".
Ja plamię od ponad tygodnia + mocniejszy krwotok jednego dnia. Biorę duphaston 3 razy dziennie.

Powodzenia! :*

Witam ;)

Aladynka
, także pojechałabym do szpitala na izbę przyjęć, bez problemu Cię przebadają, powinni przepisać leki w razie potrzeby.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Aladynka, ja miałam plamienia troszkę po spodziewanej dacie miesiączki i na początku lekarz się przestraszył (przynajmniej takie zrobił wrażenie), zapisał luteinę, kazał odpoczywać i nie nosić synka za dużo, a już na następnej wizycie stwierdził, że to mógł być znak, że fasoleczka się po prostu dobrze we mnie wgryzła i już powinno być dobrze.
Także spokojnie, ale do lekarza warto pójść.

Wiecie co to chyba tylko ja miałam dziwnych lekarzy no nigdy na brązowe plamienia nic nie dostałam. Miałam tsk 2 razy i tylko kazali obserwować. Nawet leżeć nie kazali.

Aladyna biegiem do lekarza !

Nieobecna a jak u Ciebie ?

Witam z rana - mąż zrobił mi niespodziankę i zawiózł młodego do przedszkola :tak:nawet nie wiem kiedy wyszli :-) aż miło tak sobie pospać :-p

Alladynka ja tak miałam okazało się że macica oczyszczała się po krwiaku który miałam ale mam brać luteine dopochwowo leć do lekarza

malinka009 - dziękuję, u mnie dobrze :) nadal plamię...ale chyba powoli oswajam się z myślą, że co ma być to będzie. Może ten na górze ma jakiś plan ;)
Szukam jakiegoś ginekologa na nfz - bo wydawanie 240 zł tygodniowo na wizyty mnie wykończy (w zeszłym tygodniu byłam 2 razy). Chciałabym iść do innego, właśnie na nfz w przyszłym tygodniu z prostego powodu - jeśli okaże się, że ciąży już nie ma.. to po co mam leżeć do 16 czerwca (wizyta u mojego gin). Zwłaszcza, że w weekend ma być ponad 30 stopni, a muszę poświęcić trochę czasu mojemu Synowi, bo ostatnio tak jakoś na bok nieco poszedł.. :(
Wczoraj rodzice próbowali mi pomóc bym mogła poleżeć - pojechałam do nich z Młodym, ale dzisiaj powiedzieli, że ma przyjechać sam a ja leżeć w łóżku. ;) Młody gdy tylko mnie widzi zaczyna wyciągać rączki i marudzić. I tylko mama mama. A jak tu prawie 14 miesięcznemu Pulpetowi wytłumaczyć, że mamusia nie może wziąć go na ręce?

Witam się przy śniadaniu :)
Jak wiodła rano Olis do przedszkola to zawsze słucham RMF (uwielbiam ich poranną audycje) i koło 8 zawsze jest kontrwywiad z jakimś politykiem i dziś był jakiś ziomuś z PiS, matko ta partia mnie tak bawi same teorie spiskowe widzą we wszystkim, teraz np wyniki eurowyborow były falszowane przez PO a ten prowadzący mówi ze może gdyby były falszowane to po wygrały dużą różnicą a oni po i PiS mają tyle samo mandatów, to ten gość "widocznie nawet dobrze falszowac wyników nie potrafią" Padłam, po prostu Padłam ;)

alecta powodzenia u gina :)

Nulini ja poszłam spać po północy ale dlatego że szukaliśmy hotelu na wyjazd ;) ale ja zdychalam oczy na zapałki ;)

Aladynka ja nie miałam, ale idź do lekarza

reklama
Nieobecna ja cały czas trzymam za Ciebie kciuki. Masz rację, na niektóre rzeczy wpływu nie mamy. Najważniejsze, że odpoczywasz. Tylko tyle możesz teraz zrobić. Mam nadzieję, że szybko znajdziesz lekarza na fundusz.

Do góry