reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Jak widzę, nie tylko ja się dziś czuję paskudnie :( nie wiem czy to pogoda czy co...
U mnie pewnie jeszcze odstawienie leków na depresję. Nic wg mnie nie dało zmniejszanie dawki, i tak mam zespół odstawienny i chodzę po ścianach :/ czuję się jak słaby dzieciak który oberwał w głowę i wszystko mu się rozjeżdża przed oczami.
I jeszcze brzusio mi coś wariuje. Ściska się, rozluźnia i tak w kółko macieju....

reklama
Anbas - współczuję przeżyć...ale teraz już wsio ok?

Katherinne - u mnie było widać dopiero na drugim usg, szok był zatem wielki, skoro na pierwszym nic a nic...

Inomama, a pamiętasz, w których to było tygodniach? Tzn. zastanawiam się, na ile prawdopodobne jest, że na usg zobaczy się jeden zarodek z bijącym serduszkiem, a na kolejnym usg zobaczy się nagle dwa.

aż sięgnęłam do zdjeć z usg:)
2 maja mialam robione usg, to byl 6 tydzień ciąży i było jedno dziecko, a drugie widoczne było dopiero 6 czerwca, czyli miesiąc po pierwszym...lekarz powiedział, ze tak się często dzieje, jedno schowało się za drugie.

Anbas - współczuję przeżyć...ale teraz już wsio ok?

Katherinne - u mnie było widać dopiero na drugim usg, szok był zatem wielki, skoro na pierwszym nic a nic...

Dzieki :) No miejmy nadzieje ze bedzie ok...Okaze sie za 3-4 dni bo narazie wszystko jest pod opatrunkami :) Ale wierze ze bedzie dobrze...bo jak to mowia na malych dzieciach goi sie jak na psach...hm nie wiem skad to powiedzonko ale tak wlasnie slyszalam :)
Wiec miejmy nadzieje ze sladu nie bedzie :)

W środę o to pytalam mojego lekarzai powiedział że jeśli USG dobre to jeśli widać tak wyraźnie maluszka, serduszko , łożłysko 9 bo już jest jak u mnie) to nie ma mowy żeby następny raz pojawiły sie dwa ;) tylko wtedy jeśli usg kiepskie i lekarz wiecej sie domyśla niż widzi albo jeśli widać tylko pęcherzyk ciązowy ;)

Mam już kartę ciązy. Trzecia do kolecji i nowy dokument do noszenia stale ze sobą z badaniami

Ale jaja z tymi blizniakami co? Oj ja mam nadzieje,ze mi sie nie prztrafia, co ja zrobie z 4 dzieci i jeszcze psa chcemy:nerd:
Vinga a bylas na watku Rodzinki z zagranicy/ Mamy w Uk?

Anbas szkoda,ze maly troche starszy nie jest to by Wam powiedzial jak naprawde bylo;-) wspolczuje,i mam nadzieje,ze juz ku dobremu idzie

Salii, mnie z kolei dzisiaj muli, to tak jakby przed mdlosciami.Ale zauwazylam,ze nie moge byc glodna bo wtedy zaczyna mnie mdlic,musze zawsze pamietac,zeby cos przekasic.

Milego dzionka dziewczyny!

Nie mam pojęcia, czy usg dobre, czy nie. Na razie cały czas mi się kołacze po głowie o tym, co powiedziała lekarka, że wygląda na to, że na początku podziały musiały iść w kierunku bliźniaków. Ale że zarodek widzi jeden i serduszko jedno. Tego serduszka to jak dla mnie trzeba było się domyślać. Ja nie widziałam. Lekarka mówiła, że widzi jakiś migający pikselek. Dopiero jak słuchałyśmy, nie było wątpliwości.

Zastanawiam się nie bez kozery. Mój pierwszy przyrost bety w ciągu 2 dni był bardzo duży, wyniósł 300%. Drugi 140%. Potem rosła sobie już wolniej, srednio 120%. Od tego pierwszego badania zastanawiam się, czy to przypadkiem nie bliźniaki.

reklama
Do góry