reklama
jenn200818
Fanka BB :)
jezyk mi się kończy umowa 31 grudnia.. Czyli zostanie automatycznie przedłużona do porodu.. Bo raczej w grudniu jeszcze rodzić nie będę
femme fatal
Mama Ninki :)
Dobry ;-)
A ja znalazłam w bucie kupony dwa na sprzątanie i jeden na 30min miziania po plecach
DOGGI daj tego smalcu!
JENN byłam wczoraj u księgowej pytac jak to jest przy takim automatycznym przedłużeniu i wszystko nam się należy ;-) 52 tygodnie jakoś urlopu, zasiłku czy co to tam jest tego wszystkiego
A ja znalazłam w bucie kupony dwa na sprzątanie i jeden na 30min miziania po plecach
DOGGI daj tego smalcu!
JENN byłam wczoraj u księgowej pytac jak to jest przy takim automatycznym przedłużeniu i wszystko nam się należy ;-) 52 tygodnie jakoś urlopu, zasiłku czy co to tam jest tego wszystkiego
jenn200818
femme ale płatne normalnie tak? Bo ja zamierzam wziąć na początek pół roku abym miała płacone 100%, a potem ewentualnie wezmę dodatkowe pół, wtedy płatne 60%..
femme fatal
Normalnie do 14 dni po porodzie musisz tylko iść z odpowiednimi dokumentami do ZUSu i wybierasz jak chcesz mieć płacone czy tak jak piszesz czy przez cały okres 80% :-)
aob66
Moderatorka
Witam z ranca jak dla mnie ja tez ie obudzilam wczesniej, a tu prezentu nie ma
Jenn ja wlasnie tez nie wiem jak to jest.. i zastanawiam sie co by bylo jakby teraz zamkneli moje miejsce pracy to co wtedy?? do porodu by umowa byla, ale co pozniej.. bede miala macierzynsci w razie w?? bo podobno zamykaja punkty i tylko czekac az moj zamkna ehhh...
Jenn ja wlasnie tez nie wiem jak to jest.. i zastanawiam sie co by bylo jakby teraz zamkneli moje miejsce pracy to co wtedy?? do porodu by umowa byla, ale co pozniej.. bede miala macierzynsci w razie w?? bo podobno zamykaja punkty i tylko czekac az moj zamkna ehhh...
Jenn to tak jak Gochson pisze później masz normalnie zasiłek macierzyński z zus.
Ojaaaa spałam do 8!
Zapomniałam już jak to jest.
Dzieciaki już zmolestowały buty i latają i piszczą podjarani prezentami.
To ja nie wiem co to w wigilię będzie, bo my zawsze w nocy kładziemy prezenty i z rana dzieciaki odpakowują już.
Doggi kurde zjadłabym takiego domowego smalcu.
Ty to zawsze musisz mi ochoty na coś narobić
Za to dzisiaj muszę zrobić kluski z serem okraszone boczkiem i cebulką
Ojaaaa spałam do 8!
Zapomniałam już jak to jest.
Dzieciaki już zmolestowały buty i latają i piszczą podjarani prezentami.
To ja nie wiem co to w wigilię będzie, bo my zawsze w nocy kładziemy prezenty i z rana dzieciaki odpakowują już.
Doggi kurde zjadłabym takiego domowego smalcu.
Ty to zawsze musisz mi ochoty na coś narobić
Za to dzisiaj muszę zrobić kluski z serem okraszone boczkiem i cebulką
jenn200818
femme a nie załatwia tego pracodawca jeszcze? Sądziłam, że do niego jeszcze ten obowiązek należy przynajmniej tak wyczytałam.. ;-)
reklama
femme fatal
Jenn a tego Ci nie powiem bo ja wszystko sama załatwiam ;-) zwolnienia też sama zanosze od pracodawcy tylko podpis i pieczątkę biorę ;-)
Ale będę miała pycha śniadanko bułeczki z pastą jajeczna a do tego świeży sok z mandarynek ;-)
Ale będę miała pycha śniadanko bułeczki z pastą jajeczna a do tego świeży sok z mandarynek ;-)