reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Moj bardzo duzo spi, dzisiaj np. o11 wyszlismy na spacer , spal 2 h wrocilismy zjadl i spi dalej, noc tez spi, taki niedzwiadek z niego, moze na wiosne sie przebudzi ;)

A ja wlasnie jestem ciekawa ile moj wazy..w poniedzialek mamy szczepienie to sie dowiemy.

reklama
A ja dziś swojego dziecięcia nie poznaję. Leżała w leżaczku SPOKOJNIE 1,5h, teraz zasypia mi na rękach po herbatce. Masakra. Nigdy nie zdarzylo się, żeby poleżala spokojnie dłużej niż 15-20 minut Jestem w szoku :-D Dorasta mi mój Natalsonek.
Współczuję Wam tych zarwanych nocek :-( moja mała jak zje (zazwyczaj między 2-3) to śpi do 8-9 rano :-) A ja do tej 2 i tak nie śpię bo czekam zawsze na M aż wróci z pracy, albo mała jest aktywna ale to sporadycznie bo zazwyczaj usypia kolo 23, budzę ją na nocne karmienie i śpi już do rana :-D

Fifka, Anbas i reszta dziewczyn z dwójką lub więcej pociech ja i tak Was podziwiam za to, że dajecie radę wielki SZACUN Wam za to!!!

MILUSIA i jak maz poradzil z trojca?
FIFKA mialam cie wlasnie pytac czy bedziesz Konrada oddawac do przedszkola.
A mnie kolezanka pocieszala, ze juz pozniej dziecko samo soba sie zajmie a ty mowisz, ze jeszcze gorzej. No coz, ale pociesza chociaz, ze kolki pojda precz. Laura to od urodzenia sama nie polezy. Musi niec kogos przy sobie
MAGSUS u nas dzis lepiej, tak jakby odsypia tamte dni ale spi jedynie na rekach albo zeby ja caly czas bujac. A jak twoja corcia spi na spacerze? Bo moja spi jak ja trzesie. Ja tez nie wiem co jest grane, podejrzewam ze te placze sa spowodowane brzuszkiem i ulewaniem. Moze jej zgaga piecze od tych "cofek". Czesto cos tam sobie przelyka i marudzi a podniesiona do pionu tak sie wierci jakby uciec chciala

cześć dziewczęta...............................................ratujcie mnie, bo padam.........już łez nie starcza mi normalnie.......Laurencji też zresztą................płacze cały Boży dzień....codziennie:(:(:(

kiedys przybędę, jak będę mogła.................tęskniące łzy przesyłam

Współpczuje dołów, ale pamiętajcie po daołach będa górki, a poza tym hormonki tez swoje dają. mnie ratuje wieczorny spacer z piesem. Mąż w domu z dwójką śpiącą a ja sama z piesem na dwór. Nie na długo ale ta chwila samotności wystarcza. No i nieziemsko wizyty u moich rodziców. Ja sobie mogę posiedzieć bo babcia jak mala zakwili to pierwsza przy niej.
A poza tym wiosna idzie, słonko ciepełko od razu deprechy wam miną.

To widze że z tym pieluchowaniem tak wszędzie, z ciekawosci chciałam wiedziec czy tylko u nas takie wizje mają.

Czytam o Waszych perypetiach z brzuchami i z problemami ze snee i muszę przyznać, że u nas jest naprawdę dobrze- strasznie mi szkoda Waszych kolkowych dzieciaków:(. My kilka dni temu mieliśmy mega lament (zjadłam jogurt.. strasznie mu się ulewała i robił dwa razy więcej kup.. i generalnie było widać, że źle się mały czuje) i wtedy przypomniałam sobie, że dostaliśmy dla Tymka prezent- otulacz.. trochę przeciwna temu była, bo to trochę niehumanitarnie dziecko w tym wygląda ale spróbowałam po 2 minutach dziecko spała.. wcześniej próbowałam go uspokoić od jakieś godziny..mały przespał z godzinę i wstał jak młody Bóg.. generalnie mały dobrze śpi ale budzą go jego ręce (odruch Morro) czasem w nocy wstawał- nawet nie to, ze na jedzenie tylko ręce go budziły.. a teraz mamły 2 pobudki w nocy a rano wstaje w pełni wyspany i zadowolony - z resztą ja też:).. szczerze polecam ten wynalazek.. na początku mnie serce bolało wkładając go do tego ale dziś jak mu suwak zapisnałam to się do mnie uśmiechną i z tym uśmiechem po 2 minutach zasnął.. szczerze polecam u nas się mega sprawdza:)

Fifka ojj pamietam jak bylo z takimi wysjciami z Alexem I Vikim , pamietaj bedzie lepiej. Wiesz dla noch to tez bylo co innego..powiem Ci ze Alex byl tak uregulowany ze kazda zmiana I marudzil..a ja nie wiemdzialm..
Dla mnie najgorzej jest jak karmie Emilka a oni szaleja I nie sluchaja kiedy prosze by np. Przestali biegac...nie raz krzycze I tez nie pomaga...obecnie obudwoje maja kare na xboxa... ahh

Dona zycze lepszych nocek w koncu!!

