reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

femme, miałam raz taką akcję z Tosią - najpierw katar, później kaszel, oczywiście na wizytach wszystko czysto, ale "na wszelki" pediatra dała antybiotyk, a ponieważ Młodej się nieznacznie poprawiało, to antybiotyku nie dałam i po kilku dniach na RTG wyszło zapalenie płuc :confused: Zupełnie "bezobjawowe" :dry:

alecta, jak nocka? :-( Ja mam za miesiąc 40ste urodziny szwagra męża, już wiem, co się będzie działo, ale ciągle mam nadzieję, że impreza będzie podzielona - osobna dla "młodych" i osobna dla "starych", dzięki czemu nie będziemy się "bawić" z teściami :baffled:

A ja nie śpię od 6.40 i będę mieć zaje.biście długi dzień
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

Miłej niedzieli Mamusie ;-)

reklama
Femme później Ci wrzucę na wątek przepisowy mój sposób na krewetki ;-)

Miałam tragiczną nocke.
Najpierw Nikolka obudziła się z płaczem, że się źle czuje i w ostatniej chwili zdążyłam ją wystawić za łóżko żeby na podłogę zwymiotowała (dzięki za brak dywanów), ale i tak musiałam ją przebrać i zdjąć pościel z kołdry, bo oberwały rykoszetem, później to z podłogi posprzątać.
A kilka godzin później słyszę Ł jak się podnosi, ale ten na szczęście dotarł do kibelka.
I tak chyba ze 3 razy szedł.
No, ale nie było mi go ani trochę szkoda, sam się prosił.
Tymko w ciągu nocy kilka razy się budził na picie, a ja teraz najchętniej wsadziłabym sobie zapałki w oczy, bo Nikson już wstał w pełni sił.

Sprite moze jakies to jakies wirusowe skoro nie ma objawow innych. Ja bym jeszcze poczekala dzień na rozwoj wydarzen ale to jest taki pech ze jak sie ma.dziac to na wyjezdzie :/ my dlatego tez mamy zawsze wykupione dodatkowe ubezpieczenie.

Alecta widze ze wieczor miałyśmy podobny... my wrocilismy przed 23 od znajomych. Moj nawalony jak dzialo... szkoda gadac. A najgorsze ze on upierdliwy wtedy i ja usypiam Jasia a ten debil mi wlazil co chwile do pokoju zobaczyc co tam. Mialam ochotę wystawić go za drzwi. Dzisiaj bedzie zemsta sa sa sa. Umowilam sie z babcia na kawę do miasta i z siostra więc polazimy pewnir. A on z mlodym niech sie meczy. Poza tym juz mu zapowiedzialam wczoraj ze w nagrodę wygral caly tydz kladzenia mlodego wieczorem. Niech sie chłop pomeczy jak pic nie umie. No... obiad zrobie tylko zeby dziecko mialo co jesc

Femme pewnie wuesz jak to jest z kims mieszkac.... 1000pytan do. Co chwile o to samo. Jeszcze babcia Ł ostatnio mu powiedziala ze jakcbedziemy na swoim to bedzie przychodzic mu gotowac i prac i prasowac koszule. No myslalam ze padne!

Alecta wspolczuje nocki :-\ mam nadzieje ze u mlodej juz lepiej. Mnie o 1 obudzila kaska bo poszla gdzies ze swoim chlooakiem i nie wzieli kluczy od klatki i o 1 napieprzali w domofon. Tyle ze my wstawalismy o 7 a oni spia w najlepsze :-\ zabic ich tylko... i oczywiscie problemu nie widza,xzasneli od razu a ja sie meczylam pol nocy

Edit

Aaa wlasnie snilo mi sie ze urodzila sie malgosia ;-) no i bylismy juz w domku i Ł ciagle zje.bke dostawal bo dzidzia mala a tem ja za rece nosi, glowki nie trzymal. Pozniej zmienial jej pieluche i dal gryzaka by sie czyms zajela, wsadzila calego do buzi i co zwymiotowala... zelki! Misie haribo! No mysoalam ze go zabije jak to zobaczylam :p a ja ja karmilam piersia na podlodze :p takie tam dziwne ciazowe zajawki :p

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-) juz mam dość siedzenia w domu tym bardziej jak taka ładna pogoda za oknem :-/ Nina mnie od rana meczy buzia jej się zamknąć nie może a ja dzisiaj jak tykajaca bomba... :angry:

AGULQA na szczęście nie wiem jak to jest :p współczuję a z tą babcia to niezle haha tez bym padła :-D

ALECTA współczuję nocki :-/ biedna Nikola od czego tak wiesz?

NULINI no właśnie przy zapaleniu płuc ponoć tak często jest ze dopiero RTG wykazuje :-/

Femme ciesz sie! Ja wiedzialam ze mieszkanie z kims jest kiepskim pomyslem ale nie myslalam ze mozna sie az tak wpieprzac. Na szczescie jdstem juz na tym etapie ,ze jak to moja mama powiedziala "bardzo bezposrednio komunikuje moje ALE babci Ł". Po to ide na swoje ze moze przyjsc na kawe raz w tyg, usiasc wypic i isc, a nie przesiadywac u mnie i co gorsza rzadzic sie w moim mieszkaniu!!! Jesli jeszcze do niej nie dotarlo to szybko dotrze ;-)

Udanej niedzieli ciężaróweczki :-) dużo zdrówka
Mój m nie pijący,a jak już to raz do roku ale też nie zawsze-mój tato i teściu nadrabiają za niego :-p
Pogoda paskudna ,ja wyspana :-D

Hej. Nocka u mnie średnia. Widzę, że nie tylko ja nie najlepiej spałam. Jakieś paskudztwa siedzą w powietrzu. Aż jestem w szoku, że tylu ludzi jest chorych. W końcu pogoda nie była taka zła. Idę się położyć

reklama
Femme właśnie nie wiem od czego to.
Wydaje mi się, że to po paluszkach rybnych, bo sprzątając zauważyłam szczątki ;-)
Już jest na szczęście ok.
Nikson ma tak czasem, że w nocy ją na hafta zbierze, a później jest oki.
Ł ledwo żywy i twierdzi, że już nie pije.
Przypomniałam mu, że e październiku jego siostra przyjeżdża z mężem więc niech nie obiecuje i, że prędzej mi kut.s na czole wyrośnie.
Nawet mi się wkurzać na niego nie chce tylko się nabijam, że po wódce jest "wszechmocny".

Agulqa nieźle z babcią.
Mnie by chyba szlag trafił jakby mi ktoś tak ciągle gadał.

Do góry