reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Witam, miłego dnia! Dzięki za życzenia :-) Pogoda paskudna - w nocy burza była...

No oby się poprawił. W nocy mnie taki potworny skurcz w łydkach złapał... Najpierw w jednej - to sama ogarnęłam, ale ledwo się skończył, to złapał mnie w drugiej nodze jeszcze większy. Zbudziłam męża, bo się zwijałam. Masował bez dyskusji ;-)

reklama
Będę jednak mieć mini remont tj. malowanie pokoju i białą cegłę na jednej ze ścian;) Hurrra! M w końcu zaakceptował:p Dobrze, że nie mam wydatków z dzieckiem, bo nie przeszłoby to. Wszystko mam po córze. Pozostanie kupić kombinezon na zimę:)

I umówiłam się w listopadzie na malowanie ramy wózka;) Mam czarny z czerwonymi dodatkami jedo fyn special edition i robię mu czerwoną ramę.
4f30395b3817f9340dac9fcd85ce8ffc.jpg

Załączniki

• 4f30395b3817f9340dac9fcd85ce8ffc.jpg
    4f30395b3817f9340dac9fcd85ce8ffc.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
Mnie teraz w środę babcia od strony taty wkur.wiła, bo jak wyszłam do kuchni, to nadawała mojemu tacie i bratu, żeby wpłynęli na mnie, bo co to za imię Gustaw, że dziecko skrzywdzimy, że całe życie będą do niego Gucio ludzie wołać i to niepoważnie brzmi, że dziecko w depresję wpadnie :baffled:
Ale moja babcia to taki ograniczony człowiek, że nawet mi się nie chciało z nią w dyskusje wdawać, bo kurde nawet z normalnego imienia ludzie mogą być niezadowoleni, więc co to za kretyńskie porównanie :baffled:

Współczuje wam z tym imieniem, u nas nikt nie wnika chociażby młody miał nazywać się Dexter jak kiedyś w żartach oznajmiliśmy teściom:D Pewnie w duchu sobie myślą ale wiedzą, że nie mają prawa głosu:p

aza no widzisz, zależy. Ty znasz same dobre opinie, a ja same złe, bo to już 3 koleżanka która więcej tam nie urodzi;) I tym się właśnie kobiety kierują rodząc - zazwyczaj opiniami;) My same wiemy najlepiej, bo już rodziłyśmy, więc wiemy gdzie nam było dobrze. I mamy ten komfort psychiczny. Ufff...:) Tylko dlaczego do stycznia tak daleko:p

Megami- najlepszego z okazji rocznicy :-)Ciekawe czy jak te wszystkie mądre głowy wybierały imię dla swoich dzieci, to tak słuchały co inni mówią. Moja Babcia podobno bardzo upierała się by moi rodzice nie dawali mi na imię Marta. Bo to takie stare imię i jej prababcia tak miała. Moi rodzice się uparli, a ja bardzo lubię moje imię. Ale kiedyś też byłe inne czasy. Mój tata ma na imię Mariusz, a na drugie Jarek. Wszyscy mówią do niego Jarek bo prababci się Mariusz nie podobało i powiedziała, że nie będzie się tak do nie zwracać. No cóż...Kubuś dzisiaj bardzo kopie, aż mocno widać na zewnątrz. Chyba dlatego, że na śniadanie zjadłam sałatkę z czosnkiem. Od pół godziny próbowałam nagrać mojemu Małżowi ale zawsze jak mam włączoną kamerkę to się uspokaja, a jak wyłączę to od razu kopie. :-) Wstydniś jeden.

Megami- udanej rocznicy :)

Alecta- sto lat dla córci.
To jaki kupilas kolor tej farby, że boisz się, że nie będzie pasować? Chcesz drastycznej zmiany? ;)

Bada- tak jak piszą dziewczyny, olej to! U nas też mieli problem z Cyprianem. Teraz nawet nie wiem czy nasze wybory im się podobają bo nie wnikam. Mówię tu o mojej stronie rodziny, bo od męża nigdy nam nikt nic nie powiedział.

Nulini- a to prawda, ludzie jak zechcą to i z niby nahzwyklejszego imienia zrobią śmieszne.

Doggi- ale zgaga chyba lepsza niż skurcze co? Co nie zmienia faktu, że Ci wspolczuje nocki.

Kasiek- czekam na zdjęcia po mini remoncie :)

Agulqa- ja mieszkam na wsi i też najbliższe sklepy 15km. Ale te większe to raczej wszystkie są.
Chociaż ja tak jak doggi, ubolewam nad brakiem Ikeii. Oddalabym wszystkie intermarche za Ikee.

Femme urodziny ma 29ego, ale w p-kolu zawsze w jeden dzień wyprawiają urodziny wszystkim dzieciom z danego miesiąca.
Kiedyś każde miało osobno w dniu swoich urodzin, ale wtedy bywało tak, że 4 razy w tygodniu zamiast drugiego śniadania był tort więc teraz to zmienili ;-)

Ja ogólnie miałam być Krystianem:-D
Dobrze, że nie zostałam Krystyną:-D
Podobno moja mama chciała dać mi na imię Jagoda, ale pod wpływem teściowej nazwała mnie Edytą :crazy:
A ja tak swojego imienia nie lubię...

reklama
Do góry