reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

sencha, ale przecież becikowe się każdemu należy, a próg to chyba niespełna 5000zł dochodu na głowę, aż tyle zarabiacie?

alecta,
mnie od owulacji śniło się ciągle, że jestem w ciąży i że wychodzą mi pozytywne testy, więc wizualizowałam to, o czym ciągle myślę, dlatego nie stresuj się!

reklama
Nulini tak należy się, jeslivspelnisz różne warunki i dostarczysz dokumenty w tym zaświadczenie ze regularnie chodzisz do lekarza i wizyta przed 10 tyg musi być pierwsza!

Przy becikowym dochód netto na osobę nie może przekroczyć 1922 zł.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Hej
Pisalam Wam długaśną wiadomość z tel i mmi padł. Więc odpaliłam lapka i piszę co pamiętam.

Senchabecikowe każda mama chyba dostaje, a takie drugie becikowe socjalne dostają tylko te które nie przekroczą jakiegoś tam progu dochodów. Przynajmniej tak było 3 lata temu.

Niulini dziwną masz tą doktorkę i usg przez brzuch ... mi się też wydaje że ta "torbiel" to fasola jest ! :tak:

Był temat o malowaniu włosów. Ja w pierwszej ciazy malowałam normalnie u fryzia i wszystko spoko, ale jak któraś się bardzo stresuje, w dobrych salonach fryzjerskich panie mają farby bez amoniaku - nie śmierdzą są delikatniejsze dla włosów i skóry - mozna o taką poprosić :tak:

Jeszcze tak do wątku wizytowego (wszystko w kupie napisze) u mnie w pierwszej ciąży w 6w5d nie było jeszcze serduszka widać ... za to w 8 pięknie było widać już. Także bez stresu niektóre ciąże wolniej się rozwijają. Chociaż mój syn to wystzrelił pod koniec 58 cm i 4200g :-D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny już niedługo "wróżymy":
Test z sody na płeć – od 10 tc
Łyżeczkę sody wsypać do pojemnika na mocz lub kubeczka plastikowego. W drugim pojemniku zebrać poranny mocz. Wlać mocz do sody. Jak nic się nie dzieje to dziewczynka, jeśli się pieni jak piwo to chłopiec. :-D

A co do farbowania,ja farbowałam i farbuje,ostatnio tydzień temu :dry:

bada ale żeś sposób podała :-D:-D:-D a jak wybuchnie to co? :-D:-D:-D

to jeszcze wróżba z obrączką by się zdała :tak:
Mi się śniło ostatnio że mi gin pwoiedział, że na 80% dziewczynka będzie ... ale czemu na 80 to nie mam pojęcia :-D

bada m. Pic na wodę wśród moich mam koleżanek nie sprawdziło sie ani razu ;)

Żelka mojej znajomej do samego porodu mówili że będzie chłopiec, chłopiec ze hej, a urodziła się dziewczynka ;) a to co widzieli na usg to była pepowina ;) podświadomość ci mówi ze mię ma co na 100% obstawiać ;)

Ostatnia edycja:
Doggi dlatego napisałam,że wróżymy :-) ja też w to nie wierzę,u mnie nic się nie sprawdza,ani horoskopy ani intuicja,bo w drugiej ciąży byłam przekonana,że będzie Zosia,a tu Mikołaj

reklama
U mnie miał być Adaś a jest Hania;) Ale w miarę wcześnie się lekarz poprawił;)

Do tego becikowego to wszystkich członków się wlicza czyli u Was na 4 osoby dzielić trzeba. My się załapiemy na tysiaka.

Do góry