Sylka podobno jak kupka wodnista to dobrze bo dziecko ladnie trawi.

Anbas czasem mamy takie mysli bo jestwsmy zmeczone...mamu do tego prawo.

Aniaania moj maly przy cycu tes sie zlosci...tylko ze on ssac chce ale nie chce mleka. Gratuluje 2 miesiaca.

Nisiao mam nadzieje ze szybko pozbedziecie sie problemow skornycj.

Magaus u mnie tez raz gripe water pomaga raz chyba nie bo maly steka.. on z samym zrobieniem kupki nie ma takiego problemu tylko wlasnie steka jak mu wszystko w dol schodzi. Dzis caly dzien nie dawalam gripe water I jakos bylo...dalam mu o 18 pozniej go umylam dokarmilam I spi wbkolysce narazie spokojnie.

U nas sie nie pielu****e w uk. A obydwaj zdrowe bioderka maja...

Hope ojj Ty tez biedna sie meczysz..jeszcze te katary. Ale jak w somu gorzej jesli chodzo o twojabpauchike to ja bym wyszla na dwor na wozek folie I smigamy mimo wiatru.

Kasia to ciesz sie ze maluyki ladnie spi. Oby tak dalej. No ale fakt narzekac nie wolno hehe.

Wiolka ojj znam to male cycoholiki... hmm postaraj sie z mala spedzac czas jak karmisz...usiadz z nia do stolika I niech ona rysuje...albo liczcie..spiewajcie piosenki. Wiwm ze ciezko jest ale da sie I Amelka powinna byc wtedy spokojniejsza.

Pustiszi jak ja sie ciesze ze u was lepiej ze w koncu zmiana mleka pomogla..swoja sroga gdyby nie Twoja "polozna" to juz dawno bys zmienila pamietam...a ona ze to nie od mleka...ile przez nia sie Twoj synus nameczyl... normalnie odszkodowanie powinna zaplacic wrrr...
Hahaha I co z tego ze on ma wolne to wlasnie pomoc ma!! A jak pracuje to nie wezmie po pracy bo zmezony wrr..A Ty kiedy masz wolne? No I niech sam robi sniadanie jeszcze Tobie powinien zrobic.

Diablica ojj I Ty sie zmagasz z raczkalskim

...no I sie zaczyna marudzenie... biedny...spi dalej..

Marika ojj ale Laura sobie wubrala miejsce do spania. Biedna widac ze ja cos meczy.

Milusia I jak sobie m poradzil z trojeczka? Czasem I nam sie przyda taki reset.

Fifka pamietaj Ty jestes najlepsza mama jaka mogli by sobie wymazyc Twoi chlopcy.

Sylka szczesciara z tym spaniem..choc moj tez nie spi zle tylko baki necza I budza.

No I znowu cycujemy...

Ania super dzien mieliscie oby tak zostalo.

Inomama no ja wam zycze zeby ten refluks malej minal! !! Trzymaj sie jakos.

Olich super ze spacer Cie wycisza, ja nie mam psa ..heh

Chmieleza hmm pojade jutro zobaczuc czy sa u nas otulacze bo Emis wlasnie wieczorami tak sie wybudza. A powiedz mi ciasno w kocyk bie wystarczy bo nie wiem jak ten otulacz dziala Nasz linka ?

M spi za dwi godz. Do pracy..sama umylam trojke ..dalam rade..

Akuku nigdy nie próbowałam z kocem, mam wrażenie, że z koca się łatwo wyplącze a po za tym nie przyzwyczajamy małeg opatualnia i przgrzewania..sami z m lubi niższą temperaturę w domu i tak też małego przyzwyczajamy a otualcz pod tym względem jest fajny, że jest w nim ciepło ale i przewiewnie...plusem jego jest szybka akcja.. suwak - zapinam i gotowe a kocyk to jednak opatulasz i trochę to trwa.. jak mam coś takiego ale wiem, że w tesco też coś takiego dużo taniej sprzedają:) Otulacz Woombie Houdini Pool Party-pogromca kolki (3993268327) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Hej ho wieczornie:)

Dziękuję Wam że jesteście ponarzekałam, pożaliłam: się od razu lepiej:) przynajmiej wiem że nie jestem sama mamuśka zmagająca się z dwójka maluchów:) ba Anisen sama zmaga się z trójcą:) (szacun kochana )
Także ciut lepiej mi. Teraz dziewczynki śpią smacznie:)

reklama
Ja dzis nie poznaje swojego dziecka. Caly dzien praktycznie chce spac, czyzby odsypia te wszystkie dni. Co prawda spi albo przy cycku, na rekach lub w nosidelku bujajac niemalze caly czas ale spi. Obudzi sie, pomarudzi, zje i placz. A placz bo chce spac. Zasnela przy cycku o 20:30, byla tak mocno na boku, ze jak zabralam cyc to ona na brzuszek, odbeklo jej sie i ulalo i spi tak od razu. Juz chyba tryb nocny jej sie zalaczyl. Nie zdazylam wykapac, nie przewinelam. Widac ten sen jest jej potrzebny, czyzby ten bol brzuszka ja odpuscil :)

Do góry