reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Witam.

Moi też wstali przed szóstą, ale mnie nie budzili, sami się sobą zajęli.

Jenn- a Tobie ta umowa kiedy się kończy? Bo zapomnialam.

Miłego dnia :)

reklama
Dobry ;-)
A ja znalazłam w bucie kupony :-D dwa na sprzątanie i jeden na 30min miziania po plecach :-D :-D :-D

DOGGI daj tego smalcu!

JENN byłam wczoraj u księgowej pytac jak to jest przy takim automatycznym przedłużeniu i wszystko nam się należy ;-) 52 tygodnie jakoś urlopu, zasiłku czy co to tam jest tego wszystkiego :p

femme ale płatne normalnie tak? Bo ja zamierzam wziąć na początek pół roku abym miała płacone 100%, a potem ewentualnie wezmę dodatkowe pół, wtedy płatne 60%..

Normalnie do 14 dni po porodzie musisz tylko iść z odpowiednimi dokumentami do ZUSu i wybierasz jak chcesz mieć płacone czy tak jak piszesz czy przez cały okres 80% :-)

Witam z ranca jak dla mnie:-p ja tez ie obudzilam wczesniej, a tu prezentu nie ma:blink:

Jenn ja wlasnie tez nie wiem jak to jest.. i zastanawiam sie co by bylo jakby teraz zamkneli moje miejsce pracy to co wtedy??:confused: do porodu by umowa byla, ale co pozniej.. bede miala macierzynsci w razie w?? bo podobno zamykaja punkty i tylko czekac az moj zamkna ehhh...

Jenn to tak jak Gochson pisze później masz normalnie zasiłek macierzyński z zus.

Ojaaaa spałam do 8!
Zapomniałam już jak to jest.
Dzieciaki już zmolestowały buty i latają i piszczą podjarani prezentami.
To ja nie wiem co to w wigilię będzie, bo my zawsze w nocy kładziemy prezenty i z rana dzieciaki odpakowują już.

Doggi kurde zjadłabym takiego domowego smalcu.
Ty to zawsze musisz mi ochoty na coś narobić :p
Za to dzisiaj muszę zrobić kluski z serem okraszone boczkiem i cebulką :p

reklama
Jenn a tego Ci nie powiem bo ja wszystko sama załatwiam ;-) zwolnienia też sama zanosze od pracodawcy tylko podpis i pieczątkę biorę ;-)

Ale będę miała pycha śniadanko bułeczki z pastą jajeczna a do tego świeży sok z mandarynek ;-)

Do góry