reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Jezyk ja nie zdazylam powiedziec ile chce dac
Wystarczylo pytanie "ile kasy damy im na slub?" A ten myslal chyba ze miliony chce dac, w ogole oburzony ze jak kase?! Bukiecik kwiatkow i wio...
Przypomne mu jak jego siostrzyczka bedzie slub brala :-D

reklama
Ale mi nie dobrze :-/ godzinę ciuszki prasowalam nienawidzę prasowac :-| wszystko mnie boli jakbym 30km przeszła -_- jeszcze mała czkawke nie lubię tego uczucia... :p

Agulqa no i super ze ślub jednak w lutym ;-)

Agulqa ciesz się, że nie jest taki rozrzutny jak mój.
Przecież najpierw stwierdził, że damy 1000 zł, pozniej co prawda zszedł na 800, a ile ja mu musiałam się natłumaczyć, że nas na to nie stać i damy 500...
Teraz jest o tyle łatwiej, że skoro Ewelinie dalismy 500 to Magdzie też żeby bylo sprawiedliwie.

Alecta niby tak, ale zeby taka jazda
Bo on myslal ze kwiatki tylko damy
No kurde zeby sie zapowiedzieli zd np po roku wielkie wesele itp to co innego ale oni na cywilnym zamierzaja poprzestac

Ja uwazam ze 200zl przy samym slubie z obiadem, bez wesela itp w sytuacji gdzie dopiero co nam sie mlody urodzi bedzie ok
Sama nie oczekiwalabym ze dostane wiecej
Poza tym podejrzewam ze ile nie dam to moja sis jak do mnie przyjdzie na slub z obiadem bo chyba ejdnak wesela nie bedzie to da po prostu tyle samo :-D

Aga pewnie, że tak.

Jeny moje dzieciaki dzisiaj coś się dogadać ze sobą nie mogą i jedno drugiemu na złość ciągle robi.
Zwariować idzie.

Na dodatek znowu mnie skurcze zaczynają łapać mimo, że cały dzień w sumie przeleżałam.

mnie śmieszą te rozkminy kopertowe :-p dałabym tyle na ile by mnie było stać i już :-p jakby mnie było stać na 50zł to siostra na pewno by się nie obraziła :-p moja mi postawiła paliwo do Chorwacji bo jechaliśmy w 7 osób busem w podróż poślubną i nie musieliśmy płacić :-p jakoś nigdy nie wnikałam ile to ich wyszło wisi mi to :-p

Femme u nas to zawsze mniej więcej dawało się tyle ile wychodziło za osobę przy weselu żeby młodym się chociaż trochę zwróciło tym bardziej, że u nas każdy robi też poprawiny.
Wiadomo jak ktoś dawał mniej to nic się nie działo, ale znam osoby, które potrafiły komentować, że ktoś tam do koperty tylko 100 zł wrzucił.
Wiadomo, że wszystko też zależy do kogo się idzie, bo jakiejś kuzynce czy znajomym na pewno 500 zł bym nie dała.

U nas w sumie szykuje się też wesele chrzesniaczki teścia, a córki chrzestnej Ł w czerwcu, ale nie idziemy na nie, bo nie stać nas na 2 wesela i zrobienie chrzcin w ciagu 3 miesięcy.
Na szczęście mamy tą wymowke, że nie mozemy przyjechać do wlc dopóki Nikola nie będzie miała zakończenia zerówki i pożegnania w p-kolu :p

reklama
Femme dlatego mi sie wydaje ze 200zl w naszej sutyacji bedzie ok.
A jak do lutego wygram w totka to im kupie wycieczke na 2tyg do cieplych krajow :p
Ja n8gdy nie bylam za tym zeby pokazac ze mam jak nie mialam i odwrotnie
Jesli mialam sporo kasy to potrafilam na glupie urodziny dac cos "wiekszego"

Do góry