reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

alecta, a mi mama mówiła, żeby zebrać pianę, bo jeśli nie, to rosół wyjdzie mętny. zresztą teściowa podobnie radziła. ale skoro Tobie wychodzi ok, to może faktycznie nie trzeba :confused:

reklama
Sprite rosół to najłatwiejsza zupa na świecie :) ja wsxystko wrzucam do gara zalewam wodą i gotuje kilka godzin na najmniejszym ogniu co jakiś czas podchodzę i mieszam i próbuje ;) i cala filozofia, jak gotujemy na małym ogniu i nie doprowadziły do wrzenia to jest piękny, żółty i klarowny i wsjo :)
Ka nic nie zbieram, metny Sue robi jak się doprowadzi do wrzenia i mięso źle umyte z tłuszcze itp

Alecta to ja wszystko razem mięso i warzywa razem do tego liść laurowy, ziele ang i przypalam całą cebulę i wrzucam ;)

Mi też mówili żeby zbierać, ale jak robię po swojemu to mi jakoś bardziej smakuje i nie jest mętny.
No i najbardziej smakuje mi z kaczki :D
Oprócz warzyw wrzucam liść laurowy, ziele angielskie, kostkę wołowa i warzywna trochę soli i pieprzu i wsjo :D

Ja wrzucam wszystko na raz :-D w sensie dużo marchwi dużo mięsa i pietruszkę :p kostkę rosłowa i to wszystko ;-) później ew przyprawiam solą i pieprzem :-)

A wczoraj robiłam dyniowa :-o pycha :-) taka była dobra i tak szybko zjedli ze musiałam robić druga :-D

A ja bez kostki robię, ale gotuje około 4h, mój mąż jest anty kostki rosolowe, bulinetki, vegety i generalnie jakiekolwiek "ulrpszacze" :p wiec przy T musiałam nauczyć się gotować od zera wszystko bo on od razu wyczuwa jak choć odrobinkę czegoś z ulepszaczy dam :p

Femme a jaka dniową? Na słodko czy ostro? U nas glownie na słodko z kluskami, Mmmmm jutro aż zrobię :)

Sprite dzieki:-) ciekawe skad takie drgawki?

To moze ja mam jakis slaby model:-)

Ja zawsze lubie rosol taki jak Doggi czyli dlugo gotowany na wolnym ogniu:-) ni i wazne jest miesko jakie damy:-)

Doggi dynia, marchew cebula podsmażylam wrzucilam do bulionu ugotowalam na koniec jak juz zdjęlam z.ognia wlalam sok z jednej pomarańczy sól, pieprz i trochę mleka :p na słodko ale fajnie robi pomarańcza ;-) ogólnie przepis był inny ale nie miałam mleczka kokosowego i imbiru :p

Alecta no to spoko z tymi napiwkami. U nas szef sie nie wtracal, a jeszcze zawzze napiwki na kuchnie dzielili.
Moj Ł ma tu wszystkich kolegow z lat szkoly i tylko on mozna powiedziec ze rodzine zalozyl. Reszta wolne strzelce i palma odbija. Ale na szczescie kazdy pracuje i jakos nikt czasu nie ma.

Emilchen baw sie dobrze. Z wydatkami doskonale rozumiem

Alecta nie wstawiaj slodkosci bo dzis bym zjadla wszystko co slodkie ;-)

Sprite pozycz na tydzien suszarke, zmywarke i meza ;-)

Doggi to ja chyba do perfekcyjnej pani domu sie zglosze by wygrac irobota ;-)

Haha tez nigdy rosolu nie gotowalam :p ale ja malo gotuje :p

My dzis na obiadku u tesciowej a na jutro Ł gotuje pomidorowa wiec mam z glowy myslenie ;-)

Femme Mmmmm podoba mi się ten przepis!

Agulqa_b u nas dziś pomidorowa ola dwie michy zjadła ;) a na później krokiety z kapustą i grzybami i frytki :D niedzielna rozpusta ;)
Ja dziś królestwo za murzynka dam właśnie kombinuje jak zrobić żeby mnie zadowoliło ;)

reklama
A my od jutra zmieniamy diete. Tzn glownie Ł. Ma cisnienie 150/80 momentami 140/100. Wczoraj w aptece sie wazyl, przy 168cm 90kg wagi... no i trzeba wrocic do diety na gotowane miesko, warzywka itp. Parowar zaraz wyciagam z szafki i od jutra jazda

Do góry