reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Alecta my tez planujemy zrobic losowanie tyle ze moja glupiutka sis jak to uslyszala to powiedziala ze nie zgadza sie by od losu zalezalo jej bycie chrzestna i nawet nie bedzie podchodzic do tego. Po czym oznajmila ze jak nie bedzie chrzestna to mamy nie mysoec ze bedzie miala z nami i dzieckiem jakikoowiek kontakt.... nie- nie musisz komentowac :p

Wiesz co to jest jedna z tych niewielu sytuacji kiedy nie wiem co powiedzieć :p

reklama
Doggi wiem, napalalam sie na nia ale najpierw musimy sie urzadzic w mieszkaniu. Ale nie odpuszcze tego tematu :p

Alecta no co Ty :p ja sie juz przyzwyczailam do glupich jej tekstow i zachowan. Tzn wkurza mnie ixstaram sie momentami jej unikac. Np jak dzwoni a ja mam humor sredni a nie najlepszy na swiecie to nie odbieram :-D po co mam sie wkurzac ;-)

Nie poznaje sie, chyba jakas perfekcyjna pani domu sie we mnie odezwala.
Wypralam
Powiesilam
Zaraz bede sernik wyciagac i ogarniac nasz pokoik.
SZOK

karpanna super, że lepiej. Ale chyba nie czytałaś mojego posta, bo pytałam jakie zastrzyki bierzesz? I pisałam, że mi lekarka powiedziała, że można w brzuch, zupełnie z boku brzucha, w udo, w ramię i gdziekolwiek gdzie możesz chwycić fałd skóry.

agulqa to dokładnie jak my, też chcemy białe meble, ale na początek tylko to co konieczne czyli łóżeczko i komodę... Zastanawiam się nad łóżeczkiem z ikei za 300 zł, z którego można zrobić łóżko dla starszego dziecka, takie z wyjmowanym bokiem. Komody żadne mi się w ikei nie podobają. Także jak coś fajnego znajdziesz to daj znać!

U nas problem z chrzestnym... Ale być może weźmiemy małżeństwo (moja kuzynka, którą chcemy na chrzestną, bierze ślub w październiku).

Jakoś się źle czuję dzisiaj, znowu refluks (po lekkostrawnym śniadanku nawet) i jakoś mi niedobrze...

Uff wrocilam. Byłam zawieść zwolnienie i oczywiście na plotach u moich księgowych, ale za to dowiedxialam się że po niedzieli dostane zwrot za podręczniki oraz mój wniosek o dofinansowanie dożywiania przeszedł i dzieciaki będą miały płacone za obiady. Fajnie, zawsze to kasa w portfelu zostanie:)

Nulini- sinupret daje minimum dwa tygodnie zawsze.
Jeśli chodzi o chrzestnych i bierzmowanie to też zależy od księdza. Jak chrzcilam Cypka to chciałam żeby był mój brat, meza brat jest u Kacpra, a brachol miał mieć bierzmowanie dopiero za rok i ksiądz się zgodził, tylko za rok mu zanieslismy że już biwrzmowany.

Z chrzestnymi zawsze problem, mamy dwie chrzestne i dwie "obce" takie z doskoku na urodziny czy komunię.
Teraz moja przyjaciółka sama zapytała czy może być chrzestną czym mnie uszczesliwila :) natomiast z chrzestnym będzie problem bo nam się bracia pokonczyli:D no nic wyjde na ulicę i zawolam kto chce;)

Właśnie dostalam paczkę z zupami. Bawie się w testerke i teraz padło na zupy:) już miałam kapsułki vizir, nowe podpasku always, szczoteczke elektryczna oralb i teraz zupy Winiary. Fajna sprawa:)

Emilchen ja lozeczko chyba wezme pino z allegro. A to z ikea jak sie nazywa? Co do komody to zamawiamy biale meble z dodatkiem drewna do sypialni i dokuoujemy do nich taka komode. Wiec poki mlody bedzie z nami w sypialni bedzie z niej korzystal a do jego pokoiku kupimy dooiero jak sie wyprowadzi od nas ;-)

Jezyk a skad te rzeczy do testowania bierzesz? Moj brat bedzie chrzestnym mam nadzieje u drugiego a teraz lipa :-(

Ja właśnie uczę się na drutach (ostatnio dziergałam w zimie - też się uczyłam, i zapomniałam ;p, ale filmik na YT i pamiętam ) :-D szydełko dla mnie zawsze było kosmosem. przerażało mnie to prucie jak coś nie wyjdzie :-)

A ja kiepsko dzisiaj spałam, najpierw trochę przysnęłam na kanapie ale w łóżku już potem nie umiałam...chyba kanapa wygodniejsza.
No i nos dalej zapchany, kupię dzisiaj imbir i zrobię sobie ten syrop, może pomoże.

Ja też marzę o wyjściu do jakiegoś klubu, w październiku mamy rocznicę ślubu, idziemy na musical a potem jak będę miała jeszcze siłę to na tańce właśnie:-)koncerty też bardzo lubimy, ostatnio byliśmy w czerwcu na Orange Warsaw Festiwal, było na prawdę super. Może w tym roku jeszcze się załapiemy na WrockForFreedom na początku grudnia, do tego obowiązkowo dochodzą koncerty majówkowe we Wrocławiu. STaramy się raz na jakiś czas chodzić na tego typu rzeczy, żeby trochę doładować akumulatory i mieć poczucie że się pracuje nie tylko na rachunki...
Pogoda dzisiaj beznadziejna, chyba wezmę Ninę po południu na Pszczółkę Maję do kina.

Też właśnie zapisałam się do jakiejś stronki z testami i dostałam kapsułki Vizir. Jeżyk, nie wiesz czy coś się stanie jeśli nie znajdę wszystkich 20 osób do testów? Czy musi być?

Zrobię dzisiaj placek połączony z chyba 2-3 przepisów ;-) naszło mnie przez was bo ciągle coś pieczecie. Ciasto zrobię chyba z orzechami włoskimi, przełożę masą budyniową i zaleję kajmakiem. Zobaczymy co wyjdzie

reklama
Do góry