reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Witam!
Laura w chuście a u mnie rączki wolne. Wczoraj Laura zasnęła o 20:30 a obudziła się o 24:20. Później już budziła się częściej bo zasypiałam ze ssakiem przy piersi
HOPE to wspaniale synek przybiera na wadze
PATUS ja bym chyba zrobiła trwalszą operacje z podwiązaniem jajowodów, możesz poprosić gina o L4 opiekę nad tobą dla męża. ale to tylko 14 dni, dalej byś musiała kogoś do pomocy szukać 24h/dobę. Wiem co mówię, bo ja po wypalance nadżerki, a tam sobie sprzątałam po wymianie okien i wszystko mi się tam rozbebrało i zabieg było trzeba powtarzać, po czym miesiąc krwawiłam. U Ciebie będzie to operacja to tym bardziej trzeba się pilnować, zeby nic a nic nie podnosić
FIFKA ja nie pracuej tylko mąż, synka zapisałam do przedszkola jak już miał 3 lata i miesiąc. Co prawda jest to przedszkole prywatne, z prawami publicznego, do każdego dziecka burmistrz dokłada i nie wychodzą jakieś kolosalne kwoty. Za cały miesiąc płacę 320zł (180zł stawka podstawowa plus 7zł/dzień stawka żywieniowa)/ Moze w Białym są takie przedszkola, bo u nas są nawet dwa jak na takie małe miasteczko to sporo. Mogę zostawić syna od 6:30 do 16:30. Wszystkie dodatkowe zajęcia, języki itp są wliczone w cenę.
Laurę też zapisze, będzie miała wtedy 2 lata i 8 miesięcy.
Szkoda, ze nie masz jak wrócić do pracy, ale wiadomo dzieci są najważniejsze, ja też tego się trzymam.
DONA my a złe sny to odmawiamy modlitwy i syn śpi z duża ilościa zabawek, mówie że Bozia go chroni i już jakiś czas tego nie było.
Ja wczoraj zjadłam serek topiony z Hochland, a po obiedzie, przegoniło mnie do WC i bolał żołądek a Laura i tak spokojna. A był sos pieczeniowo-śmietanowy. Więc ja już nie wiem skąd te kolki. A i zaczełam bardziej regularnie podawać te 3 kropelki Espumisanu do karmienia, a wczesniej tylko, jak już sie działo
INOMAMA trzymajcie się
MILUSIA gratuluję pierwszych uśmieszków, Laura już trochę zaczyna zerkać na swoje rączki :)
CLEOPATRA moze tak od szczepienia, LAura też je odchorowała

reklama
Marika moja na spacerze niby śpi ale wierci sie strasznie i czasami musze nieźle trzasc tym wózkiem zeby zasneła :( moja tez ulewa i to spory czas po karmieniu wiec moze i nas zgaga męczy :(

inomama trzymaj sie kochana i buziaki dla Laurki !!!!!

Hope ja z Julia czesto ukladam klocki puzzle oczywiscie odpowiednie do jej wieku podpowiadamy co z czym połączyć i bije brawo jak jej sie uda :) wlasnie od jakiegoś czasu zaczęła sama kombinować i jej to wychodzi . Masujemy farbami kredkami :) lubi tez bawić sie zwierzatkami np ma koniki mi daje dwa i sama ma dwa musze udawać ze jestem mama konik i tata konik a jej dwa to ona i Oliwia :) lalkami sie nie bawi raczej czasami pluszakami ale tez nie za wiele :) a i ostatnio bawi sie zestawem kuchennym gotuje mi zupy obiadki a ja udaje ze to jem i bardzo mi smakuje :)?

patus współczuje !!!!! Cieżko mi cokolwiek doradzić nie mam akcie przypadków ani w rodzinie ani wsród znajomych i sama niewiem co bym zrobiła :(?

fifka ja tez chyba nie wrócę do pracy żłobek u mnie tak samo odpada nie moge jakos wyobrazić sobie córki w żłobku :( Julię chce do przedszkola zapisać bo będzie miała juz 3, 5 roku ale tylko na 5 godz a Oliwia ze mną :) no chyba ze sytuacja życiowa mnie zmusi to zostawie mała z babcia !!! Problem tylko jest taki ze ja pracuje na magazynie jestem pracownikiem do spraw wysyłki tel sieci plus u nas sa 2 zmiany 6-14 14-22 i nie chcą iść na rękę z jedna zmiana lub zeby pracować od 8do 16 :(

u nas dzis noc lepsza chodz zasnąć wczoraj graniczylo z cudem :( ale o 23.30 sie udało i tak spałysmy po 3 godz i jedzenie znowu spanie . Moja dzis odsypia wczorajszy dzien bo po każdym jedzeniu zasypia !!! Posprzatalam pomyłam podłogi popralam i co najwazniejsze wykąpałam sie na spokojnie !!!!! :) a i jeszcze jedno o 8 rano dostałam dwie butelki gripe water :)

Inomama - dużo zdrowka mam nadzieje ze szybko wszystko wróci do normy !

