reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
To ja juz nie wiem, jak te skurcze liczyc. Zapytam jutro kogos na KTG, bo nie bede wiedziala kiedy jechac ;)
FIFKA u mnie syn to straszny gadula byl i po takim dniu ciaglej gadki i pytan bylam zmeczona ;) Nie wystarczylo cos tam odpowiedziec bo co chwila mnie sprawdzal i mowil powtorz. A niby tak jest u przedszkolaka. Zaraz i Konrad sie rozgada. U mojej siostry synek zaczal normalnie komunikiwac sie w wieku 3 lat.
A tobie sie nie dziwie, cale ciaze w takim stresie, nie wiem jak bym takie cos wytrzymala i to jeszcze sama, bo maz wrocil na koniec 7 miesiaca. U was sa dobrzy specjalisci a w tym Bielsku to nikomu bym nie ufala
VINGA89 dobrze ze wygarnelas wszystko mezowi. Tesciowa nie moze oderwac od niego pepowinki
KAHA nie wiem co to. Moze tak skurcze odczuwasz albo dziecko tak mocno napiera glowka, to tez potrafi zgiac z nog

Fifka moja córka mówi chyba od urodzenie hehe naprawde nawet cieżko mi powiedzieć kiedy tak naprawde zaczęła mówić i nie ukrywam ze to ogromna ulga jak dziecko powie o co chodzi co chce itd moja chrzesnica mówi wszystko ale woli jęczec tupac nogami pokazywać palcem a ma 4 lata z tym ze późno zaczęła wypowiadać słowa bo miała chyba 3 lata .

Vinga nie dziwie sie ze jesteś wściekła na meża !!! A teściowa tez dobra jak chce żebyś wózek wybierała z niemowlakiem na rękach !!!

Pustiszi współczuje :( przykre to określenie :( ja nawet na początku ciazy nie mówiłam płód tylko dziecko !!:( przytulam mocno !!!

kaha ja tez tak myśle jak marika moze to dziecko tak napiera główką

Fifka , Vinga, Magsus - to okropne bo przecież kazda osoba mowiaca takie okreslenia ma dziec badz lubi dzieci czy nawet by chciala je mieci nosz a jak slysze o tych macicach plodach o tym czyms to mnie rozrywa w srodku.
Albo jak slysze czy juz Adolf sie urodzil to jakby mi ktos po mordzie dawal i nie pomaga moje upominanie nie mowcie tak na moje dziecko !!!!! Durnowaci ludzie bardzo ... :/

Blue, nie przejmuj się jakoś strasznie tym mówieniem.... wiem, że to uciążliwe, ale czasami dzieciaki tak mają, choć zwykle to chłopcy zaczynają później mówić i mają mniejszy zasób słów. W każdym razie na tym etapie, o ile kojarzę nawet ze studiów, nie ma jeszcze co się martwić za bardzo, pozostaje sposobami zachęcać małą do mówienia "normalnym" językiem. Spróbuj może od czasu do czasu zagrać z nią w zgadywanki typu "a co to jest" i jak powie poprawnie, oczywiście na miarę swoich umiejętności, to dać jakiś drobiazg w nagrodę. Wiadomo, że będzie jeszcze zniekształcać słowa, ale ważne, żeby próbowała mówić, a nie tylko wydawać dźwięki typu "eeee" albo pokazywać paluszkiem, co chce.
Są też takie bajki, w których dzieci powtarzają np.po Myszce Miki, może coś takiego? No i wszelkie powtarzanie po tobie, śpiewanie piosenek itp., żeby sobie ćwiczyła aparat artykulacyjny.

Pustiszi, kochana, nie napiszę, żebyś się nie przejmowała, bo rozumiem, że cię to boli, zwłaszcza, że to słowa twojej mamy, ale przytulam mocno...

Ostatnia edycja:
dONA czyli
musiałabys nadal ta dietę lekkostrawną stosować.
No a propo choleostazyto te swędzenie miałaś na wieczór naslone.
Ja mam różnie i już sama nie wiem czy iść na te badania,co zrobić dobrze,lepiej.....
Z jednej strony mówię sobie -chrzanc to pewnie to alergia,łykam wapno i jakoś nie mija,choć teraz w nocy nie swędziało jakoś drastycznie.
Akuku to fakt,,spie w koszuli,bo wszystkie piżamy ze spodenkami,drażnią mnie w brzuch i musze mieć luz,więc te uda też mi przybrały i się sthykają,może to sa odparzenia,ale odparzenia swędzą?

Teraz czuję jakby po całym ciele mnie łaskotało,że tu tam muszę się podrapać.
Nie wiem,łykłam wapno i tyle,po kąpieli wysparuję się balsamem,oliwką,żeby skóra była nawilżona,bo teraz też ta woda może mocniej chlorowana.

Dziś coś kuje mnie brzuch blisko pepka i od spodu macica.

Czuję się dziś jakoś taka niemrawa,zmierzła,zmęczona,chyba coś gardło zaczyna mnie boleć.
Też macie teraz w tym czasie taki śluz białawy,jakby krem???czasem mam przejrzysty,ale zastanawiam się czy to nie znowu jakaś infekcja.

Na gardlo mogę sobie tantum verde wziąć??
Katherinne no koleżanka miała wyczucie,najpierw wycałowywuje a potem mówi o tej opryszczce ,oby Cię nie zaraziła.

nisiao to po prostu zrób te badania, ja gdybym miała jakieś obawy to nie pytałabym czy mam zrobić te badania... idź, zrób i będziesz wiedziała na czym stoisz... co do śluzu, to całą ciąże mam żóltawy bardzo obfity, ale w pierwszej był biały. na gardło najlepiej tantum verde do psiukania lub płukania
Pustiszi takie gadanie może naprawdę zdenerwować kobietę w ciąży, dla nas już od poczęcia w brzuchu jest nasze dziecko, a przyjdzie ci ktoś i prawi o wnętrzu macicy lub płodach... tak jakby dzieckiem stawało się dopiero gdy się urodzi... wcześniej to nie wiadomo co to pewnie jest... głupie ludzie

Dziewczyny co już maja maluszki przy sobie co tak skromnie w galerii. My chcemy popatrzeć :tak:

Pustishi brak słów, dla mnie od razu to jest dziecko
Nisiao tak możesz Tamtum Verde 3x1 pastylke, do tego jakieś wapno, rutinoscorbin

nisiao
ja na gardło stosuje płukanke z kropli salviasept (ziołowy roztwór).

Nie ma co się stresować czyimś gadaniem, nasze dzieciątka od dnia poczęcia są dziećmi a nie płodem, a jak ktoś uważa inaczej to już nie nasza wina. Wiem że to drażni ale szkoda zdrowia :)

reklama
Do góry