reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Doggi dziękuje za pocieszenie :happy:

U mnie też trochę za duża ta różnica między dziećmi,bo teraz fajnie ale jak okruszek będzie szedł do szkoły,komuni to Antoś matura i studia i najlepiej teraz też była by dwójka,żeby miały siebie tak jak chłopcy ,ale na czwarte dziecko się już nie zdecyduje

reklama
dzięki dziewczyny za otuchę :)
w sumie jak teraz opisujecie swoje kolejne dolegliwości, to i ja 2 razy wstałam o 6 na siku ;p i wczoraj na faktach się popłakałam, tak bez powodu :)
to moja pierwsza ciąża, więc czasem mogę zadawać dziwne pytania :) większość z Was już przynajmniej raz przez to przechodziła :)

a co do zakupów, o których już piszecie, ja nawet o nich nie myślę, stwierdziłam, ze będę kupowała dopiero jesienią :ppp jak już może pójdę na zwolnienie :) choć może poczuję TO wcześniej, jak już zacznę mieć brzuszek :)

szefowi planowałam powiedzieć niedługo, ale po dzisiejszej feralnej wizycie u gina stwierdziłam, ze poczekam jednak do momentu aż zaczniemy słyszeć bicie serduszka Kropka :) myślę, ze będzie zszokowany, szczególnie, że pracuję tu od pół roku ;)

Doggi, nie posądzaj mnie o takie zachowania;)

Kurcze, ale poważnie, pamiętam, jak wynosiliśmy tą kołyskę, bo Fi już się ledwo mieścił. Poryczałam się strasznie, zresztą jak na każdej zmianie w życiu mojego syna. A teraz znów ją przyniosę i znów wyciągnę malutkie kołyskowe pościele;) Jedna w osiołki uszyta z tego co mi zostało po dużej filipiej pościeli;) Aż się wzruszyłam;)

Filipiamama haha wiem, taki żarcik nie mogłam się powstrzymać ;)

Tez mam kołyske, jak tesciowa dowiedziała się ze będzie babcią po raz pierwszy od razu pobiegła do stolarza i kazała zrobić kołyske specjalnie dla berbeciowej (jest tak piękna ze nie umiem jej opisać jak ja odkopie kiedyś zrobię fotkę i wam pokaże bo prezent najpiękniejszy)

Feralna, pisałam juz o tym na wątku z wizytami, bo kobieta do której poszłam stwierdziła, ze na usg jest jeszcze za wcześnie, bo w sumie to jeszcze nie wiadomo co sie moze wydarzyc (!!!), usg zrobiła mi dopiero po prośbach, oczywiście z łaską, bez wyjaśnień i opisów, nie podając "wieku" Kropka :(
oczywiście o badanie na cytomegalie tez musiałam prosić :( więc generalnie już nigdy ta, nie pojdę, a dodam, że wizyta była z abonamentu [prywatnego, nie z nfz i oczywiście wszystkie badania mam zawarte w tym abonamencie...
poza tym znalazła torbiel na jajniku, podobno tak czasem jest w ciąży, ze hormony tak działają :(

Gabi moją opinię na tematykę pani doktor znasz :) szukaj kogoś bardziej kompetentnego, ciążowy nie choroba ale nie można tak o zbywac matek bo "za wcześnie i wszystko może się zdarzyć"

reklama
Dżizas mój mąż jest gUpkiem!!! On mnie rozwala na łopatki wiecie ci zrobił? Przyłazi do mnie i mówi "to słuchaj tak mnie naszło jak ty jesteś w ciąży to musze zacząć cie bić!" i zaczyna mnie "bić" a ja Zaczynam się śmiać i mówię "Tomek Ułomek teraz to ty powinieneś PRZESTAC mnie bić " a on mówi "nieee musze cie bić żeby cię przygotować na ból porodowy" Hahahahahahahahahahahahaha nie mam siły, i jak takiego nie bić?! :)

Do góry