reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
hej, dołączam. nie byłam jeszcze u lekarza, ale z moich obliczeń wynika że końcówka stycznia to będzie mój czas:) test zrobiłam przedwczoraj i trochę nie mogę ochłonąć...
i trochę się martwię - cały czas boli mnie podbrzusze. Dodatkowo dziś mam totalne zawroty głowy jak tylko się schylę - czy to normalne?!

Mea_osi bardzo mi przykro.Ale pamietaj po nocy zawsze przychodzi dzien, jeszcze bedziesz szczesliwa, trzymaj sie i daj nam znac jak znow zafasolkujesz mysle,ze dziewczyny ogromnie sie uciesza:tak:

Lanka, witaj dzis u nas smutny dzien:-(

Dziewczyny ja wrcilam niedawno z jazdy konnej.Ktos mi kiedys opowiadal, ze w ciazy konno jezdzil to sie za glowe lapalam i myslalam, ale to lekkomyslne.
Ale teraz jak sama jezdze, jestem pewna na tym koniu, nie galopuje tylko co najwyzej klus anglezowany(gdyby ktoras przypadkiem miala stycznosc z jazda konna), a to jest takie swobodne jezdzenie, nie za szybkie,bardzo relaksujace. Konia tez dobrze znam,wiem na co go stac. Jak poinformowalam instruktorke, to mowi, zebym z lekarzem porozmawiala odnosnie jazd,bo kazdy ma inne zdanie na ten temat.
Ja potrafie sie np. wyrzec jazdy na lyzwach z obawy przed upadkiem w ciazy(latwo mowic jak jest lato) ale milosci do koni jest bardzo ciezko sie wyrzec i rozstac z nimi na tak dlugo..no ale zobaczymy,co lekarz powie to swiete...;-)a wizytka za tydzien dopiero
dobrej nocy dziewczyny,padam na pysk...

justynaj, ja przed pierwszą ciążą sporo jeździłam. I znałam bardzo, bardzo spokojne konie. Ale czasem zdarza się nieprzewidziana sytuacja, jakieś drzwi mocniej trzaśnięte, pszczoła, czy cokolwiek innego - Ty oceniasz ryzyko, jeśli w ogóle chcesz ryzykować. Ja chyba oceniam z innej perspektywy, za długo się starałam do drugie dziecko, to może inaczej patrzę.

Lanka, witaj :)

Ja chyba tez bym nie wsiadła. Ostatnio nie jeżdżę ale ja tez zbyt długo się starałam... Moja znajoma z kolei jeździła zawodowo i skakala do 6 miesiąca i oczywiście urodziła bez problemów. Wszystko to kwestia szczęścia pewnie i może ciut nastawienia. Prawda jest ze te z nas "po przejściach" boja się nawet kichnac a to nam przeciez odbiera cała radochę. :)
Nie mogę spać. Kolejna noc budze się ok 4 wyspana...
Anisen cisza?

Fazerkamm dzieki za zyczenia i rowniez zyczymy Tobie pomyslnosci i radosci z Twojego brzdaca:-) ja styczniowka jeszcze nie bylam ale za to kwietniowka i listopadowka:-)

Panna.nikt, delewarre, dzieki za slowa wsparcia. Ja przypuszczam, ze zaraz jak zobacze malenstwo na usg to przestane jezdzic. To jest pod koniec czerwca, a w lipcu konie maja wakacje, takze mysle sobie, nie bedzie mi sie chcialo chyba po przerwie i z rosnacym brzuszkiem od sierpnia zaczynac;-)
nic bede jezdzila troche do nich ' pogadac',szkolka jest calkiem blisko i jeszcze prawie codziennie przejezdzam tamtedy:shocked2:
wczoraj bylismy w terenie na takich gorkach, pomiedzy drzewka i w dole woda(po starej zwirowni,ale wyglada jak naturalne stawy) i nagle 2 rowerzystow( trenowali na tych gorkach) to sploszylo konie,i nie musze Wam opowiadac w galop poszly,dobrze,ze je krotko trzymalismy, i niesamowite jak one uwazaly,zebysmy nie spadli,to chyba 2 najbardziej opiekuncze w stadninie.ale mimo wszystko daje mi to do myslenia, ze nawet niechcacy moga mnie zrzucic kiedys i moze sie to nieciekawie skonczyc...

a tak z innej beczki to w nagrode,ze jestem w ciazy to nowy telefon dostalam od mojego, mowi, Ty tak ciezko z tymi dziecmi masz:-Da tego to sie nie spodziewalam po nim, a telefon wymarzony,zawsze cos;-)
Milego dzionka zycze wszystkim!

Witam sie czwartkowo :) U mnie dzis cuuuudny poranek!! 20st i slonce :) a w Irlandii to rzadkosc nawet latem...hihihi Od razu czlowiem wpada w jakis taki lepszy humor :)
Dziewczyny czy Wy tez tak macie ze czujecie sie takie...nie wiem jak to okreslic...pelne?? Ja sie czuje ciagle jakbym byla najedzona i napita do granic mozliwosci mimo ze nie jem jakos duzo...I do tego spodnie w pasie staja sie "za bardzo" dopasowane...
Nie wiem...hmmm... Czy to moze byc zgromadzenie sie np wody w organizmie??

reklama
Witam serdecznie i oficjalnie dolaczam do styczniowek :) test zrobilam przedwczoraj i drugi wczoraj :) termin 2.2.2014

jestem juz mama 4 letniej Paulinki i 16 miesiecznej Natalki 3 ciaza jest dla mnie zaskoczeniem bo dopiero co wrocilam do dawnej figury i mialam nadzieje lepiej sie wsypiac, ale niestety to musi poczekac. Niestety ta ciaza chyba da mi popalic, poniewaz juz mam skoki cisnienia, swedzenie rak i nog i mdlosci kiedy w poprzednich ciazach tylko brzuch mi rosl :-).

Pozdrawiam wszystkie przyszle i juzobecne mamusie zyczac milego dnia :-)

Do góry