Miłego dnia !! Ja mam tak zły tydzień odziwo przez męża ze dobrze ze idzie jutro do pracy choć miał nie pracować wiec ja będę może bardziej aktywna bo poki co mam dwoje dzieci !!!! Wrrrrr

MAGSUS wszystko mozliwe, ze zgaga piecze. Nam doroslym jak jest ciezko jak cos sie odbije i wraca, fuj. A naszym kruszynkom dzieje sie tak caly czas. To dzis u ciebie Oliwia ma dzien spiocha
PUSTISZI oj faceci potrafia wkurzyc

Pustiszi faceci momentami gorsi jak dzieci !!!! :)

marika o tak odpoczywa po wczorajszym :) ciagle śpi budzi sie tylko na mleczko :) wiesz słyszałam ze na te dolegliwości z pieczeniem przełyku u niemowląt mozna zaparzyc słaba miete i zastanawiam sie czy nie spróbować . Moja czasem godz po jedzeniu krztusi sie i jak ja wezmę na ręce zeby wypluła to co sie cofa to jest to ślina jakby z mlekiem ale to ma konsystencje budyniu i śmierdzi kwasem wiec nie dziwie sie ze ja pali :(

Z TYm spaniem dzieci wczoraj to chyba coś było bo mala też spala dużo,dzis nawet też.

Ja po wizycie kontrolnej,no i co,wysypka to pinej konsultacji z panią doktor dermatolog,no i podejrzewamy kolki,mala nie zjada tyle co powinna wzrost wagi nie zadowalający,ostatnio w ciągu tygodnia rzybrała 200 g a teraz na dwa tygodnie 235 g :no:,niby 100 g na tydzień jest dopuszczalne,ale mimo wszystko.No i tak się zebrało,że w końcu pani doktorzadecydowala żeby kupić mleko Bebilon Pepti,bo tu wysypka,tu brak apetytu,nie chce tyle pić i koniec,placz i kolki to te mleko powinno może pomócale swoją drogą do dermatologa trzeba wyjaśnić problem ze skórą .Niczym mam nie smarować jak tylko kapać ja w tym roztworze i octinosept.Tak to wygląda :(

No a nocke tezmialam ciezko bo plakala,nic nie dalo się uspokoic i o 2giej sie uspokoila...
No cóż.....

Też wlasnie podejrzewalam ze problem malej z jedzeniem to może wlasnie przez to że czasem sie uleje i ja piecze,bo ciezko przelyka.

Jjuz zmienilam butelke na avent natural i smok z dwoma dziurkami,to znowu lyka i sie ksztusi

Nisiao ja mam Tomi tippi antykolkowa myśle ze taka butelka gdzie mleczko szybciej leci nie jest dobra dla dzieci z problemami brzuszkowymi :( za szybko ten żołądek sie wypełnia i jest gorzej :( moja za to przejada sie co dwie godziny potrafi 120 ml wyciągnąć tylko w nocy mniej bo zje 90 !!! Współczuje tej wysypki !! Oliwia ma takie małe krostki czerwone które sie pojawiają i za dwa dni znikają za jakiś czas znow sa . Julia miała gorsze cała buzia wyspana okropnie to wyglądało zlecono myć buzie kilka razy dziennie woda przegotowana i maśc ale nie powiem ci jaka bo to było 3 lata temu i nie pamietam wiem tylko ze po tyg wszystko zniknęło :)

dawno salli chyba tu nie było !!!!

Bo salli z mala w szpitalu :( Mala kaszlala, katar miala w koncu zapalenie oskrzeli I koniec koncow szpital...

Nisiao moja mala tez malo zjada. Ze 100 na posilek I tez nie zawsze. A nie chce jesc czesciej niz co 3-3.5 godz. I tez sie martwie o przybieranie malej :( Na poczatku przybierala ladnie a potem coraz mniej...

reklama
Nisao to kiedy idzeicie do tego dermatologa? biedne te nasze maleńśtwa, poczatek zycia a juz tyle wycierpiec sie muszą.

wogole duzo dziewczyn sie nie odzywa, pewno nie maja mysli o bb to maleństwa zajmują całe dnie

a ja teraz z innej bajki, czy ktoras ma fajne i tanie miejsce nad morzem gdzie mozna na wakacje pojechac z takimi maluszkami jak nasze i nieco starsza siostrzyczka, chodzi mi o miejsce w miare blisko morza, z zapleczem dla dzieci, tzn ogrod z placem zabaw i moze jakis pokoi zabaw na terenie, no i niezbyt drogie:). pewno mam za duże wymagania. moze byc jakas agroturystyka, niekoniecznie wypasiony hotel:). jakby ktoras miala cos ciekawego to bede wdzieczna. zawsze to lepiej pojechac w sprawdzone miejsce.

Do góry