reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Pustiszi u mnie starszy wiecznie chory i pod astmę to już się kwalifikuje. Karmiła go mm. Ponoć KP zapobiega tym chorobom. No i wygoda bo gdzie jestem tam karnie :)

Wiadomo,że kp to samo zdrowie,ale czy to rzeczywiście karmienie mm było tego powodem...hmm

Marika i tak już długo karmisz i tyle wyrzeczeń,ale jak się da i to co masz w zaleceniach pomoże malej to karm dalej.

Wiecie są plusy i minusy mm ,ja wiecie do dziś mi przykro że kp nie dalo rady,może powinnam bardziej byla cos kombinować no nie wiem... do dzis wspominam jak mala się przyssywala do piersi jakie to fajne uczucie ,na pewno mega więź i zdrowie dla maluszka.
Tak wyszlo...

PUSTISZI mi się wydaje, że ma jakieś alergie wziewne. Nie takie pierwszego stopnia bo testy nie pokazują tylko słabsze. A najpierw zawsze jest alergie pokarmowa, później wziewna. Wiec jedzenie miało wpływ. Choć on nie miał objawów alergicznych. Laura też nie ma tylko kolki ulewanie i sucha skóra. Chce prostu zrobić dla Laury wszystko co mogę, żeby ułatwić jej później życie i nie niech do siebie pretensji

Marika wiadomo rób co uważasz za słuszne ja mam nadzieje ze to poprostu nie jest zbieg okoliczności z tymi alergiami... Ja jestem dzieckiem butelkowym od 1 dnia życia i np nie wiedziałam co to angina do 15 rz a katar moze raz na dwa lata kazdy inny widac ... Nic trzymam kciuki za szybkie efekty leczenia ... Najważniejsze zeby dzieci były zdrowe :)

NISIAO zawsze będziesz miała szansę przy drugim dziecku. Bardziej się do tego przygotujesz :) Przy trzecim to byłabym już tak obcykana.
KCZUSZKA to że ulewa to niekoniecznie refluks ale to oznaką że jego żołądek tego nie toleruje. Przez jakiś czas nie jedź już tego i spróbuj później

PPUSTISZI bo te choroby sa z osłabienia organizmu. Organizm traci siły na walkę z alergenami, wtedy nasila się refluks. Refluks moze zalewac układ oddechowy. Sądzę, że to bardziej przekazywane jest w genach i kształtuje się już w ciąży, na pewno początki życia dziecka poza brzuchem mamy też mają na to wpływ

A refluks u małych dzieci to fizjologia. Lekarz musi wyłapać kiedy robi się patologiczny, czyli kiedy dziecku szkodzi. Wtedy potrzebne są leki a tak nic z tym nie robimy. Tak powiedział mi gastrolog jeśli kogoś to uspokoi

reklama
Marika niby tak ale te przeciwciała w mleku mamy to tez chronią dziecko do ok 6msc ... a jeszcze przy całym arsenale leków ...

Do góry