reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Witam z rana.
Jak tam nocka u naszych chorowitków?
Zaraz odwoze dziecioki do p-kola, jadę na jakieś zakupy i byle do 19:00 :-)

reklama
Sprite pamietaj ze nerwy to zly doradca. Wiem xe latwo sie mowi, ale trzymam kciuki za poprawe

Ja zaraz znow zostane sama. Pozniej ok 13 przyjada dziadkowie Ł :-\ i znow milion pytan do

witam się
przez weekend nie wchodziłam wcale na bb, bo młody jelitówke miał ... myślałam że się szpitalem skończy (już widziałam siebie z brzuchem na jakiejś karimacie na podłodze brrrrrr).

Zaraz zabieram się za nadrabianie, ale widzę że same chorowitki u nas. Zdrówka dla wszystkich :*

Sprite jak nocka? Postaraj się chociaż nie denerwować...
mnie coś bardziej kaszle qrcze...ratuję się jedynie rutinoscorbinem, tantum verde i herbatą z miodem i cytryną...
Zimno na polku narazie, ale jest słoneczko więc pewnie znowu 25 stopni będzie przez dzień..

Miłego:)

sprte jak młodzież?? My podajemy ibuprom co 6h jeśli tempka nie spada, ale przy Tymkowej padaczce max temperatura na jaką moge pozwolić to 38 st ... a on zazwyczaj gorączkuje do 40 :szok:
Więc przy uporczywej temperaturze, naprzemiennie podaje ibuprom z paracetamolem (wychodzi mniej wiecej co 3.5 h dawka), ale czasami farmaceytuki g...o dają i wtedy ratuję sie okładami (chłodną tertę możemy dać na uda, wątrobę - ale tu trzeba uważać, żeby nie przeziębić, kark, na czoło staram się nie dawać żeby nie dobic zatok, na zgięcia łokciowe) ostateczna ostateczność to kąpiel, ale ja tu nigdy nie umiem temperatury wody dobrać (musi być o pół stopnia chłodniejsza niż ciało malucha i ewentualnie potem schładzamy jeszcze)

Tasia zdrówka dla małej i łączę się w rzygulinkowym bólu. u nas dobrze że ciepło to nadążyłam z praniem prześcieradeł, poszewek i poduszek i jakoś dalo rade dom wywietrzyć :p

Hej laski nie nadrabiam bo nadal mam zło ;(

Id czwartkowej nocy śpię około 1-1,5 h na noc moja spuchnięta morda to było nic z tym.vi teraz mam, wyglądam jakbym świnkę miała. O rozwiercony ząb cały czas język mi się ociera i jest cały pocięty od piątku wieczorem nic nie jem bo nie mogę przełknąć bo do tego język potrzebny a mój tak boli że aż jeść mi się odechciało :(
Przynajmniej angina prawie minęła kataru juz prawie nie mam i gardło juz nie boli (ale to dopiero dzisiejszy sukces)

Staram się jak najmniej łykać apapy ale max ile mogę wytrzymać to 8h wiec łykam trzy razy o 8 potem o 16 i o północy (ale wieczorem to jest już masakra i juz o 20.30 boli tak że chcę łykać ale zaciskam zęby i trzymam najdłużej ile mogę. Wiec u mnie wciąż zło :(

Żelka mam nadzieje że z synkiem juz lepiej!!

reklama
Kurcze dziewczyny ale Was wszystkie wzielo. U kazdej cos. Mam nadzieje ze te choroby nie sa przenoszone przez bb no u nas poki co wszyscy zdrowi i nie chcialabym zwby sie cos zmienilo.

Wszystkim duzo zdrowka!

Do góry