reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Nisiao przy mm powinno sie dopajac dziecko. Ja podaje swojemu zaparzony rumianek lub koper wloski rozcienczony z woda, lub sama wode. Jesli chodzi o rozszerzanie diety, to kiedys wysyłalam Wam taki schemat jak rozszerzac diete, jakby ktoras chciala to moge na maila wyslac bo tutaj nie umie powiekszyc , zeby bylo czytelnie. Wg tego schematu.podawac 3 rozne warzywa codziennie inny przez 2tyg marchewke, brokuł , kalafior, w 3 tydzien dołozyc owoce, jabłko, banan, śliwka. U nas na przyklad po kalafiorze byly problemy z brzuszkiem, za to zielony groszek lubial, z owocow sa tez inne a wszystkie z serii pierwsza lyzeczka czy z bobovity, gerbera albo hippa. Za tydzien jak skonczy 5 mscy bede gotowac zupki jarzynowe z odrobina oliwy z oliwek i kleiku, pozniej kaszke kukurydziana albo manna bede dodawac.

Hej :) My po spotkaniu :) bylo suuper! dzieciaki fajnie na siebie reagowaly, lapaly sie za raczki, nawet jedna mala dziewczynka pociagnela Leosia za wlosy - ale byl ryk :) Ogolnie super zabawa, postanowilysmy spotykac sie regularnie, czasem w mieszkaniach, czasem w plenerze :)
Nie mowiac juz ze fajnie z innymi mami z regionu pogadac, poplotkowac o lekarzach okolicznych np ;)

Inomama, mnie sie podoba 2ga, ale gdyby miala krotkie rekawki, teraz tyak goraco, ze szkoda malej meczyc :) wiec glosuje na 3 ;) Niech Laurka pokaze opalenizne z kocyka ;)

Ja narazie nie dopajam, ale robi sie tak goraco, wiec chyba trzeba by zaczac.. podpytam pediatry jak pojde w piatek szczepic

Sylvka, moge prosic o ten schemat?

Akuku, mnie juz odrastaja podobno, fryzjerka w piatek mowila, ze mam sporo "baby hair"

Jagus, ja wracam juz w sierpniu, zaczynam prawidlowo, bo 2 pierwsze tygodnie sierpnia biore urlop :) i jedziemy w pieniny ;) ale potem juz na calego :(

PUSTISZI INOMAMA nie wiem co wam nagadali z tymi chrzcinami, ja chciałam Cypisa bez ślubu w niedzielę, a małą chrzcilismy w sobotę bo taki miałam kaprys

AKUKU gratuluje zebala

ANIA obydwie sukienusie cudne, prawa troszkę bardziej ale ja różu nie lubiem

INOMAMA - trójkę trójkę wybierz panie...

Sorki że tak rzadko

My spokojniutko żyjemy, ulewamy dalej, gadamy jak najęci.

Na szczepieniu waga małej tylko 6kg- tylko bo Cypich w jej wieku 7700

hejka, Mirka super ze udalo sie spotkanie , wyslij mi na PW maila. Olich my tez ulewamy nadal, i tez moj drobny ,ciut wiekszy od Twojej malutkiej. Wczoraj spotkalismy rowiesnika co wazy 8kg i jego jedna nozka jak mojego dwie, duza roznica w wygladzie. Chociaz mama zazdroscila ze moj taki drobniutki bo kregoslup jej wysiada od noszenia swojego maluszka ;-) Idziemy sie zbierac na spacer poki rześkie powietrze, bo dzisiaj chyba 30 zapowiadaja.

co do wypadających włosów, to aż odetchnęłam z ulgą, że i Wy macie łyse placki. Argument męża, żebym się nie matwiła - ewentualnie będziemy mieć podobne fryzury - jakoś średnio do mnie trafiają...

moja panna wczoraj skończyła 4 miesiące i waży 5700, no ale urodziła się 2900, pediatra mówi, że ok

pustiszi - niedawno jak pisałaś, że Niklasek tak szaleje w łóżeczku, kładzie się w poprzek, kopie nóżkami to przyznam szczerze, że dziwne mi się to wydawało. Od dwóch dni moja córa robi to samo! kładzie się w poprzek i naparza nóżkami po pozytywce od karuzelki w efekcie czego co sekunde zmienia się melodyjka. oszaleć można a mojego męża to niezwykle bawi :-D

reklama
Czesc laski! :)
U nas upały ogromne, ale wietrznie i nie wiadomo jak ubierać :( Dlatego ma leginsy krótkie i cienkie body z dł rękawem oraz opaske na głowie
:)
Mama chrzestna w dalszym ciągu nie potrafi się określić z data chrztu :angry:

Mirka zazdroszczę spotkania! Też chcę do ludzi :p

My po szczepieniu , Zośka na 10 centylu wagowo wzrostowo na 90 , jakoś tak dziwnie... Ma 69 cm i waży 6,08 kg

Pozdrawiamy :*

Do góry