reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Sylka Pustiszi co do pór,macie racje,już od dawna Kinga sama sobie je poprzestawiala,juz nie trzymam sie ich ściśle,te które opisała to w tych się domaga jedzonka,wczesniej to wogóle były inne pory jedzenia itd,ale jak np teraz mi zasnęla a jest 13 na obiad,to na sile jej nie budzę,jak sie obudzi dostanie jedzonko.
NA początku się trzymalam godzin ale widzę,że jak ona nie chce to nie ma zmiluj zje za godzine i koniec.

Z jedzeniem nam się unormowało itd i nie wiem może wcześniejsze wpisy z zapytaniami były przepełnione paniką?
Ja nie panikuje,zapytlam tylko jak tu u Was wyglada ,żeby mieć jakieś rozeznanie od doświadczonych mam a jak to Kinga przyjmie to już inna sprawa i tak nam sie ureguluje inny rytuał :-)

W każym bądź razie odpowiedziałyscie mi wyczerpująco,dziękuję

reklama
Marika to trzymmay kciuki żeby znalazł się lekarz który coś zaradzi!

Tamtusa nie fajnie! Obyś coś znalazła :)

Nisiao u Zosi to i czasami karmienie trwa godzinę, chyba za szybko się poddajesz że po 15 min jest mleko... Napiszę Ci jak wygląda nasz dzień :) (godziny podaję tak orientacyjnie +/- 30 min )
5.00 butla 180ml
7.00 pobudka, zabawa, przebieranie itp
10.00 butla 180 ml w trakcie jedzenia zasypia
10-12 sen
12.00 owoc (banan w siateczce, mus owocowy lub gęsty sok owocowy z gerbera 100ml)
14.00 obiadek (potrafi zjeść całą szklankę zupki) do tego podaję herbatkę ale na 100ml pół łyżeczki tego granulatu lub rozcieńczam nie wypity soczek owocowy
15.00-16.00 sen
16.00 butla 180ml
16.00-19.00 na ogół spacer, zabawy na dworze w między czasie podjada bułki, ciastka i inne okruszki :)
19.30 kąpiel i przytulanki :)
20.00 butla 210ml
Tylko Zosia już bardzo dużo je, i już prawie 3 msc odkąd dostała pierwszą marchewkę wię trochę trwało zanim ustalił nam się taki rytm dnia. Nie poddawaj się i nie stresuj za bardzo :* Na początku dawałam 60 ml mleka i dopiero wtedy warzywo gdy zjadła podawałlam znówm mleczko i aż się najadła tyle piła :)

Zosi chyba idą ząbki, taka niespokojna jest, krzyczy ciągle nie za bardzo chce jeść nawet noszenie nie pomaga, jest dobrze bawi się i nagle płacz... Kurczę, nie wiem jak myślicie? ślini się dużo ale tak ma od 4 miesięcy

Nisiao jak mala pijala wode sama a teraz nie chce to widocznie nie chce jej sie pic..jak z kupkami ptoblemu nie ma to bym nie dawala wcale a tymbardziej po co uczyc slodzonego jak pije bez ;) ja swoim dzieciom najpierw glukoza slodzialam..i dawalam coraz mniek i mniej az sie wody nauczyli pic :)

kurcze wy tak znacie pory jedzenia, a moj maly to je tak roznie ze nie umiem tego ustalic, ale to tez moja troszke wina bo nie przykaldam do tego na razie takiej wagi, bo praktycznie jest na mleku i dokladam tylko owoce i marchewkę na razie i dzisiaj pierwszy raz dostał kaszke na mleku taka gęstą łyżeczką. na razie nie widzę zeby cos mu dolegało wiec chyba ta kaszka dobrze mu posluzyla. w sobote jezeli nic nie przeszkodzi dam mu ziemniaczka z marchewką.

hej super macie juz plan jak ja bym taki chciała:( ja mam pytanie ja karmie tez nie raz o 5, 6 rano a potem zauwazylam ze jak probuje ja nakarmic ok 9, 10 mlekiem to nie chce, albo jak dzis w nocy pierwszy raz sie obudzila o 3 zjadła ładnie 150 i nynu a o 7 nie ma bata nie chciala mleka dopiero 0 9 z wielkim krzykiem wypila 80 ale 0 13 wtrabiła cały słoik dyni z ziemniakiem:) jest to normalna taka ilosc mleka? gdzie 0 16 wypiła znowu tylko 90 a teraz o 18:00 kaszki 90 i tak mysle ze moze na noc sie uda cos przemycic zazdroszcze ci takiego planu

juli ale ma tak od jakiegoś czasu,,czy zawsze tak je,czy zmiana po wprowadzeniu warzywek?

Są dzieci,dla których regularność nie leży nic a nic,kiedy zgłodnieją ,zapłaczą i wtedy zjedzą.

Mysmy akurat wyrobily taki w miarę stały czas,z odchyleniami czasem półgodzinnymi lub nawet godzinnymi w te czy wewteale w miarę jakiś tak schemat jest. wszystko pewnie jeszcze bedzie inaczej wyglądać jak na dobre sie już wprowadzi te dodtkowe posiłki.

