reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Nulini no u mnie też nie było wesoło :/ ząb wyrwany ale ona musiała na ślepo rwac bo prześwietlenie zrobić nie można i nie mogła wyrwać naszarpala się ze mną, okazało się ze mam korzenie powyginane i dlatego ciężko szły. I powiedziała życzeń ząb juz dawno powinien być wyrwany bo on to jedna wielka zaraza ze tam nawet nie było co leczyć bo on tak zorany (wiec ja nie wiem co ta moja dentystka z nim robiła ze nie widziała w jakim on stanie) a ta tylko spojrzała i się skrzywila i odcrazu "przykro mi ale trzeba wyrwać, już dawno trzeba było wyrwać bo jest źle"

No i tak mi rwała ze zemdlalam po wszystkim mimo że ona starała się naprawdę delikatnie to robić, nie dało rady przez te moje korzenie i poza tym mówiła że bardzo długie te korzenie ale zepsute po sam koniuszek. Ja wszydtko widzę ze mam albo za krótkie albo za długie.... Ech generalnie cierpię strasznie pysk boli okropnie w domu zemdlalam jeszcze raz z bólu, wycieńczenia i głodu w końcu nic nie jem od piątku

reklama
Nulini współczuje nieplanowanych wydatków ... prawo Murphiego niestety działa zawsze :wściekła/y: :cool:

Marcioszek macica sięga dopiero do pępka, albo palec poniżej, więc to raczej nie dzidziuś Cię uciska w tym miejscu. Wszystkie jelita za to podnosza się do góry robiąc miejsce rosnącej macicy, plus rozszerzone naczynia mogą właśnie powodować uwalnianie się złogów kamicowych. Ale to nie ma co gdybać i się stresować tylko przy wizycie (albo jak boli to wczesniej) do lekarza i powiedzieć co i jak niech sprawdzają.

sprite a młody juz przechodzil 3dniówke ? są jakieś inne objawy, kaszel, katar? Czy sama temperatura wysoka ? pytałam się o rumiane poliki, bo Tymka rumień zakaźny się objawił gorączką, później pokazały się rumiane policzki, a potem poszła wysypka, za uszami, brzuch, uda. tego się nie leczy zbija się temperature tylko i samo przechodzi. Ale w ciazy trzeba uważać na rumień bo może dać powikłania dla dzidziuśka :dry:

Ostatnia edycja:
Sprite, a długo już ta gorączka, bo weekendu to nawet siły nadrabiać nie mam ;-)? Coś jeszcze mu dolega? Skoro normalnie funkcjonuje, to nie jest źle! Zdrówka dla niego i sił dla Ciebie!

Marcioszek nie mam pojęcia, czasem coś mnie przeszyje pod żebrami, szczególnie jak młody intensywnie tam gmera, ale mija.

A ja znów ogórkową zrobiłam :-D W ogóle to zajadam na zmianę kiełbachę i sernik Nulini :-) Dobrze, że nie w połączeniu :-D

Żelka, no proszę Cię :-:)-:)-:)-( nie dobijaj mnie :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( <płacze>
nie ma nic na policzkach. pierwsze zmiany skórne to te małe placki bladoczerwone za uszami i trochę na podbrzuszu. wykończę się. przysięgam :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

nie przechodził 3dniówki. to jest jego pierwsza w życiu gorączka. nawet przy ostrym zapaleniu krtani obeszło się bez gorączki.

Megami, pierwszy raz jak odkryłam, że ma gorączkę to był piątek godz. około 19.

agulqa ale Ty piszesz o ósemkach , które wyszły czy o tych ukrytych w dziąśle? Bo moja mówiła o moich - w dziąśle, które nie dają żadnych objawów, ja ich w ogóle nie czuję, no i dentystka mówiła, że jak zaczną dawać objawy czyt. boleć to wtedy ból okropny, więc lepiej wyrwać zawczasu. Przecież nie będę leczyć ukrytych zębów, które w dodatku nie bolą ;-)
Co innego inne, normalne zęby :tak: ja w ogóle nie jestem zwolenniczką wyrywania, tylko leczenia właśnie.

