reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Hej, witam się i przesyłam Wam słoneczko, bo u nas pięknie! :laugh2:

Całe lato upały, zero deszczu (ja oczywiście umierałam tak się źle czułam w tej temperaturze) a tu ostatnio słyszę w tv jakiś komentarz, że lato nas nie rozpieszczało ;-) Wiem, że w innych rejonach bywało różnie ale u nas takiego lata już wieki nie było :sorry2:

Ale miałam dziś ciężką noc:-( obudził mnie przed 3 ból żołądka i nie mogłam spać do 6... już nie wiedziałam co ze sobą zrobić, a nie chciałam P budzić, bo on do pracy i wiecznie niewyspany chodzi. Na szczęście po jakimś czasie małe się obudziło i fikało to czułam, że nie jestem sama :-)
Najgorsze, że w nocy nachodzą mnie różne głupie myśli, jak wstaje rano to już mam inne podejście, ale w nocy koszmar.

bada m współczuję tych wymiotów po glukozie, a Ty zawsze tak miałaś czy wyjątkowo teraz? Ja mam za tydzień w czw i już się boję.
Nulini gratuluję udanej wizyty u dentysty :-D a co do zgrzytania ja chyba też czasem zgrzytam, ale nie wiem co z tym zrobić, myslę, że to może być czasowo od różnych napięć emocjonalnych, może teraz po powrocie do przedszkola i z czasem minie?

agulqa ja cały czas myślę nad tym, czy macierzyński pół roku czy rok:baffled: Bo u mnie wyjdzie duża różnica w kasie... Tym bardziej, że jak wrócę do pracy to dojdą dodatkowe pieniądze z umowy zlecenia a w szkole automatycznie należy mi się podwyżka, bo zdałam egzamin na mianowanego po 3 latach stażu.
a myślimy przede wszystkim o tym, żeby uzbierać na kolejną ciążę bo pisałam już, ile te 9 miesięcy nas kosztuje...:sorry: Za długo nie będziemy chcieli odwlekać starań bo w tym roku kończę 31 lat i nie uśmiecha mi się, żeby oprócz ryzyka związanego z chorobą doszło jakieś duże wynikające z wieku... zresztą znając nas to nie wiadomo kiedy uda się zajść w ogóle... Na pierwszą ciążę czekaliśmy 2,5 roku, druga była dojść szybko, a ta obecna po 1,5 roku...

reklama
Hej,

Ja dzisiaj całą noc tak kaszlałam i dyszałam że mąż mnie do lekarza zapisał i kazał iść. Nie miałam wcale ochoty iść bo mój rodzinny jest tragicznie beznadziejny a tu jakaś starsza babeczka mnie przyjęła, dała leki, jeszcze skierowanie na krew, mocz i krzywą dała:) a miałam i tak robić płatnie. Także zadowolona jestem bardzo, pierwszy raz od dawna heh.

Moja mama np. nie przyznaje się nikomu że my się przez neta poznaliśmy z mężem tak jakby to było nie wiadomo co w dzisiejszych czasach. Ja poznałam męża 8 listopada, pierwszy raz widzieliśmy się 3 tygodnie później, pod koniec stycznia mi się oświadczył i w czerwcu był ślub;) a po 9mc Hania;) a najlepsze że po pierwszym spotkaniu powiedziałam że wiecej się z nim nie spotkam bo brzydki itd;) a ja to taka wielka księżniczka byłam haha;) wcześnie 5 lat z gościem co się bi okazał ale to już chyba pisałam.

McPearl i jak znosisz obecność swojego ex w rodzinie?? Bo ja sobie tego nie wyobrażam, mam taką awersję do swojego ex...

Ostatnia edycja:
Emilchen- ale macierzynski masz liczony średnią razem z nadgodzinami. No chyba, że nie masz w ogóle nadgodzin.

Doggi- cieszę się i jak za pierwszym razem byłam zła ze muszę praktycznie tydzień na to poświecić tak teraz jestem naprawdę zadowolona, że są pod kontrolą.