Akuku ja wlasnie nigdy nie slodzilam wody,bo nawet mi ją piła,wiec nie było potrzeby i dobrze,bo po co ma za wczasu na słodkim tylko bazować,ale teraz faktycznie to nie jest cieplo i nie chce,wiec nie podaje tej wody. już.

Marika kurcze,niech wreszcie ktoś pomoże Lurce,nie znam się na tych wynikach,ale sama sie już na tyle poorientowałaś ,podowiadywałaś ,że widać że coś nie tak,więc niech coś wreszcie zrobią.Kurde współczuję Wam,bo stale coś z Małą jest,Ona nie ma wytchnienia i Ty w tym wszystkim-3maj się

cze!

zdycham sobie czyli bez zmian na razie. Oprócz tego, ze koniec roku w szkole polskiej, koniec roku w szkole belgijskiej i piecz matko na pożegnania i pomoz matko w robieniu laurek i kup kwiatki itp, itd. Pęcherz chwilowo zawiązałam na supełek, bo jak inaczej. Babeczki w drodze wywaliłam, ale nie wdepłam...Laurcia dziś szczepiona, ciekawam reakcji, jak bardzo! Kajcisław dostał nową hulajnogę, bo elektryczna jest passe. A nowa, nie wyczynowa, wiec do bani. Wściec sie można!!!!!!!!!!!!

Ale zeba zrobił!!!!Dał zrobić sobie zeba!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dwa razy, dzień po dniu, bo po lunchu wypadło to, co zrobili - szlag!

AAAAAA i wymiary Laurcia ma takie 7200 i 71 cm - znaczy grubson!

Nisiao - moim zdaniem dużo je Kinia! a owoce i warzywa u mnie w bardzo różnej porze, na zasadzie"jak wypadnie", więc nie podpowiem...

Emka, Jaguś - łączę się w bólu, ja do 18 sama...i 3 spacery zaliczam, wiec teraz siedzę z nogami w bali, bo normalnie masakra jakas

Dona - Laurcia też więcej ulewa, dziś mówiłam lekarzowi o tym i co powiedział? No przecież przewraca sie na brzuch! to będzie więcej ulewać! HAHAHA!

Fifka - ja dopiero doczytałam!!! gratulacje kochana! jesteś boska i obłędna - ja bym nie dała rady! a co do refluksu i diety to mi zakazali wręcz stosować! że li i jedynie pionowa sylwetka pomoże, a może i to nie. Że w niektórych przypadkach kończy się operacją, bo inaczej nie zamknie się tam to, co ma się zamknąć...i bądź tu mądry człeku...

Marika - trzymam kciuki za Was dziewczyny! Laurcia, niech już bedzie dobrze maleńka!!!

Ostatnia edycja:
ona tak w sumie teraz zaczela miec po wprowadzeniu warzywek, bo jeszcze tydzien temu dulila po 150 ml i moja moja madra lekarka powiedziala ze mam ja tak nie tłuczyc:( a ona ma 5 miesiecy i wazy 7kg i ok 67 cm wzrostu. ale widze ze waszy dzieciaki tez takie ruchliwe, my jestesmy same cale dzien prawie bo maz ma polodniowki i masakra jakas a tu deszcz w dodatku:( i wes zabawiaj dziecie jak jej sie nudzi a ona by tylko wstawala i wstawala do siadania co troche dziwne w 5 miesiecy a turlac sie nie chce:(

reklama
Hej kobietki :-)

U nas też ostatnio mega ciężko było:baffled:, ale przynajmniej po trzech dniach i nocach wrzasków < najgorsze były noce właśnie bo pobudek 120, niemożność ponownego zaśnięcia i nawet nie płacz, ale wrzask!!! momentami płakałam razem z nią> udało mi się ustalić przyczynę otóż mianowicie gluten!! byłam u lekarza i decyzja, ze odstawiamy na razie. Mam spróbować za dwa tygodnie. I faktycznie po odstawieniu jest poprawa. A ja mam tylko nadzieję, że ta nietolerancja to minie z czasem.

Choć powiem Wam, ze moja panienka to raczej z tych co nie poleżą same więc trzeba zabawiać lub nosić, ręce mam co ziemi. Moja kochana trzylatka czasem tak pięknie zabawia siostrę, że serducho rośnie. I sama mówi " mamusiu ja poskaczę na piłce to Leosia <tak nazywa siostrę i my po niej też tak czasem mówimy:-D> nie będzie płakała"

Fifcia gratulacje obrony mega dzielna kobieto. Powiedz mi kochana jeszcze czy wszystko stałe jedzonko z wyjątkiem kaszki odstawiasz Adrianowi? Jest lepiej? Bo ja przez te przeboje z glutenem odstawiłam wszystko, został tylko cyc. Jak skończy pół roku to zacznę znów, Ale przecież Twój synek starszy .

Marika
trzymajcie się mocno,

Siva, Marika czy mogłabym dołączyć do tej grupy karmienie piersią na fb?

Do góry