reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Ja się zastanawiam ile będę miała na końcówce :-D W brzuszku mam tak 95 i +6kg ale mówię zobaczymy co będzie dalej ;-) Chodzę na tą szkołę rodzenia i inne babki to takie laski mi się wydają i że ładniejsze brzuszki mają a ja taki pulpet przy nich :-D ale może to takie wrażenie bo mało , że brzucho rośnie to już przed ciążą piersi miałam spore a teraz powoli robią się jeszcze większe i wyglądam jakbym 3 piłki miała w przodu :-D

reklama
Dzień dobry ;-)
Ja juz kończę pakowanie i niedługo jedziemy... Ale jestem ciekawa jak tam będzie :p mam nadzieje ze będę miała własne łóżko buhaha :-D wzięłam laptopa to w końcu zdjęcia ogarnę i wybiorę do wywołania :-)

Agulqa nie no pewnie :-) jestem takiego samego zdania :-)

Doggi jak noc?

Agulqa my wózek mamy na szczęście po Tymku, bo inaczej to bym se chyba w łeb strzeliła :p

Doggi, a Ty normalnie zarobisz, bo lepiej się poczujesz i latasz już po chałupie.
Leżeć o się nie ruszać!

Powiedzcie mi co za debil wymyślił zmianę czasu.
Kuźwa moje dzieciaki od 6 nie śpią :-/

Alecta my mielismy ochote na nowy bo wiadomo pierwsze dziecko wiec posluzy. No ale kupno i remint mieszkania nas urzadzily :-\
Co do zmiany czasu to mi tez ona sie nie podoba.
Mlody teraz caly czas fika i wariuje, a to kopie a to sie rozpycha.
Ł juz pojechal do Torunia i znow caly dzien sama :-(

Dziewczyny od samego rana mam taki ból jakby w pochwie takie kłucia pulsowania jakby miało mi zaraz coś wyjść. Miałyście tak?? Coto może być?? wizyte mam u gina w czwartek dopiero. Nie boli tylko jak siedze albo leze ale nie moge bo mam dziecko w domu.

Hej dziewczyny

Kolo 2 w nocy całkiem przeszło i zasnęłam i spałam do rana :) ale się wysłałam nawet ;)

Mommy to mogła być sevilla, carera albo camel (nigdy tego trzeciego nie pamiętam) trzy camarelo główna różnice to kolory ;)

Ja mierze regularnie, mam 90,5-92cm w najszerszym punkcie. A w wadze baterie mi padły i nie wiem, ale myślę że może z 6,5-7kg na plus

Agulqa_b nic w szerz nie rośniesz, fajna sztuka jesteś ;)

Femme dzięki ze pytasz, na początku napisałam, spałam jak młody bóg :)

Alecta jakiś matoł wymyślił zmianę czasu....

Karpanna połowa z nas ma kłucie w pochwie już od jakiegoś czasu.

Ostatnia edycja:
Wziełam no spę i magnez i czekam. Skąd to kłucie takie głupie uczucie. Jakoś odruchowo zaciskam nogi przy chodzeniu jak wariatka.

Przez tą głupią zmianę czasu na nogach jestem od 5 !!!!!

hej!

ciekawe, czy u nas młody przestawi się na normalne pobudki, bo na razie też wstaje wcześniej i koniec. a cwaniak bierze budzik, który leży obok mojego łóżka, ustawia sobie pokrętłem godz. 12 i do mnie: "mama wstawaj, juz jest 12!" :rofl2::rofl2::rofl2:

mam do Was pytanie, czy któraś ma dzieci alergików lub takie z nietolerancją białka mleka? młody od jakiegoś miesiąca zaczął mi źle reagować na mleko (zwykłe krowie). jadł je co jakiś czas z płatkami i wieczorem jako kakao. zauważyłam, że robią mu się buzi takie liszaje, jak dostanie te mleka kilka dni z rzędu. kupiłam wczoraj mleko ryżowe, żeby mógł przynajmniej te płatki sobie zjeść, bo są dni, że nic innego na śniadanie nie chce. ale po pierwsze, czy to może zastąpić mleko krowie, a po drugie, czy takie napoje można podgrzewać? bo przechowywać można do 5 dni w lodówce, ale przecież zimnego prosto z lodówki mu nie podam :confused2:

karpanna, takie kłucia się zdarzają i u mnie. tak to chyba już jest.

femme, powodzenia! :tak:

Karpanna kłuje bo macica z dzieckiem coraz cięższa, wszystko się rozchodzi i uciska. Ciesz się ze pachwiny cie nie bolą bo ja czasem aż chodzić nie mogę.
A magnez i no spa raczej nie pomogą bo to nie są skurcze tylko obciążenie systemu

Sprite ja nie pomogę niestety, ale to mleko krowie to pic na wodę. Kup może bez laktozy, bo głównie laktoza źle przyswajana i mogą dziać się cuda wianki. A wiem ze w Pl zaczęli wprowadzać bez laktozy.
Ola płatki tylko z zimnym mlekiem prosto z lodówki je, jak jej chciałam dać podgrzane to powiedziała ze nie jest dzidzia i papki nie chce :p

reklama
Doggi - pachwiny już przerabiałam. Pisałaś że mleko czujesz od siebie. Ja czuję swój zapach intymny. Paskudnie to brzmi ale nikt oprócz mnie tego nie czuje. Dodam że dbam o higienę normalnie. :-) Doprowadza mnie to do szału.

Magnez mi się przyda a nospa nie zaszkodzi. Magnez na nerwy bo wczoraj dostałam maila od nauczycielki mojej córki co i ile tzreba ćwiczyć czytania, wierszyków itd. Do tego nasze ćwiczenia logopedyczne. Dziecko wraca o 16.00 i jeszcze trzeba je męczyć. To już przesada.

Moje dziecię zapowiada się duże większe od dziewczynek a one miały po 4 kg no i mam nisko. No nic czekam do czwartku na wizytę. Wcześniej muszę iśc na krew i mocz do przychodni nie wiem jak tam dojdę. Auto zabiera mąż bo odwozi starszą do szkoły.

Ruszmy jakoś ten czas żeby był już styczeń. Ciekawe która z nas najszybciej przytuli maleństwo.

Ostatnia edycja:
Do góry