reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Nulini no właśnie kwestia wyuczenia nawyków pewnych u dziecka i luz bluz u nas tez wszystko od początku było ustalone i się trzymalismy pewnych ram i było super :)

Alecta rozumiem Cię doskonale, tez słyszałam kiepskie opinie o porodach SN u nas w szpitalu

Odnośnie cc, Teraz popatrzcie na artykuł na jaki się natknęłam. Normalnie masakra. Osoba która to pisała jakaś chora psychicznie chyba!
Ponad jedna trzecia dzieci w Polsce przychodzi na świat przez cesarskie cięcie. Co to oznacza dla dziecka?

Ostatnia edycja:
reklama
alecta ja też coraz częściej myślę o porodzie ;-)na stronie przyszłe mamy jesteśmy już 4 w kolejce,czas zasuwa nie ubłagalnie
McPearl kciuki za obronę &&&&&&&&&&&&& i nie zazdroszczę :-D

Doggi fakt, trochę przesadzony artykuł. Dlatego nie czytam onetowo, wp, interiowych śmieci :tak:

Agulqa, spórz na to co napisała Żelka też z drugiej strony. Jak ułożone miednicowo to jest szansa, że przed porodem obróci się główkowo. Ponoć dość często tak się dzieje, zwłaszcza w kolejnych ciążach :-)

bada weź nic nie pisz.... ale ten czas leci. Czuję się kompletnie nieprzygotowana do noworodka. Oj dobrze, że ciąża trwa 9 a nie 6 miesięcy :-D

Megami no moja koleżanka mi to wczoraj pokazała matka dwójki dzieci urodzonych przez cc bo ma jakąś wadę budowy że nie może rodzić SN i ja nie kumam jak takievrzeczy można pisać...

Czego to ludzie nie napiszą, żeby się sprzedało, zwiększyło liczbę wejść na stronę...

Te wszystkie poradniki, portale mamowe, programy śniadaniowe... Kiedyś oglądałam, czytałam. Teraz mnie tylko irytują. Propaganda albo niepotwierdzone niczym wiarygodnym informacje. Bleeeeeeeeh

Ostatnia edycja:
Nulini gratulacje!
agulqa jak znam życie, to nasi dentyści nawet prywatnie takich strategii leczenia nie znają :-p
Co do ruchów, to ja ostatnio miałam takie dwa dni spokojne znowu tzn. coś tam czułam ale bardzo rzadko i bardzo słabo. A od wczoraj małe skacze i fika tak mocno jak nigdy dotychczas. Twój mały i tak jest bardzo aktywny z tego co piszesz, moje takie nie jest...

Koleżanka przyniosła mi gazety dla mam sprzed kilku lat i właśnie wyczytałam, że niepokojący jest brak ruchów dziecka przez 8 godzin ale dopiero po 28 tygodniu.

Doggi mnie zawsze wkurzają takie artykuły, bo z nich wychodzi, że moje dzieci są w jakiś sposób upośledzone, bo urodziły się poprzez cc.
Mam kuzynki obie urodzone przez cc i obie są najlepszymi uczennicami w swoich klasach, mieszkają w UK i radzą sobie lepiej niż dzieci tam urodzone.
Owszem cc jest sporą ingerencją, jest to operacja i nie powinna być wykonywana pochopnie, ale uważam że takie przeciskanie się przez kanał rodny też jest stresujący dla dziecka jak i dla matki.
A no i ten niby flashback wspomnień... Miała może któraś z Was? :p

No nie bez powodu dziecko rodzi się przez kanał rodny, nie bez powodu ten zastrzyk hormonów. Ale kurde bez przesady. Czemu ma służyć to stygmatyzowanie dzieci? Że niby matki będą się bały cc na żądanie? WĄTPIĘ.

Alecta ja wzielam 1,5roku temu ja wchodzily i byly wow. Nigdy wiecej!!! Teraz komcxy mi sie umowa w orange, wlasnie w styczniu i juz na pewno mie przedluze :p ide do FMu

Emilchen co do ruchow to wielu ginow po 30tc kaza zapisywac ruchy. Tylko niemwiem czy wszystkie czy same kopniaki :p

A ja trafilam ma ten artykul kilka dmi temu i mawet mie za,ierzam czytac tych glupot

reklama
Megami zgadzam sie w 100%. Tez wkur...mnie takie durne artykuly i olewam.

Doggi wybacz ale nawet nie zerkne:)

Agulqa ja nie musialam nic zapisywac:)

Jade gdzies od pt na 5 dni.Nie wiem gdzie bo mezol robi niespodzianke. Mam nas spakowac w czw i wakacje:)

Ostatnia edycja:
Do góry