reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Doggi jako oczekująca trzeciego powiem, że teraz z mojego punktu widzenia 2 to jest pikuś hihi.
Jak urodził się Tymko to Nikola miała 2lata i niecałe 5 miesięcy tylko ona była bardziej rozgarnieta niż Tymosław i lepiej można było się z nią dogadać.
Tymko będzie miał 2 lata i 10 miesięcy więc mam nadzieję, że do tego czasu trochę "wydorosleje", bo straszny cycek mamusi się z niego zrobił

reklama
To jak moja Aśka, taki z niej cycek.... Mąż się śmieje, że wyczuwa zagrożenie :-) Starsza w jej wieku już była starszą siostrą. Zobaczymy co to będzie, jak będzie reagować...

To jest to. Mikołaj to typ mamiisynka i ciągle czegoś ode mnie chce mimo, że np. będzie obok tata czy babcia. Jest jakoś tak ze mną mocno związany, że czasami szału idzie dostać. Tego się boję...do tego krzykacz z niego i uparciuch. Mój mi jeszcze coś zaczął wczoraj świergolić, że chcą go wysłać na szkołę podoficerską co zaczyna się w styczniu i po prostu mam mega zonka. Tzn on się zdecydować nie może czy zmienia pracę i szuka gdzieś automatyka/programisty, czy stara się o awans w wojsku. Nie uśmiecha mi się by mi tu nagle wybył jak się dziecko urodzi bo co ja pocznę z Mikołajem? Będzie spał u babci by go mogła odprowadzać rano do przedszkola? Myślałam, że mnie wczoraj szlag trafi jak mi to powiedział.

McPearl jak ma okazję iść na szkole to niech idzie. .wiem, że głupi czas...u mnie młody mial niecałe pół roku jak poszedł ale fakt był tylko on. Słyszałam, że teraz na szkole idą tylko ci co mają właściwie pewne etaty po powrocie więc duża szansa:-) w wojsku szybka emerytura a później może robić coś innego

Karpanna- zrobisz jak będziesz chciała. Nam ba pierwszej wizycie lekarka pokazała co i jak i robilismy. Właśnie żeby zapobiegać stulejce i zarazkom.

Też się boję jak to będzie z 3 i też myślę teraz, że dwójka to mały pikus;) najgorzej będzie rano, bo autobus nie poczeka, a wyciąganie noworodka na dwór o 7.15 to w ogóle nie wchodzi w grę. Liczę jednak że na pierwszy miesiąc mąż dostanie urlop.

Ja wiem, że mój ma w lutym na dwa tyg gdzieś jechać i też liczę na urlop w styczniu..
Jezyk mi właśnie chodzi o to wstawanie i zbieranie się rano z młodym i noworodkiem.

Jakoś oswoję się z siusiakiem,nie ma wyjścia. :-)

Rano to myślę że tak jak teraz córka będzie jeździć z tatą autem do szkoły. Muszą wychodzić o 6.20 z domu ale dają radę.

A jak mały będzie miał 2 tygodnie to w południe można śmiało nawet w mróz wyjść. My mamy drogę przez las więc przyjemnie. czas pokaże no nie.

reklama
Do góry