reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

kasiekz, przejdę sie do apteki, tylko ciekawe, czy tu furagin jest też bez recepty, bo mąż chciał wczoraj kupić dla siebie jakieś tabsy na ten swój kaszel, które w pl mu pomagały jak miał taki atak i są dostępne bez recepty, a tu ma farmaceuta powiedział, że na ten lek trzeba mieć jakąś podwójną receptę, bo ten lek jest tutaj traktowany jak narkotyk :baffled::confused: i dupa.

femme, nie doczytałam, ale Nina tylko gorączkę miała i teraz zapalenie płuc nagle? :-(

Nulini, ale skoro Tosia miała katar i kaszel wcześniej, to jednak tak całkowicie bezobjawowe te Wasze zapalenie płuc (a przynajmniej jego początek) nie było.

gosiane, no niestety. rok temu młody w czarnogórze złapał bakteryjne zapalenie skóry. myślałam, że to ospa. nawet poprosiłam sis żeby przywiozła mi (tydzień bylismy w czarnogórze, a później tydzien w chorwacji, gdzie dojeżdżała sis z chłopakiem) leki na ospę. w końcu po przyjeździe do chorwacji podjechaliśmy do tego samego szpitala co wczoraj i okazało się, że to bakterie właśnie. młody dostał maść i wyleczyło się. ale też nie skorzystał z kąpieli w morzu i słonka, bo mogliśmy z nim tylko w cieniu być.

noc była lepsza. tylko raz musiałam podać nurofen. rano paracetamol, ale to i tak lepiej niż wczoraj (wczoraj przeciwgorączkowe trzeba było częściej podawać). zobaczymy jak w ciągu dnia. oby mu przeszło, bo szkoda wakacji. mi nie żal, bo na słońcu i tak nie siedzę a do morza nie wchodzę (boję się infekcji pochwy-po co mi kolejny stres). to był wyjazd dla młodego, a tu choroba :-(

miłego dnia, lepszego niż poprzednie. zdrówka dla Was!

reklama
Alecta na szczescie jest tak ze jzk czasem jej cos powiem to chodzi obrazona na mnie. Teraz nie chce mi sie wszczynac takich rozmow ale jak pojde do siebie to powiem i Ł i jego rodzinie ze przypominam ze to MOJE mieszkanie i moga przyjsc w gosci i nic poza tym ;-)

Uff nadrobiłam... wczoraj nas nie było, bo na badaniu krwi w 3mieście...

agulqa to ja wczoraj miałam dwa masakryczne sny, jeden że trafiłam do szpitala w zaczęłam krwawić a lekarz nie chciał mnie zbadać; drugi - wyjęłam sobie dziecko z brzucha, żeby zobaczyć jak wygląda (z ciekawości) a potem włożyłam z powrotem, zamknęłam na zamek błyskawiczny :szok: a ono biedne zaczęło płakać i musiałam znowu wyjąć i zdałam sobie sprawę co ja narobiłam, powinno jeszcze tyle siedzieć w środku a ja przez głupią ciekawość wszystko mu zaburzyłam. Okropne.

Wszystkim chorym życzę zdrowia!

AGULQA - no i dobrze ja jestem zdania że lepiej od razu prosto z mostu walnąć niż się czaić i później to wyjaśniać :sorry2:

SPRITE - tak my przez pierwsze 4 dni jakoś bez objawów tylko temperatura, później delikatny kaszel zaczął wychodzić doktor przepisała Ambrosol (bez recepty) i dzień później dopiero wykryła szmery i stwierdziła że to zapalenie płuc po kolejnych 2 dniach już się całkiem rozkręciło i tak oto mamy dwa antybiotyki ...a za pierwszym razem jak ją lekarz badał na pogotowiu bo to weekend był to podejrzewał właśnie jakieś wirusowe nikt nie myślał o zapaleniu płuc i ponoć dość sporo ostatnio takich przypadków

EMILCHEN - wow niezły sen :-p ale jak to mój dzisiaj zauważył "ty już wbrew pozorom niedługo rodzisz" :szok: więc spokojnie jeszcze trochę ;-)

A wczoraj przeżyłam szok koleżanka mi stanik dała bo miała za mały i stwierdziła że ja źle dobrane mam i wow :szok: jak ubrałam to zupełnie inna bajka wszystko ładnie ogarnięte i jak cycek od razu inaczej wygląda ja całe życie B albo C a wiecie jaki mi dała 75 F ! szok E by był idealny... po porodzie inwestuje w staniki ...

Femme ja dokladnie tak samo. Tym bardziej ze mieszkac blisko rodziny nie znaczy wspolnie z nia. Cenie sobie tez rady taty Ł w remoncie, bo sie zna. Ale mama Ł mowiac ze "chce zwbysmy kupili sobie te meble" juz mnie wkurza. Kilka razy delikatnie mowilam zw chce troche inacxej by to wygladalo a ona dalej swoje. Wiec w koncu jej powiedzialam zw jak bedzie u siebie remont robic to jej kupie skoro jej sie podobaja, ale u mnie takich nie bedzie. Temat sie skonczyl :-)
Co do stanikow to ja juz teraz kupilsm 85E... ale jak po porodzie schudne to pojde do salonu z dyplomowana brafitterka (tylko gdzie taki znalezc) i tez kupie. Chociaz i tsk widze roznice w tych stanikach z esotoq np a takie z rynku...

Ja zawsze miałam problem z dobraniem stanika.
Ostatnio kupiłam w Esotiq 75 G i na początku było ok, a teraz cyce mi się dosłownie wylewają.
Ile ja bym dała żeby to one mi zmalały do normalnych rozmiarów.

Witam.
My od rana na wyjazdach.
O 8 do kościoła potem odrazu na mecz(zaczął się sezon ligowy i do 19 października mamy co tydzień) Kacper jest napastnikiem, więc trochę bramek naszstrzelal. Ale widać było, że po chorobie, że to jeszcze nie jego forma. Potem do teściów na obiadek, a teraz odpoczywamy.

Dziewczyny jak Wasze zęby? Lepiej dziś choć trochę?

Alecta- mam nadzieje, że to jednorazowa akcja i wymioty już nie wrócą.

Sprite- i jak synek?

W ogóle to zdrowka dla chorowitkow.:)

reklama
Do góry