Ostatnia edycja:
Zdrówka dziewczyny! Trzymajcie się bo przed nami jeszcze ta wstrętna w choróbska ubrana jesień i trochę zimy nim się maluchy urodzą.
Ewi, nie jest tak źle. Po prostu go unikam i pojąć nie mogę jak moja szwagierka mogła go sobie za męża wziąć. Nasz związek długi nie był bo po pierwsze ja miałam jeszcze złamane serce po starej miłości, a po drugie zauważyłam że to palant. To typ furiata, a kobieta ma być posłuszna i słuchać się męża. Sorry, nie mój typ...

Może wiecie gdzie kupić getry ciążowe ale nie takie typowo bawełniane tylko jak grubsze rajstopy bez stóp. Miałam z gatty przed ciążą ale są za małe a sklep gdzie kupiłam zlikwidowany.

Odnosnie zgrzytania zebami. Na kontroli dentystka zobaczyla poscierane zeby w jednym kierunku. Mowi ze zgrzytam podczas snu na tle nerwowym.Przezylam szok. Owszem mialam bole glowy, migreny. Zrobilam aparat - nakladka na dolne zeby na noc za 200zl. Po tygodniu juz widzialam jak ją pozdzieralam-aaaa uswiadomilam sobie ze faktycznie zgrzytam!

Owsiki mialam wiecznie w zerowce. Moja mama miala juz dosc. Widac je golym okiem. Zawsze w kupie. Przy owsicy nawet na majtkach. Swedzi odbyt zawsze. Jeszcze sie nie spotkalam zeby ktos w kupie nie widzial bialych ruchomych nitek przy owsikach. Nigdy nie zgrzytalam. Lek zawsze dzialal az za pare miesiecy znowu przynioslam. Dopiero w podstawowce minelo. Chyba jakies dziecko nas tam zarazalo. Za to sasiadki dziecko zgrzytalo. Dopiero w trzecim kale wyszla glisda ludzka. Po leku minelo i nie wrocilo.

Ostatnia edycja:
McPearl ja swojego byłego można powiedzieć, że mam w rodzinie i się zastanawiam jaką ja debilką musiałam być żeby z nim 1,5 roku się spotykać.
Na szczęście po przeprowadzce rzadko go widuje.

Jeżyk ja nie wiem jak to jest z tym macierzyńskim, ale moja koleżanka pracuje e urzędzie Marszałkowskim i na L4 miała wszystkie nagrody i premie wliczone, a teraz na macierzyńskim ma właśnie 80% i mówiła, że wyszło jej około 600 zł mniej niż na zwolnieniu.

Ewi mój mąż z wyglądu to zupełnie nie mój typ.
Mi zawsze podobali się szczupli wysocy faceci, ciemne włosy i oczy, a wyszłam za lekko łysiejącego już, z brzuszkiem, jasnymi oczami u 175 cm wzrostu hehe.
No, ale mimo tego, że czasem mnie strasznie wkurza to bym go nie zamieniła.
O właśnie przyszedł i pyta "co geju siedzisz i nic się nie odzywasz ".
I jak takiego nie kochać :p

U mnie dziś na obiad krem z dyni - w końcu na rynku dorwałam niezłą sztukę :-D

elekta ja już kilka lat się zastanawiam co jaw swoim ex widziałam??? i jaka ślepa byłam... Przystojny był nie można mu tego zarzucić ale zachowanie tragedia w porównaniu z moim mężem. Mój też w ogóle nie mój typ heh, każdy jak go pozna mówi "Ale groźnie wygląda" a to taki miły, grzeczny, opanowany facet heh;)

reklama
Jeżyk ja wiem, ale teoretycznie średnia dochodu to średnia, a w urzędzie to tak samo jak w szkole posada państwowa.
Emilchen z tego co kojarzę to możesz iść na rok, a w międzyczasie możesz chyba skrócić do 6 miesięcy i wtedy dostajesz wyrównanie.

Do góry