reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Tina polecam krem dexeryl,nie uczulająca-ja stosowałam ją nawet moim dzieciom(do kupienia w aptekach-cena ok.12zł chyba byłą)

reklama
Inomama no niektore pija czy pozwlaja czy nie :/:/
I to wcale nie male ilosci nie.zdajac sobie sprawy ze nawet jak jej sie uda I dziecko sie zdrowe urodzi to jej wnuk moze byc chory... Niestety to idzie nawet do 5 pokolenia.

A co do synka jest juz lepiej, ale dzis jak na zlosc scieli trawe pod naszymi oknami, a my na parterze mieszkamy...
Nie uzywam zadnych masci, tylko ma syrop pewnie wapno ale z czyms nawet nie czytalam, wiem ze tutaj uzywaja na uczulenia, pouchlizny I plamy tez po tym znikaja. Jedyne co to tam gdzie mial takie duze plamy to mu takie jakby zylki zostaja, zaczerwieniania..sama nie wiem co to.
Dzis go m obserwuje bo ja juz w autobusie do glasgow na samolot I do pl. Wracam w srode rano.
a do przedszkola mi go nie przyjeli bo przyszlam I dalam zastrzyk babce zeby dali w razie jakby mial problem.z oddechem, powiedziala ze na kazde dziecko z taka powazna alergia musza miec oddzielne treningi... Tak wiec moze pojdzie w srode jak jutro beda mialy trening :/
Najwazniejsze ze sie szkola I wiem ze daje dziecko w dobre rece.

Katherinne no nawet do 5 pokolenia sie dziedziczy... zadko ale jednak..
No ja bede siebkompac, jedziemy na wakacje do francji ;-)
Ale ja z tych co problemow.intymnych nie maja, w 2 ciazach chodzilam na basen I nic mi nie bylo. Ale to kazda indywidualnie :-)
Moja mama mi sie nie przyznala do palenia cboc ja uwazam ze palila I ze to spowodowalo wczesniejszy porod, przez co mialam 7 operacji na biodra I mam skolioze bioder..ciezkie zycie przez to , ale dam rade.
Zreszta pamietam jak w domu rodzice jarali jak smoki ze w dymie siedzielismy... Kto wie czy przez to moje dzieci nie maja astmy...i alergii... Zreszta ja lekka astme mam, ale nie musze nic brac, kiedy cos bralam ale tu mi sie dobrze oddycha.

Pegas az sama zapytam gina, ale ja to pewnie nie wytrzymam I kilka razy doopke zamocze :p
A co do basenow to wskazane.

Fifka ja jeszcze jestem w stanie pojac jak kobieta wpadla I nie wiedziala o ciazy I w tym czasie palila, ale np. Jak sie stara o dziecko rok I pali fajke za fajka ? Nie wiem moze ja inna jestem.
Moze to co przezylam przez wczesny porod sprowadza mnie do takiego nastawienia. Ale wiem ze papierosow nie tkne nigdy w zyciu, alkoholu tez nie pije, taka wszystko anty jestem :p hehe

Anisen to dobra sasiadka :p haha nie ktorzy ludzie nie mysla I trzeba im to przyznac. Jak chce karmic to niech idzie do parku.

Anbas ja tez wlasnie dzis zaczelam kichac jak trawe skosili I jeszcze swedzenie gardla.
A synkiem lepiej , dzikuje.

Katherinne to tak jak z moimi rodziacami, moja mama mieszka u mnie I sie czuje jakbym dziecko miala, caly dzien przed kompem I tv. a sasiadow nie zazdroszcze.

Pegas bo niestety kobieta w ciazy jest narazona na uciski. Powinnas co pol godziny wstac I sie wyprostowac, przejsc kawalek I usiasc spowrotem.
To powinno pomoc.

Milka emilka witaj :-) jak mialas juz dwie infekcje to zapytaj gina jak z tym basenem.

Inomama ano ja sie tak zle czuje w kazdych ciuchiach.
Kupilam sibie spodnie ciazowe, ale za duze I mi spadaja, wiecej mamy nie poslucham.
Bo ten materia na brzuch jest tak wielki ze na cycki moge go zalozyc.
No I zwijam go w pol. Ale z doopska mi spadaja :/
Bede musiala jeszcze jakies zakupic. Ehh

Ogolnie dzis od tego siedzenia w autobusie gazy mi sie nazbieraly. Wogle brzuch mi wywalilo kilka dni temu chyba.
Mysle ze w 3 ciazy szybciej wyskakuje brzusio. No nic bede mama xxl :p hehe

Tina witaj :-) ja mam problem z syfkami, choc teraz juz jest ich mniej, ale bylo to uciazliwe, a co do kremow to nie doradze bo ja uzysam jeden z artistry ale czy mozna orz azp nie wiem :-)

Dobra zmykam bo baterie w tel. Wyczerpie zanim na lotnisko dojade.

dzień dobry!

właśnie wysłuchałam w tv, że mozna w ciaży pić...po cholerę takie bzdury gadają? teraz te, co sobie pozwalały na kieliszek, będą sięgały po 3, a co!

mojej siostrze lekarz powiedział, że jak raz na jakiś czas shandy wypije to jej się nic nie stanie, a że dziecku do 7 tygodnia nie zaszkodzi. na szczęście jej organizm jej nawet na to nie pozwalał, więc nie próbowała ;). a i u mnie tak było, szybko mnie od niego odrzuciło, więc jak na razie, póki chwalić się ciążą nie chcę to migam się od propozycji ;)

