reklama
Sprite rosół to najłatwiejsza zupa na świecie ja wsxystko wrzucam do gara zalewam wodą i gotuje kilka godzin na najmniejszym ogniu co jakiś czas podchodzę i mieszam i próbuje i cala filozofia, jak gotujemy na małym ogniu i nie doprowadziły do wrzenia to jest piękny, żółty i klarowny i wsjo
Ka nic nie zbieram, metny Sue robi jak się doprowadzi do wrzenia i mięso źle umyte z tłuszcze itp
Alecta to ja wszystko razem mięso i warzywa razem do tego liść laurowy, ziele ang i przypalam całą cebulę i wrzucam
Ka nic nie zbieram, metny Sue robi jak się doprowadzi do wrzenia i mięso źle umyte z tłuszcze itp
Alecta to ja wszystko razem mięso i warzywa razem do tego liść laurowy, ziele ang i przypalam całą cebulę i wrzucam
Mi też mówili żeby zbierać, ale jak robię po swojemu to mi jakoś bardziej smakuje i nie jest mętny.
No i najbardziej smakuje mi z kaczki
Oprócz warzyw wrzucam liść laurowy, ziele angielskie, kostkę wołowa i warzywna trochę soli i pieprzu i wsjo
No i najbardziej smakuje mi z kaczki
Oprócz warzyw wrzucam liść laurowy, ziele angielskie, kostkę wołowa i warzywna trochę soli i pieprzu i wsjo
femme fatal
Mama Ninki :)
Ja wrzucam wszystko na raz w sensie dużo marchwi dużo mięsa i pietruszkę kostkę rosłowa i to wszystko ;-) później ew przyprawiam solą i pieprzem :-)
A wczoraj robiłam dyniowa :-o pycha :-) taka była dobra i tak szybko zjedli ze musiałam robić druga
A wczoraj robiłam dyniowa :-o pycha :-) taka była dobra i tak szybko zjedli ze musiałam robić druga
A ja bez kostki robię, ale gotuje około 4h, mój mąż jest anty kostki rosolowe, bulinetki, vegety i generalnie jakiekolwiek "ulrpszacze" wiec przy T musiałam nauczyć się gotować od zera wszystko bo on od razu wyczuwa jak choć odrobinkę czegoś z ulepszaczy dam
Femme a jaka dniową? Na słodko czy ostro? U nas glownie na słodko z kluskami, Mmmmm jutro aż zrobię
Femme a jaka dniową? Na słodko czy ostro? U nas glownie na słodko z kluskami, Mmmmm jutro aż zrobię
Stokrotka34
Fanka BB :)
Sprite dzieki:-) ciekawe skad takie drgawki?
To moze ja mam jakis slaby model:-)
Ja zawsze lubie rosol taki jak Doggi czyli dlugo gotowany na wolnym ogniu:-) ni i wazne jest miesko jakie damy:-)
To moze ja mam jakis slaby model:-)
Ja zawsze lubie rosol taki jak Doggi czyli dlugo gotowany na wolnym ogniu:-) ni i wazne jest miesko jakie damy:-)
femme fatal
Mama Ninki :)
Doggi dynia, marchew cebula podsmażylam wrzucilam do bulionu ugotowalam na koniec jak juz zdjęlam z.ognia wlalam sok z jednej pomarańczy sól, pieprz i trochę mleka na słodko ale fajnie robi pomarańcza ;-) ogólnie przepis był inny ale nie miałam mleczka kokosowego i imbiru
agulqa_b
Alecta no to spoko z tymi napiwkami. U nas szef sie nie wtracal, a jeszcze zawzze napiwki na kuchnie dzielili.
Moj Ł ma tu wszystkich kolegow z lat szkoly i tylko on mozna powiedziec ze rodzine zalozyl. Reszta wolne strzelce i palma odbija. Ale na szczescie kazdy pracuje i jakos nikt czasu nie ma.
Emilchen baw sie dobrze. Z wydatkami doskonale rozumiem
Alecta nie wstawiaj slodkosci bo dzis bym zjadla wszystko co slodkie ;-)
Sprite pozycz na tydzien suszarke, zmywarke i meza ;-)
Doggi to ja chyba do perfekcyjnej pani domu sie zglosze by wygrac irobota ;-)
Haha tez nigdy rosolu nie gotowalam ale ja malo gotuje
My dzis na obiadku u tesciowej a na jutro Ł gotuje pomidorowa wiec mam z glowy myslenie ;-)
Moj Ł ma tu wszystkich kolegow z lat szkoly i tylko on mozna powiedziec ze rodzine zalozyl. Reszta wolne strzelce i palma odbija. Ale na szczescie kazdy pracuje i jakos nikt czasu nie ma.
Emilchen baw sie dobrze. Z wydatkami doskonale rozumiem
Alecta nie wstawiaj slodkosci bo dzis bym zjadla wszystko co slodkie ;-)
Sprite pozycz na tydzien suszarke, zmywarke i meza ;-)
Doggi to ja chyba do perfekcyjnej pani domu sie zglosze by wygrac irobota ;-)
Haha tez nigdy rosolu nie gotowalam ale ja malo gotuje
My dzis na obiadku u tesciowej a na jutro Ł gotuje pomidorowa wiec mam z glowy myslenie ;-)
Femme Mmmmm podoba mi się ten przepis!
Agulqa_b u nas dziś pomidorowa ola dwie michy zjadła a na później krokiety z kapustą i grzybami i frytki niedzielna rozpusta
Ja dziś królestwo za murzynka dam właśnie kombinuje jak zrobić żeby mnie zadowoliło
Agulqa_b u nas dziś pomidorowa ola dwie michy zjadła a na później krokiety z kapustą i grzybami i frytki niedzielna rozpusta
Ja dziś królestwo za murzynka dam właśnie kombinuje jak zrobić żeby mnie zadowoliło
reklama
agulqa_b
A my od jutra zmieniamy diete. Tzn glownie Ł. Ma cisnienie 150/80 momentami 140/100. Wczoraj w aptece sie wazyl, przy 168cm 90kg wagi... no i trzeba wrocic do diety na gotowane miesko, warzywka itp. Parowar zaraz wyciagam z szafki i od jutra jazda