reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Dzień dobry Piękne :-)

Mgła u nas za oknem ale słońce nieśmiało się pokazuje :-) Najlepsze, że jak godzinę temu odsłaniałam okna mgły nie było a teraz się zrobiła ;-)

Agulqa zakupowy to jakiś dział na BB tak? Bo ja jeszcze trochę zielona w tym jestem :zawstydzona/y:

Jenn w sumie masz rację hehe. Brat męża taki był , że sam wszystko chciał kupować. Kosmetyki, ubranka w sumie szału bym dostała bo sam wszystko wybierał - ahhh babie nie dogodzisz :-D Co do rozmiaru materaca to mamy 140x70 bo też takie duże łóżeczko mamy z możliwością przerobienia na tapczanik później :-) A jakie masz wózki na oku? Ja jak się staraliśmy to nocami siedziałam i ślęczałam przy kompie czytając opinie o różnych wózkach aż wybrałam 3 (z jednym typem który był faworytem) i jak pojechałam do sklepu to już wiedziałam który biorę po krótkich oględzinach ;-)

reklama
Mommy- zakupowy to nasz wątek na styczniowkach. Zakupy dla mamy i maleństwa. Wejdz sobie tam i poczytaj, bo o wózkach, lozeczkach itp.to piszemy bez przerwy :)

Zatoki mnie napieprzaly całą noc. Teraz też. Mnie zawsze bola te pod oczami na całej szerokości policzków, padne z bólu. Jestem wkur....

MommyTigger ten z zakupami jest tu https://www.babyboom.pl/forum/styczen-2015-a-f568/zakupki-dla-mamy-i-malenstwa-70955/
Zanim zaczęłam się w ogóle rozglądać za wózkami z góry założyłam, że chcę maxi-cosi, jednak potem zaczęłam przeglądać inne możliwości i obecnie mam w sumie dwie firmy Camarelo i Tako ;-) Z Camarelo zastanawiam się nad tym ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2014 - sklep internetowy: CARMELA (3w1): wózek głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi Citi + torba pielęgnacyjna a jeśli chodzi o Tako to ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2014 - sklep internetowy: CITY MOVE MARINES głęboko-spacerowy + torba pielęgnacyjna, moskitiera i folia p/deszczowa GRATIS bądź Tako JUMPER LIGHT - wózek wielofunkcyjny 2w1 lub 3w1 - spacerówka + gondola + fotelik eMaluch.com - z Nami przez dzieciństwo
Zależy mi przede wszystkim na tym aby był lekki, miał dużą gondolę no i żeby był stabilny :-)

Mommy taaak ;-) widze ze jenn podala Ci link ;-)

Jezyk wspolczuje bolu :-\

Jenn camarelo to wybor kilku z nas ;-) tzm ja musialam zrezygnowac, ale chetnie bym go miala ;-)

Agulqa no nawet teraz patrzyłam na tablecie i mam tylko opcje kup teraz, nie ma czegoś takiego jak koszyk.
Jeszcze na telefonie zobaczę jak się naładuje.

Mój syn dzisiaj wstał w kiepskim humorze.
Oj czuje, że będzie to ciężki dzień, bo o byle co jest płacz, a raczej rozpacz i po chwili długie tulenie u mamusi.

Mommy, dla noworodka miałam 90x120, a teraz Młoda ma 100x135 :tak:

Co do wózków, to tych Camarelo u mnie w galerii od groma i trochę, bardzo ładnie się prezentują, natomiast w Tako jakoś drażnią mnie wizualnie koła, są takie... Hmmm... Masywne i wyglądają badziewnie...

Młoda oczywiście w nocy koncert kaszlu...
O 4 zaczęła cherlać i to tak, że przestać nie mogła, identycznie, jak w marcu, próbowałam klepania, wody, nic, a w końcu co pomogło???

CLEMASTINUM!!!
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif

2 minuty i dziecko śpi do rana!
I bądź tu mądry
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif

Nikola w nocy nie kaszle, ale z rana zawsze najgorzej.
Jutro mamy kontrolę u pediatry i pewnie jeszcze w domu posiedzimy.
W czwartek mamy laryngologa więc czeka nas mały przychodniowy maraton.

Tymko przyszedł się przytulić i zasnął...

hej!

która z problemami nocnymi dziś ladnie przespała noc? przynać się, bo przez Nią ja pół nocy nie spałam, wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :-(

Nulini, a ja się właśnie 3 dni temu zorientowałam, że młody od zawsze miał tę większą kołdrę. bo mierzyłam do nowej pościeli i wychodziło mi 97 cm i około 130 cm :szok:. dziwne. nie pamiętam metkowych rozmiarów pościeli da młodego, ale teraz wzięłam z allegro ten rozmiar na kołdrę 100/135. a byłam pewna, że potrzebuję 90/120. dobrze, że zmierzyłam :confused2:

Hej z rana.
U mnie biedny młody zasnął nam wcześniej i zapomniałam go posadzić na kibelek, to po 22 przyszedł, że się posiusiał przez sen. Szybka akcja przebierania i zmiany prześcieradła...dodatkowo od Wszystkich Świętych zaczął myśleć o śmierci i co jakiś czas przychodzi i mówi, że nie chce umrzeć. Staram się mu to jakoś wytłumaczyć ale ciągle się boi. Dodatkowo pyta mnie dziś biedak kto zaopiekuje się dzidziusiem jak umrzemy :-(

Mommy, my też mamy 70x140. Mój m jeszcze co prawda łóżeczko odnawia i końca nie widać...materac kupiłam z Hevea MATERAC HEVEA DISNEY BABY DREAM 140/70 KUBUŚ (4721749731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. a wózek mamy po młodym x-lander xa.

reklama
Sprite to nie ja, bo też pół nocy się męczyłam.

McPearl o kurcze to go wzięło.
Moje dzieciaki na szczęście nie pytają o śmierć itp.
Czasem tylko Nikola mówi mi, że mój tata przecież żyje tylko w niebie.
Nie wiem czy jakiś wpływ na to ma fakt, że w tym roku im się religia zaczęła.
Na szczęście sam temat śmierci jej nie przeraża.

Do góry