Witam i ja nową styczniową mame w naszym gronie :) Coraz wiecej nas :-)

_Hope to nie masz wyjscia jak tak Cie na fasolke wzielo, trzeba zakupic:) Ja zjadłam dzis mega ilość i juz wiem na czym bedę "jechać " jutro :)

Inomama ja mam tak ze niechce mi sie o siebie zadbac jakos tak jak przed ciążą . Wczesniej wstawałam rano i idąc z dzieckiem do przedszkola juz byłam podmalowana, ogarniałam włosy i lubiłam o siebie zadbać ;-) Za to teraz nie mam na to siły i chęci:) Pomaluje sie sporadycznie , włosy zazwyczaj związane bo nie mam checi ich układać . Taki ze mnie leń :szok: Mobilizuje sie już jakiś czas by to zmienić i myśle, ze jak mdłości tak na 100% odpuszcza , a wróci super samopoczucie to troszke o siebie zadbam a w ciuchach jak dotąd czuje sie normalnie , ale w spodniach juz nie tak wygodnie.

Cześć :) U nas leje chyba całą noc - ale za to jak cudnie mi się dzisiaj spało, już dawno się tak nie wyspałam :)

Nie idę jednak na ten pogrzeb, ale przemyślałam i żeby nie mieć wyrzutów sumienia (bo to jednak bliska rodzina) to wymyśliłam, że urwę się z pracy w środę, zgarnę wszystkie dzieciaki mojej siostry i kuzynki (te co pojadą na ten pogrzeb), i przywiozę do siebie do domu. Tak, że na ten czas dzieciaki będą mieć opiekę a ja nie będę mieć wyrzutów sumienia :) W domu będę mieć szał pał, ale trudno :) O, tak sobie wymyśliłam.

Co do sąsiadów to nie mam :-) ani jednego - bardzo szczęśliwa jestem z tego powodu. Wychodzę z domu i gdzie sięgnę wzrokiem, to ani jednego domu, z jednej strony las, z drugiej łąki i rzeka :) Teraz się buduję też na uboczu, w tej samej miejscowości tylko na drugim końcu, no i widać jeden dom, ale już sobie zasadziłam drzewka, żeby mi go zasłaniały. Przyznaję się, że czasem wychodzę sobie z kawką (no teraz już mniej :) ) rano przed dom - mam taki stół z parasolem w ogrodzie - w samych majtkach i koszulce :-) ale nikt mi tu nie zagląda :-), no chyba, że czasem jakiś zbłąkany wędkarz :-)

inomama, ja się czuje dokładnie tak samo, we wszystkim mi źle i co najgorsze mam wrażenie, że wyglądam jakoś tak śmiesznie we wszystkim :baffled:

Muszę się do pracy zbierać ... później się odezwę, bo dzisiaj szalony dzień mam :tak:

Dziewczyny dzięki:)
Ja raczej nie wytrzymam bez kąpieli, ale na pewno przeprowadze research na temat wody i jej czyszczenia;)
Wiecie co, żyłam w takim dziwnym przekonaniu, że brzuszek to się powinno mieć w 5-6 miesiącu. Absolutnie nie zaglądałam do sklepów ciążowych, bo twierdziłam, że to jeszcze nie mój etap i.t.p.... kupiłam parę luźnych bluzek, dłuższych i ogólnie rzecz biorą stawiałam na swoją tendencję do tycia, mimo że się nie obżeram nic a nic.
Zauważyłam, że w spodniach mimo, że jak stoję luźno zapiętych siedzieć dłużej się nie da. I stało się...
Kupiłam wczoraj gacie ciążowe, jeasny i krótkie spodenki. Zamówiłam na allegro leginsy...
Jest cudownie:D Ca za komfort!:)
Akuku - dobrze, że masz w zanadrzu, to jest nieocenione:)

Ansbas - ja w tym roku kicham na potęge. Nie miałam żadnych alergii przez ostatnie lata, przez ostatnie tygodnia nie mogłam spać z oknem otwartym (mieszkam na parterze), najgorzej rano i w swoim mieszkaniu, obstawiam okoliczną roślinność. Nie bardzo to rozumiem. Lekarz mi mówił, że nawet jak ktoś ma alergie to w ciąży przebiega ona zwykle o mniejszych objawach lub żadnych, bo organizm sam produkuje spore dawki sterydów. Skąd to świństwo się przyplątało?

delewarre- zazdroszcze :D:D

Akuku - rany, medal za post-gigant:) bezpiecznej podróży!

Blanka, Delewarre - no ja tak samo właśnie! zaniedbuję się jakoś...zresztą co bym nie założyła i czy umalowana czy nie i tak do bani. To chyba taki okres, że brzuch jest już, więc wcześniejsze ubrania nie pasują a worków pokutnych nosić się jeszcze nie chce. A na hasło "luźniejsze bluzki" spazmów dostaję...

dzień dobry tak w ogóle:) w szlafroku i z maseczką na twarzy mówię Wam:)

reklama
U mnie jeszcze nic się nie pojawia:(:( więc bez problemu mieszczę się w swoje ubrania...narazie mama mi zakupila spodnice jeansową z pasem ciązowym, ale narazie nawet od niej jej nie biorę...bo po co...:pmysle ze jeszcze moze z miesiąc będę używać swoich ubran:)

U nas wczoraj od 20 byla awaria prądu...nie bylo w polowie miasta...wlaczyli dopiero kolo polnocy:pwiec wieczor przy swieczkach:)

Do góry