reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Alicja, no to zmienia postać rzeczy. Moje zazwyczaj po 20 już śpią, albo zasypiają, a lubię mieć "wolne" wieczory :-D więc nie narzekam, szczególnie, że bawią się w łóżkach rano ;-)

reklama
* Nulini * można powiedzieć, że miałaś proroczy sen :D

No tylko we śnie było 2.000zł więcej, a nie ledwo 400zł :-D
U mnie też mąż sknera, ale bardziej na takiej zasadzie, że mnie na głupoty szczędzi kasy, ale jak coś do auta kupić, to choćby zaraz. Ja kiedyś wydawałam wszystko co do 1zł, a teraz potrafię sobie odłożyć i nawet nie korci, żeby wydać :-D

bada, a jakiego masz neta, że masz limity?

Doggi, zazdroszczę takiego męża :-D Mój to ma kasę wyliczoną co do 1zł :-D

McPearl, na górze zaznaczasz "ŚWIADCZENIOBIORCA", później po lewej "ZASIŁKI" i na dole "WYPŁATY", ale te WYPŁATY widać dopiero w dniu wypłaty i tam jest kwota, którą dostaniesz, a w ogólnej zakładce ZASIŁKI masz informację, ile wyliczyli brutto (od tego -18%) i kiedy będzie przelew :tak:

alecta, kup mężowi taki plastikowy sorter na monety :-D:-D:-D

kasiekz, u mnie by takie konto nie przeszło, bo oboje z mężem zatajamy zaskórniaki przed sobą :-D

sprite, może zrób małą awanturkę w spółdzielni???

Doggi, Megami..najlepsze jest to, że nawilżacz stoi w sypialni i jeszcze tydzień temu chodził. .skończyła się woda i jakoś zapomniałam nalac nowej. .skleroza! Uchylilam w nocy okno i młodemu lepiej się już spalo mimo tego cholernego smogu. Dzięki za oświecenie! !!
My mamy konta osobno, ale obecnie wpływy są tylko na jedno :-D
Alicjaa ja ostatnio młodego nie mogę rano dobudzic pieronka jak ma jechać na 8 do żłobka hehe ake w weekend to po 6 potrafi już brykac :-) kładę zawsze 20-21 max później już jest straszne marudny

Karpanna nie zazdroszcze. To wlasnie nasz nfz na ktory mi tez brak sil :-\

Nulini ja mam tylko 160cm a lozko wydaje mi sie byc wieelkie ;-)
Ja wlasnie tez szukalam czegos taniego, ladnego i w komplecie ;-) i udalo sie :p

Nulini hihi ja tez zawsze staram sie zataic jakas kaske, a potem w miescie mam pochowane w tajne skrytki w portfelu i Ł sie dziwi skad ja mam tyyyyyle siana ;-)

My mamy dwa konto, kazdy swoje ale mamy dostep. Tzn ja mam jeszcxe jedno, teraz musialam nowe do kredytu otworzyc. Na oszcxednosciowe odkladamy kase z mieszkania ktore wynajmujemy. I ona jest nietykalna. A drugie oszczednosciowe jest takie ze np odlozylam kase na sypialnie i tam lezala i czekala na meble. Tak by, po wejsciu na normalne konto czy placac karta nie widziala tej sumy. I to jest dobre bo nie liczylqm jej do nicxego innego a byla na konkretny cel

Alicja no wlasnie cena mowila do mnoe wez mnie ;-)

Doggi chodzilo mi o postep ze deprechy nie masz, a nie ze dobrze ze z cyca juz siara leci :p

My z Ł mamy jeszcze sloik na grosiki i teraz wymienimy by cos dla Roberta bylo i skarbonke na 5zl a ta jak jest pelna to potrafi kolo 3tys zmiescic. Dobre to jest, zbieramy w niej zawsze caly rok i przed wakacjami wyciagamy. Potem sa za polowe ceny :p

Sprite widze ze masz tak kochana spoldzielnie jak my

Do mnie dzis przyjezdza mama pomoc sprzatac. I oczywoscie zadzwonila i sie poklocilysmy...
A teraz wstaje skrecac z Ł szafe :-D

Agulqa też mamy swinka, która teoretycznie zbiera sianko na wakacje.. czasem pobieramy niestety jak jest potrzeba:-(
My mamy łóżko 140/200 i jest ok :-) oboje nie należymy do wielkoludow :-D

agulqa, ja na wczasach i u znajomych śpię na 160x200 i jest cuuuuudnie! :tak: Też mam tajne skrytki w portfelu :-p
Ja też mam oszczędnościowe w innym banku, bo jak założyłam w tym, w którym mam zwykłe konto, to mi sumowało saldo i strasznie mnie to wpieniało...

Elutka, też mamy skarbonkę, ale jak sytuacja przyciska, to ją opróżniamy :-(

Alicja, u mnie o 20 Młoda już w łóżku i nie ma, że boli ;-) W tygodniu wstaje o 7, w weekend czasem o 8 :tak:

Ja robię tak, że rodzinne odkładam co miesiąc, tzn. dokładam te szalone 23zł do równego rachunku i przelewam na oszczędnościowe i właśnie jest na wakacje.
Mąż się wtedy straaaaasznie cieszy, że tyle udało mi się odłożyć, ale nie mogę mu zdradzić, ile mam oszczędności, bo od razu zagospodaruje tą kasę i dupa...

Nulini o nie! Mnie wpienia układanie pilotów i telefonów na prosto i w prawo więc jakby jeszcze monety zaczął sortować to bym go chyba na balkon wywaliła :-D

Przeżyłam glukoze :happy2:
W końcu mogę coś zjeść.
Właśnie bułeczki grzeją się w piekarniku, bo ja lubię takie ciepłe i chrupkie :D
Zapisałam przy okazji Nikole i Ł do dermatologa i o dziwo mamy termin już na 29.10 :)
Za to o okuliście na razie nie mam co marzyć i chyba pójdziemy prywatnie z Niksonem :/

reklama
Hej hej wam ;-)
Wczoraj miałam zabiegany dzień, dzisiaj tez pewnie nie będę miała zbytnio czasu zaglądać

Umówilam się na jutro do nowego lekarza zobaczymy casting rozpoczęty :-D :-D :p

Ja kiedyś byłam bardzo emocjonalna teraz raczej zimno ode mnie ciągnie :p zresztą rodzina na mnie mówi "Zimna Marta" haha :-D no ale życie zmienia ludzi ;-) ale to w kwestii ludzi :p na filmach i bajkach po cichu często płacze :p

SPRITE moja córka tak od około 3 tygodni odkąd mam brzuszek robi :-) na dobranoc zawsze dzidzi buzi daje :-D słodkie to :-)

KARPANNA współczuję nerwów z lekarzami

NULINI ale Ci ZUS niespodziankę zrobił :-D

ALECTA :-o o matko jaki rzeźnicki sen

SPRITE :angry: tez bym była wściekła na ta wodę :-/

AGULQA fajne łóżko :-) uwielbiam takie, jak ja bym chciała sypialnie! A o co z mamą poszło?

My to nie potrafimy oszczędzać :-/ w sumie teraz to nam ciągle brakuje wiec po prostu nie ma z czego ale co rok sobie obiecuje ze założymy skarbonke na wakacje :p

Do góry