reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

witam sie i ja
ja dalej zdychsm.od jutra wyciagam spodnie ciazowe..bo juz w te z przed ciazy sie nie mieszcze :)
martwi mnie moj brzuch.macica mi sie chyba stawia :( a wiz. dopiero 17.06 ;(

nie dasz rady szybciej do jakiegoś lekarza się dostać? spróbuj...

p.s. cieszę się, ze nie tylko ja wydęta i też zaplanowałam na jutro spodnie ciążowe, bo już mi wstyd z rozpiętym rozporkiem łazić:)

reklama
cześć dziewczęta:)

od rana szaro-buro i już szczerze mówiąc dosyć takiej pogody mama. Jeśli ktoś mi powie, że w Anglii to mają beznadziejnie, bo tylko pada i pada, to...zapraszam do Belgi - tragedia. Za oknem koniec listopada. I tak już miesiąc...W ramach pocieszenia i żeby doła nie załapać totalnego uprosiłam dziś wyjazd do Ikei:)

Vinga- dostałaś moją wiadomość? bo ja chyba jednak za głupia jestem i nie doszło

p.s. pytanie mam - czy same zakładamy nowe wątki, czy wpisujemy pomysły a moderatorki zakładają?

miłego dnia!

dziewczyny co to znaczy ze macica sie stawia? ja w tej ciazy tez zle sie czuje, wstaje rano i jestem bardzo slaba i boje sie ze zemdleje, a do pracy musze isc, do lekarza ide dopiero po 17 czerwca bo moja lekarka jest na urlopie. jezeli dalej bede tak zle sie czula to pojde na L4. i jeszcze takie syfy mi wywalilo na buzi, jakis koszmar

Dobry dzień!
My wczoraj podróżowaliśmy trochę i nawet jakiś większych problemów nie miałam, ale pewnie dlatego, ze nie jadłam zbyt wiele, bo inaczej to byśmy ciągle stali :-Ddziś już w pracy zdycham, bo mnie od rana głowa boli, ale może przetrwam do 16;-)
Dona: jak się stawia to znaczy, że twardnieje na chwilę i puszcza, albo takie napięte podbrzusze jest. Złe samopoczucie raczej w pierwszym trymestrze jest normą.
Mnie zadziwia jedno, że podobno każda ciąża inna, a ja mam normalnie powtórkę z rozrywki tej samej, co 4 lata temu, czyli ciąża przebiega póki co identycznie:)
Inomama: a co tam - jak masz się męczyć to zakładaj spodnie ciążowe:)
justyna: ja bym sobie konie odpuściła w ciąży - ale może dlatego, że to moje upragnione i długo wyczekane drugie dzieciątko i wolę być zachowawcza niż potem żałować czegokolwiek!
Anna: jak czujesz, że bardzo się stawia to no-spe łykaj przynajmniej do póki nie skonsultujesz z lekarzem...

miłego dnia dziewczynki!
Wczoraj ubrałam się letnio to pod Poznaniem tak lało i taka pogoda była, że marzłam, jak dziś się ubrałam w długie spodnie, to w Wawie ciepło:angry: chociaż mi i tak ciągle zimno, to pewnie się nie przegrzeje :-p

agagsm, to chyba dzisiaj jakiś zły dzień, bo ja też w pracy kiepsko się czuję, głowa boli i mdłości mam okropne, w ogóle czuję się jakbym kolor zmieniała na zielony :baffled: no nic jakoś wytrzymam. Ale rano kupiłam w piekarni świeże bułeczki, wzięłam z domu z działki sałatę, rzodkiewkę i szczypiorek to sobie śniadanko zrobię jak tylko mnie trochę puści :-)

Hej kobietki.

Ja dzis padam na pysk poprostu... mialam wczoraj okropne popoludnie :( O 16 dostalam tel. z przedszkola od mlodego ze mial maly wypadek...Ze niby nic sie nie stalo...ale nie wiadomo czy nie bedzie potrzebne szycie!!!! ladne mi nic... Podobno mlody biegal i wyrznal twarza w krawedz stolu i rozcial sobie policzek... Ja wszystko rozumiem...wiem ze dzieci to sa dzieci i czasem ciezko upilnowac...No ale bez przesady pozwalac dzieciom ganiac bez opamietania...A zreszta jaka prawda byla to pewnie i tak sie nie dowiem...Bo na moje oko to raczej nie mozliwe zeby sobie rozciac policzek na okraglym stole z oblymi krawedziami... No chyba ze przyrznal z cala sila tak ze skora pekla od naprezenia ale wtedy to by chyba jeszcze limo mial....
Ehhhh...podsumowujac reszte popoludnia spedzilismy na izbie przyjec odzialu pediatrycznego... I powiem Wam ze opieka medyczna w Irlandii pod tym wzgledem taka sama jak w Polsce.... 4.5godz czekania w poczekalni i 3 min zabiegu sklejania policzka... Ale co sie nasiedzielismy to nasze ;P

Dziewczyny, wiem, że mamy tu na pokładzie mamy bliźniąt. Chciałam się dowiedzieć, jak to u Was było: czy od razu na pierwszym usg było wiadomo, że bliźniaki? Czy może któraś miała tak, że na początku był tylko jeden zarodek z serduszkiem a potem dopiero się okazało, że są dwa?

reklama
inomama, dostałam wiadomość o dopisanie Cie do listy styczniówek, innej nie mam. jak chcesz nowy temat utworzyć to najlepiej napisz o tym w propozycjach do forum. jak temat będzie dla wszystkich ok to oczywiście sama go utworzysz
później was doczytam bo dziś tak mnie głowa boli, że szok

delewarre, ja też miewam teraz koszmary, przed ciążą w ogóle mi się nic nie śniło, a teraz się nie wysypiam przez te sny
Anna, ja też już wciskam się w ciążowe, bo w normalnych podbrzusze mi za bardzo ściska
anbas, współczuję wczorajszych przeżyć

czy jest na forum jakaś mama z Wielkiej Brytanii? coraz bardziej zastanawiamy się z mężem czy nie wrócić do Anglii ale ja się boję, że sobie nie poradzę ze sprawami medycznymi. wiem, że to wygląda tam całkiem inaczej niż w Polsce

Ostatnia edycja:
Do góry