reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

cześć kobietki:)
rozumiem, że ten wątek, to takie pogaduchy? i można o wszystkim?

pozdrawiam znad obiadu (trzeciego już dziś...)

reklama
hej! byłam u ginekologa... niestety nie było słychać bicia serca :-( Lekarz stwierdził że wygląda mu to na wczesną ciążę i być może zaszła w ciąże nie w dni płodne tylko później! W każdym bądź razie kolejną wizytę mam 11 czerwca i wtedy wszystko powinno się wyjaśnić... Jestem przerażona, bo już jedną ciążę miałam martwą... :-( ehhh... nie będę się często odzywać do Was bo nie chcę się nakręcać! Buziaki Mamuśki

hej! byłam u ginekologa... niestety nie było słychać bicia serca :-( Lekarz stwierdził że wygląda mu to na wczesną ciążę i być może zaszła w ciąże nie w dni płodne tylko później! W każdym bądź razie kolejną wizytę mam 11 czerwca i wtedy wszystko powinno się wyjaśnić... Jestem przerażona, bo już jedną ciążę miałam martwą... :-( ehhh... nie będę się często odzywać do Was bo nie chcę się nakręcać! Buziaki Mamuśki
agatkaT - pewnie to Cie teraz nie pocieszy za mocno ale ja mialam dokladnie taka sama sytuacje... Na moim suwaczku pisze ze mam dzis 8+3 ale tak naprawde to wg OM jest juz 9+4!!!. Tak ze spokojnie. Musisz dac dzidzi czas... ja na pierwszej wizycie bylam dokladnie 6 tyg i 5 dni od OM a lekarz z zupelnym spokojem powiedzial ze ciaza tyle nie ma tylko wlasnie 5+4 bo na to wskazuja wszystkie pomiary i kazal przyjsc za dwa tyg... Kolejana wizyta potwierdzila tylko ze ciaza byla mlodsza bo i dzidzio, mial mniejsze wymiary.
Tylko sie za bardzo nie denerwuj. Wiem ze latwo mowic ale nerwy w niczym nie pomoga.
A twoje miesiaczki byly zawsze regularne co 28 dni? A zreszta nawegt jesli tak, to zawsze moze sie zdarzyc tak ze akurat teraz owulka byla pozniej...
Ja np. zaszlam w ciaze w 22-23dc! Glowa do gory!!! :)

agatkaT anbas w kwestii poznych owulacji nie jest wyjatkiem, ja tez mam zwykle pozne owulacje i zaszlam w ciąże tą i 2 poprzednie (niestety jedna nieudana) tylko dzieki lekarce ktora zaczela mi monitorowac cykl, bo poprzednio przez kilka lat bralam leki na poprawe owulacji a pozniej za szybko dostawalam duphaston ktory uniemozliwial aby do niej doszlo. u mnie tym razem usg wkazuje na 7 tydzien i 4 dzien, wg, moich obliczen jest to conajmniej o tydzien młodsza ciąża a wg ostatniej miesiaczki to 9 tydzień ciąży i bądź tu mądra, tyle że moje owulacje są właśnie ok 20 dnia cyklu, tak że niczym się teraz nie przejmuj bo ciąża może być dużo młodsza i serduszka po prostu może jeszcze nie byc widać. a na twoim miejscu zrobilabym sobie dla lepszego samopoczucia beta hcg np jutro i w pniedzialek powtorzyla zeby sprawdzic jak przyrasta. ja tak sprawdzalam na poczatku tej ciąży aby się upewnić że tym razem ciąża prawidłowo się rozwija. glowa do gory bedzie dobrze

agatkaT nie przejmuj się. Może tak być, że jeszcze nie słychać. Tak na prawdę zajść w ciążę można w różnych momentach. Ja np pierwszy raz zaszłam w ciążę w 26(!) dniu cyklu... więc rzeczywiście ta ciąża może być młodsza niż z OM.
Trzymam kciuki :)

witam sie i ja
ja dalej zdychsm.od jutra wyciagam spodnie ciazowe..bo juz w te z przed ciazy sie nie mieszcze :)
martwi mnie moj brzuch.macica mi sie chyba stawia :( a wiz. dopiero 17.06 ;(

Anna2101 jeśli rzeczywiście czujesz że macica się stawia weź przez 1-2 dni Asmag forte 3x2 tabletki.

Witam wszystkie nowe dziewczyny!

Agatka T nie martw się, moja koleżanka jak leżałam teraz w szpitalu podzieliła się ze mną swoją historią. Jak zaszła w ciążę, poszła na usg, lekarz ciąży nie stwierdził, kazał przyjść za tydzień. Po tygodniu poszła na kolejne i nic, lekarz powiedział że jajo jest puste i dał skierowanie na zabieg. Koleżanka nie traciła nadziei, wręcz była pewna tej ciąży. Rozmawiała sama ze sobą, ile maluch ma urosnąć i że ma przestać się chować. Poszła do innego lekarza i on postawił taką samą diagnozę. Całą drogę z domu do szpitala przepłakała. Na szczęście przed zabiegiem powtórzono USG i maluch się pokazał! Dlatego nie ma co się denerwować, wiele razy słyszy się że ciąża pokazuje się parę dni później. Trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze!

Witajcie!
Tak strasznie Wam zazdroszczę! Jestem mamą styczniowej Alicji i z łezką w oku wspominam jak to było rok temu.. chociaż tych chwil które są teraz nie zamieniłabym za nic w świecie!!! dużo zdrówka dla was i maleństw :):):)
A jakbyście miały minutkę wolną to poproszę o głosiki :) moje cudo ma już 4,5 miesiąca :)
https://www.bebiklub.pl/home/konkursy/mamy-zmiany/galeria/entry/1876

Witam wszystkie styczniowe mamusie :) ja również mam termin na 04 stycznia. Byłam juz na pierwszej wizycie i widziałam bijące serduszko kolejna wizytę mam 04.06 i już nie moge sie doczekać, chciała bym wiedzieć czy wszystko jest ok. Pozdrawiam Was dziewczyny :)

reklama
ineczka, witaj :)

agatka, jakoś dotrzymasz do tego 11 czerwca, a wierzę, że serducho już będzie:tak: Ja też się boję co zobaczę na usg, a wizytę mam w poniedziałek.

Dzisiaj wstałam o 2 w nocy i się tak błąkam po domu, wszystkie seriale świata oglądam. W ogóle jakieś koszmary mam ( nie związane z ciążą na szczęście).

Do góry