reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

My tez mamy problem z chrzestnym. Na chrzestną wybraliśmy kuzynkę mojego Małża, ale to był łatwy wybór. Zależy nam by nasza dzidzia miała stały kontakt z chrzestnymi, a nie tylko na chrzcinach i komunii. Żeby to była osoba, z której w jakiś sposób też może brać przykład. Madzię widujemy bardzo często mimo, że jest od nas młodsza to ma bardzo dobry kontakt z dziećmi. Ja mam starszego brata i bardzo bym chciała by się nadawał na chrzestnego, ale niestety nie jest zbyt dobrym przykładem do naśladowania. Niby jestem młodsza od niego o 4 lata, ale zawsze to ja byłam bardziej poukładana. Mój brat to trochę taki Piotruś Pan, który nie chce być za nic i za nikogo odpowiedzialny. Mam dużo kuzynostwa, ale większość to kuzynki. Kuzynów mam 2 ale jeden ma dwa latka, a z drugim nie mam jakiegoś wielkiego kontaktu :-( Więc niestety nadal nie wiemy co robić.

reklama
Agulqa_b u mnie odzywa się tylko ch.ujowa pani domu :]

Alecta i se nie pocwicze czapek i szali :( w zgc kupić niezbędne akcesoria to cud prawie :p

Jezyk super wieści :)

Marcioszek ja mam dwoch kuzynow, kazdy jest juz chrzestnym i nie mam z nimi kontaktu i Ł tez ma dwoch ale z nimi to juz w ogooe kontakt zerowy

Doggi haha :-D u mnie codziennie jest chu.jowa wiec jak raz kiedys przemawiz to druga to w szoku jestem :-D

Ja się dzisiaj ogarnęłam umalowałam jakoś i wow wyglądam jak człowiek :-p odzyskuje chęci do życia :-D

Zaraz na pierogi z mamuśką jadę ;-)

Druty szycie itp na pewno nie dla mnie :-p ja cierpliwości nie mam ale strasznie zazdroszczę tym co potrafią super sprawa :-)

Alecta jest ale na drugim końcu zgc a ja dziś bez auta a stawiająco bolący brzuch nie pozwala mi na takie wycieczki ;(((

Femme to ja dziś wyglądam jak kupa :p

Doggi spokojnie, jak nie dziś to jutro się uda :-)

Laski ja gdybym nie musiała dzieciaków odwozić do przedszkola to codziennie wyglądałabym jak kupa :p
A tak muszę się ogarnąć, bo jeszcze opiekę społeczną by na mnie nasłali, że nie jestem w stanie się dziećmi zająć :p

Femme powiedz mi jak byłaś zapisywać Ninę do szkoły to coś wymagali czy tylko pesel i takie podstawowe dane.
Tak się zastanawiam jak to jest skoro u mnie ojcem bio jest mój ex.
W przedszkolu normalnie dane męża podałam, bo to on tak na prawdę sprawuje nad Nikolą opiekę, a tamten mieszka w Toruniu i tak na prawdę żadnego wpływu na młodą nie ma

reklama
Agulqa ja robiłam z tego filmiku
Episode 80: How to Finger Knit - YouTube

Ogólnie na początku jak zaczyna się robić to wygląda rozlazło i tak jakby nie wychodziło, ale później im plecionka jest dłuższa i ściągnie się końce to widać efekt :)
I najlepiej na grubszej włóczce robić, bo na cienkiej słabiej efekty widać.

Do góry