reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ikasia to tak romantycznie mieliście:)
ja tez nadeal wkłądam swoje ubrania ale takie luźniejsze wersje, bo do obcisłych jeansów już sie nie wciskam bo brzuch wycieka:) i myśle ze to nie efekt ciąży tylko stałego podjadania, zwłaszcza wieczorami i z samego rana to mnie tak ssie w brzuchu, a największego smaka to mam na zupy i to niestety takie z proszku. od czasu do czasu sobie pozwalam, a pamietam ze w poprzedniej ciąży to męczyłam wszystkich w domu przygotowywanymi hamburgerami, wowczas przybralam 12kg mam nadzieje ze teraz bedzei podobnie

reklama
Heeeej! :)

Dziewczynki trzymać kciuki za dzisiejszą wizytę :-)
Wczoraj spędziłam cały dzien w pracy, a na dodatek jeszcze mi się ona śniła tak, że nic nie odpoczęłam sobie :cool:

lkasia - u mnie też jeszcze nic się nie pojawia. Tzn brzuszek niby lekko coś tam drgnął do przodu, ale to jeszcze nie na tyle, żeby ktoś to zauważył, a o większych ciuchach jeszcze nie ma mowy. A chciałabym już :)

aniia00 - kciuki trzymam, i czekam na relację po wizycie :)

Dzień dobry tak w ogóle! :) Ja dziś od rana zajadam się ananasami, o dziwo udało się dorwać tanie w warzywniku osiedlowym i są pyszne! Zaczęłam wczoraj pisać sobie co trzeba nam skompletować, taką wyprawkę dla Dzidzi :) Trochę tego jest, ale powolutku zaczynamy wszystko kompletować. Słyszałam opinie, że to za wcześnie, ale na co czekać? Dzisiaj chyba kupię jakiś kocyk albo rożek :) Tak mnie nosi, żeby już Dzidzi kupować :) Miłego dnia!

Cześć dziewczyny :)
ja chyba tutaj głupieje w tej samotności mój poszedł do pracy ja się jeszze położyłam spaćku i nagle z tyłu głowy tak: "jestem... a co tam słychać" zerwałam się jak z procy nic nie włączone kto to gada ?? Nie wiem ...wzięłam ipada i teraz taka oszołomiona z pomiętą skórą jak nigdy siedze na łóżku i czuję się jak wariat :eek:

Temat ciuszki widze Ja siedze w domu ciągle raz w tygodniu gdzieś wychodzimy wiec nie kupuje ciuchów ciążowych jeszcze ale w sumie swoją drogą to chyba nie musze bo we wszystko wchodzę nic nieuwiera nie ciśnie :) i nic mi się nie chce nogi gole już tydzień, sprzątam, piorę, gotuje, 2 godz.przed powrotem mojego z pracy a kiedyś od rana się krzątałam bo lubię to ale ostatnio aż mi siebie jest żal...:sorry2::sorry2:

Aniia00 ​trzymam kciuki :)

Witajcie. ja dzis dopiero na 13 do pracy ale za to do 18 :(. Jutro na 7. 30 do 15 ( i nie iwem co będę robić tyle czasu bo uczniowie już nie przyjda, bo dziś klasyfikacja) , w czwartek mamy plenarkę a w piątek zakończenie roku. I koniec. ale ja sie cieszę. jeszcze tylko 3 dni :))) bo piątku już nie liczę.
a potem zostanie tylko czekać do 10 na wizytę :))
No i jeszcze musimy zrobić kurs przedmałżenski ale moze jakoś damy radę ;) idziemy z dziećmi w tą niedizele i zobaczymy co nam powiedzą ;)

Hej kobietki...ledwo za Wami nadazylam :)
Ja mam tyle roboty w pracy osatatnio ze nie wiem w co rece wlozyc a szef jak na zlosc tylko donosi i donosi :( a je niestety jestem w biurze sama wiec jesli nie ja...to nikt nie zrobi - taki szef..."dwie lewe" ma :-)
Anisen jak jak Ci zazdroszcze tego konca roku i urlopu :) Ja musze jeszcze poczekac do 20-tego :(
Inomama - wim co czujesz z tym wygladem...mam to samo. Wygladam i czuje sie okropnie :( ciuchy ubieram juz tylko te luzniejsze. Cale szczescie zostawilam troche z zeszlego roku - bo jak sie odchudzalam od wakacji zeszlego roku to mi zeszlo 10kg- ale teraz juz nadrabiam :) Moze wagowo nie jest jakos tragicznie bo +2 ale za to objetosciowo masakra!!! Czuje sie taka "napompowana" NIe wiem czy to woda w organizmie czy co...No bo chyba nie sam tlusz (mam nadzieje :)))
I oczywiscie witam serdecznie wszystkie nowe dziewczyny :)

dziewczyny jak to jest z tą glukozą?czy musi być rozrobiona w ciepłej wodzie(u nas tak podają...:eek:)

ja czegos nie kumam mialam robione badania teraz i glukoze tez sprawdzali ale bez obiązenia, czyli ze nie pilam tej glukozy rozmieszanej, to chyba jest w pozniejszym etapie ciąży, ja przynajmniej tak mialam w pierwszej ciąży, u was jest jakos inaczej?

reklama
w pierwszym trymestrze badanie stęzenia glukozy na czczo, w drugim obciązenie najpierw mniejsze potem obciązenie większe. ale czasem jak to 2 ciąza to od razu dają to większe obciązenie ( ta tak miałam za drugim razem). Dlatego miałam to już 3 razy ;)

Do góry