sprite bądź dobrej myśli, zdrówka! Przytulam

Ostatnia edycja:
sprite hmmm przy rumieniu, to pierwsze poliki sie robią czerwone, to wygląda jak spoliczkowane dziecko, a później plamki roznoszą się po ciele. ja już byłam w ciązy jak Tymek przywlókł z przedszkola i z dzieckiem wszystko ok, także nie ma co panikować ... jak policzki nie czerwone to nie rumień :tak: zaraz poszukam foty, jak znajde to wstawie.

jeżyk, ja też sobie zawsze powtarzam, że najważniejsze, że na lekarzy nie musimy łożyć, bo to by nas zabiło finansowo :tak: Po prostu jak jest taka kumulacja wszystkiego, to się żyć na chwilę odechciewa :-(

emilchen,
ja w sumie po usunięciu ósemki nie cierpiałam za bardzo, tylko ten krater w dziąśle wkurzał niemiłosiernie...

sprite, a Ty przez łepetynę chcesz??? Jak Ty możesz pomóc dziecku, jak nie jesteś lekarzem! Jesteś WSPANIAŁĄ mamą i KAŻDĄ mamę choroby dzieci czynią bezradnymi, uszy do góry!!! Który to dzień temperatury? Młoda miała trzydniówkę dwa razy i za każdym razem temperatura trwała 4 dni, a już pod koniec trzeciego dnia była wysypka, tylko że ona jest charakterystyczna i ciężko ją pomylić, takie czerwone plamy na całym ciałku...

Doggi, a który to ząb u Ciebie? U mnie szóstka, więc wyrwać nie da rady, bo widać by było :-( Też mam długie kanały, do tego w siódemkach i ósemkach po cztery, a co :confused:

Megami,
a co to, razem źle? Ja często jem kabanosy z Nutellą :-D

Dobra, zbieram się na egzamin.
Oby to była pierwsza pozytywna rzecz w tym dniu :baffled:

NULINI - a nie lepiej iść od dentysty na NFZ i za free sobie kanałowego zrobić ? ciężki dzień współczuje ... powodzenia na egzaminie :-)

MEGAMI - hahahahah :-D

CO do ZUSu to wypłacają chyba do 10 po prostu tu by się wtedy zgadzało ;-) myślałam że do końca miesiąca liczą :-)

SPRITE - cholera współczuje ... ale ty siebie nie obwiniaj i złą matką nie nazywaj głupolu ! że takie rzeczy w takich momentach zawsze wychodzą :wściekła/y:

Ja za to mam dzisiaj mega humor :-) ta wypłata mnie podniosła na duchu ... tylko ten mój mąż znowu styrany wróci eh :sorry2: dzisiaj godzinę dłużej w pracy czyli 12h na nogach a jutro na 5 idzie i znowu 12h ... a już widać że jest wykończony i ma dosyć :-( miałam mu nie mówić o tej wypłacie i odłożyć ale chyba trzeba będzie mu polepszyć humor :-p

Nulini u mnie też szóstka ale na dole, górna tez kiedyś miałam cis nie tak ivjak miałam leczone to od razu było widać przy uśmiechu ze coś nie hola ale tej na dole nie widać na szczęście ale już mi mąż powiedział ze jak chcę to mi zafunduje protezę ;)

reklama
Sprite... Trzydniówka może i 7 dniówką być, może to jakiś bliżej niezidentyfikowany wirus. Ale jeśli to wirus i tak niewiele zdziałasz, skoro nie ma innych objawów. Tylko łagodzenie dolegliwości, tym bardziej, że synek jak piszesz czuje się dobrze. Ja bym czekała, dała organizmowi zwalczyć cholerstwo i obserwowała czy coś więcej się nie dzieje. No ale to ja, jak czujesz, że powinnaś coś zdziałać to działaj.

Nulini, pewno że nie źle, tylko czy mój układ trawienny byłby tego samego zdania :-D:-D

Do góry