reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

u nas katar,gardło,ale w ruch poszedł inhalator,syropy itp. i jest lepiej poszli do szkoły,ale za to nadal nie byliśmy u Alicji,a dziś już kończy 10 dni,ale nie pójdę z przeziębionymi dziećmi do noworodka,a jelitówkę mieliśmy wszyscy oprócz męża już 2 razy w tym roku w sierpniu i końcem stycznia,więc dziękuje i współczuje:-(

reklama
Doggi dużo zdrówka, zadzwonię po 10 do mojej szamanki i spytam się czy pewien napar ziołowy na gardło można w ciąży pić, jak tak dam Ci przepis mi pomagał bardzo bardzo.

Tymek dzisiaj zdrowy już, je normalnie. Asekuracyjnie został jeszcze w domu bo wiadomo organizm osłabiony, ale na jakiś spacer napewno pójdziemy :tak:

Na jelitówke u Nas stały zestaw Floridral duo (elektrolity + probiotyk) do picia, wygazowana cola (jeśli młody duzo ryga i ma malutko siły tak że lezy zmarnowany), słone paluszki i ewentualnie flipsy. Kleik i sucha buła ;)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry ;-)

Zdrówka dla chorych i męczących się z zębami i innymi dolegliwościami... Masakra jakaś bomba na nas chyba spadła :-/

U nas już dobrze mam nadzieje ze jutro już doktor powie ze jest ok i Nina może iść do szkoły :-)

Żelka dziękuję, ogólnie w ziolka nie wierzę ale jak to się mówi tonący brzytwy się chwyta i juz mam gdzieś w co wierzę a w co nie, chcę się pozbyć tego bólu w końcu ;( , puki co mam plukac rumiankiem i szałwią ale ***** warte to płukanie :(

Femme dobrze ze z córcią juz lepiej. Ale też trochę pochorowala bidula

Doggi, ja jak miałam rozwiercony ząb, to palcem zatykałam przy jedzeniu, koszmar, no ale jeść trzeba... Ja póki co jadę tylko na Ibupromie i jedna tabletka na dzień starcza, ale dzisiaj jadę do dentysty, bo ileż można z bólem żyć :wściekła/y:

Młoda mi się nawet wykaraskała, kataru już prawie w ogóle nie ma, cieszę się strasznie, bo u niej przeważnie katar przechodził w dwumiesięczny kaszel :baffled:

Mnie się jeszcze dobrze dzień nie zaczął, a jak pomyślę, ile mnie dziś czeka, to niech już się skończy :-(
Dentysta, skarbówka po odbiór zaświadczeń, egzamin, brrrrr!!!

A na dodatek wprowadzam dziś tą moją sierotkę do sali, a tam wszystkie dzieci z siateczkami z kasztanami :szok:
I leci do mnie ta moja bida z rączkami, że też chce, a przecież my nie mamy, bo nic nie powiedziała, że potrzebne (chociaż wczoraj na grzybach namiętnie zbierała żołędzie, ale nie mówiła, że to do przedszkola :cool:).
Więc wsiadłam w auto, objeździłam okoliczne dęby i kasztanowce i zawiozłam jej całą siateczkę :-D

Nulini to ja nawet jak zaslonie to nic nie da bo mam tak język okaleczony ze mówienie i picie to kłopot bo się wtedy język rusza :( ja mam iść w środę ale chyba już dziś pójdę do kogoś innego (ta moja tylko śr, czw i pt przyjmuje) a ja nie sądzę żebym mogła do środy wytrzymać jak znów nie będę spala w nocy to się wykończę bo w ciągu dnia nie mogę sobie odbić nawet bo też boli i nie da się po prostu!

Jeżyk u mnie w sumie też spokoj więc sio ode mnie wszystkie choróbska.
Nikson na szczęście miał jednorazową przygodę z wymiotami, Tymko ma chrypke, ale nic poza tym, a ja się trzymam całkiem zdrowo, ale jestem taka trefna, że przy katarze umieram jak chłop.
Przed ciążą ratowałam się zawsze grzańcem, a teraz niestety nic bym nie zdziałała.

Muszę pamiętać żeby ginowi powiedzieć o moich kłopotach ze snem.
Wczoraj (mimo wcześniejszej nieprzespanej nocy) strasznie długo męczyłam się żeby zasnąć.
Okno miałam uchylone, a czulam się jakby ktoś mi na klacie siedział i ciężko mi się oddychało.

reklama
Femme- ja też zawsze mówię, że ból zęba gorszy od porodu.

A ja od rana piorę pościel, jest śliczna pogoda to trzeba wyprac te wszystkie zarazki po chlopakach.
Do dentysty jadę na 14 z Kacprem, ale to do malowania. Natomiast muszę z nim koniecznie do ortodonty, niestety układ szczęki odziedziczył po mnie i ma za małą: ( pewnie aparat go nie ominie, też nosilam dwa lata. Byłam w tamtym roku to kazał przyjechać za rok. No to pojedziemy.

Do góry