reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Ikasia to tak romantycznie mieliście:)
ja tez nadeal wkłądam swoje ubrania ale takie luźniejsze wersje, bo do obcisłych jeansów już sie nie wciskam bo brzuch wycieka:) i myśle ze to nie efekt ciąży tylko stałego podjadania, zwłaszcza wieczorami i z samego rana to mnie tak ssie w brzuchu, a największego smaka to mam na zupy i to niestety takie z proszku. od czasu do czasu sobie pozwalam, a pamietam ze w poprzedniej ciąży to męczyłam wszystkich w domu przygotowywanymi hamburgerami, wowczas przybralam 12kg mam nadzieje ze teraz bedzei podobnie

reklama
Heeeej! :)

Dziewczynki trzymać kciuki za dzisiejszą wizytę :-)
Wczoraj spędziłam cały dzien w pracy, a na dodatek jeszcze mi się ona śniła tak, że nic nie odpoczęłam sobie :cool:

lkasia - u mnie też jeszcze nic się nie pojawia. Tzn brzuszek niby lekko coś tam drgnął do przodu, ale to jeszcze nie na tyle, żeby ktoś to zauważył, a o większych ciuchach jeszcze nie ma mowy. A chciałabym już :)

aniia00 - kciuki trzymam, i czekam na relację po wizycie :)

Dzień dobry tak w ogóle! :) Ja dziś od rana zajadam się ananasami, o dziwo udało się dorwać tanie w warzywniku osiedlowym i są pyszne! Zaczęłam wczoraj pisać sobie co trzeba nam skompletować, taką wyprawkę dla Dzidzi :) Trochę tego jest, ale powolutku zaczynamy wszystko kompletować. Słyszałam opinie, że to za wcześnie, ale na co czekać? Dzisiaj chyba kupię jakiś kocyk albo rożek :) Tak mnie nosi, żeby już Dzidzi kupować :) Miłego dnia!

Cześć dziewczyny :)
ja chyba tutaj głupieje w tej samotności mój poszedł do pracy ja się jeszze położyłam spaćku i nagle z tyłu głowy tak: "jestem... a co tam słychać" zerwałam się jak z procy nic nie włączone kto to gada ?? Nie wiem ...wzięłam ipada i teraz taka oszołomiona z pomiętą skórą jak nigdy siedze na łóżku i czuję się jak wariat :eek:

Temat ciuszki widze Ja siedze w domu ciągle raz w tygodniu gdzieś wychodzimy wiec nie kupuje ciuchów ciążowych jeszcze ale w sumie swoją drogą to chyba nie musze bo we wszystko wchodzę nic nieuwiera nie ciśnie :) i nic mi się nie chce nogi gole już tydzień, sprzątam, piorę, gotuje, 2 godz.przed powrotem mojego z pracy a kiedyś od rana się krzątałam bo lubię to ale ostatnio aż mi siebie jest żal...:sorry2::sorry2:

Aniia00 ​trzymam kciuki :)

Witajcie. ja dzis dopiero na 13 do pracy ale za to do 18 :(. Jutro na 7. 30 do 15 ( i nie iwem co będę robić tyle czasu bo uczniowie już nie przyjda, bo dziś klasyfikacja) , w czwartek mamy plenarkę a w piątek zakończenie roku. I koniec. ale ja sie cieszę. jeszcze tylko 3 dni :))) bo piątku już nie liczę.
a potem zostanie tylko czekać do 10 na wizytę :))
No i jeszcze musimy zrobić kurs przedmałżenski ale moze jakoś damy radę ;) idziemy z dziećmi w tą niedizele i zobaczymy co nam powiedzą ;)

Hej kobietki...ledwo za Wami nadazylam :)
Ja mam tyle roboty w pracy osatatnio ze nie wiem w co rece wlozyc a szef jak na zlosc tylko donosi i donosi :( a je niestety jestem w biurze sama wiec jesli nie ja...to nikt nie zrobi - taki szef..."dwie lewe" ma :-)
Anisen jak jak Ci zazdroszcze tego konca roku i urlopu :) Ja musze jeszcze poczekac do 20-tego :(
Inomama - wim co czujesz z tym wygladem...mam to samo. Wygladam i czuje sie okropnie :( ciuchy ubieram juz tylko te luzniejsze. Cale szczescie zostawilam troche z zeszlego roku - bo jak sie odchudzalam od wakacji zeszlego roku to mi zeszlo 10kg- ale teraz juz nadrabiam :) Moze wagowo nie jest jakos tragicznie bo +2 ale za to objetosciowo masakra!!! Czuje sie taka "napompowana" NIe wiem czy to woda w organizmie czy co...No bo chyba nie sam tlusz (mam nadzieje :)))
I oczywiscie witam serdecznie wszystkie nowe dziewczyny :)

dziewczyny jak to jest z tą glukozą?czy musi być rozrobiona w ciepłej wodzie(u nas tak podają...:eek:)

ja czegos nie kumam mialam robione badania teraz i glukoze tez sprawdzali ale bez obiązenia, czyli ze nie pilam tej glukozy rozmieszanej, to chyba jest w pozniejszym etapie ciąży, ja przynajmniej tak mialam w pierwszej ciąży, u was jest jakos inaczej?

reklama
w pierwszym trymestrze badanie stęzenia glukozy na czczo, w drugim obciązenie najpierw mniejsze potem obciązenie większe. ale czasem jak to 2 ciąza to od razu dają to większe obciązenie ( ta tak miałam za drugim razem). Dlatego miałam to już 3 razy ;)

Do góry